P1130770

Z-kullen

26/2 började Elli sitt värkarbete. Jossan kom ner och vi sov väl lite sisådär under natten . Vid 6-tiden gick vattnet och vi förberedde oss på valparnas ankomst. Ibland blir det inte som man tänkt utan det kom ut lite grön sörja. Alltså hade en moderkaka släppt. Ringde min veterinär i Dingle och strax efter klockan sju var vi på väg upp. Tur man har nära dit. Elli hade lite småverkar hela tiden men det var inget bra tryck i dem . Slog en plåt när vi kom upp och dropp sattes. Det hela slutade med ett snitt. Elli var jättestor och vi misstänkte en hel drös valpar men det var sex stycken och en massa fostervatten Veterinären som utförde snittet och sköterskorna hade aldrig sett så mycket vatten förut. Tur att det blev snitt för alla valparna var väldigt medtagna och fulla i fostervatten . Det blev i stort sett intensivvård på  hela kullen En liten hane klarade sig tyvärr inte, men vi var ju glada för de vi fick med hem. Väl hemma fick vi installerat Elli i lådan och hon var oförskämt pigg med tanke på vad hon nyligen fått utstå. Hur som helst mådde hon jättebra och åt mat redan på eftermiddagen och skötte sina valpar exemplariskt. Nu i skrivand stund är valparna tre dygn och äter och växer. Lugnt och fint i lådan och Elli mår bra. Alla valparna har nu fått hem. En tik kommer jag att spara på bibehållen avelsrätt och gissa var hon ska bo! Åmål så klart! Av någon anledning har Åmål många fina valpköpare som blir fodervärdar hos mej. Skoj att ha ett gäng samlat på samma plats. Tror det får bli en liten Åmål träff fram i sommar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln