P1130770

Innan du bestämmer dig för just en eurasier, träffa någon/några. Du måste ju veta om det är rätt ras för dig. Det finns en hel del att läsa om rasen främst på uppfödares hemsidor. Åk gärna till en utställning och prata med hundägare och uppfödare. Ring flera uppfödare och ställ frågor och och träffa dem och deras hundar. Eurasieruppfödare vill oftast träffa eventuellt blivande valpköpare och bered dig på att få många frågor runt ditt kommande valpköp och liv. Engangerad uppfödare säljer inte till vem som helst hur som helst. Detta är av omsorg till valpen och vår fina ras.


Det finns flera seriösa uppfödare i Sverige.
Ta kontakt med flera och häng inte upp dig på vilken som ligger närmst ditt hem . Det är jättebra om man " klickar " med sin uppfödare. De flesta vill ha kontakt med "sin" valp genom åren.  Dels för att veta hur valpen utvecklas och för att kunna ge råd och stöd när det behövs. 
Förhoppningsvis slipper du träffa valpar i Sverige som endast bor i hundgård. En valp ska vara med i hemmet och höra alla vardagliga ljud som radio och dammsugare. Trygga glada valpar som möter dig med svansviftningar när du sätter dig på golvet hos uppfödaren 

Valet av valp görs på olika sätt Hos vissa får du välja valp och hos vissa inte. Det är bra om man kan diskutera sig fram till  vilken valp som passar dig bäst då uppfödaren känner sina valpar. Jättebra är om du vet vilka aktiviteter du vill ägna dig åt med din hund, då kan man få de bästa förutsättningarna att få rätt valp till rätt hem
En seriös uppfödare hälsotestar sina hundar och berättar öppet om det föreligger någon speciell sjukdom i linjerna. Eurasiern är en frisk ras men sjukdommar finns precis som hos alla andra raser. Inte alla meriterar sina hundar vid utställning och därmed är det inte sagt att det är dåliga hundar. Uppfödare har olika intresse och förutsättningar för att åka till diverse tävlingar.
Vid besöket, se till att få träffa mamman till valparna. Ibland finns även pappan på plats. En tik vaktar sina valpar men är hon trygg och trevlig låter hon dig med all säkerhet hälsa på sina telningar  runt 4 veckor då de flesta uppfödare börjar ta emot besökare. Får du inte träffa tiken, åk hem! Då är det något lurt.

Valpen kan flytta vid 8 veckors ålder

Då ska den ha veterinärintyg ,max 7 dagar gammalt.  Valpen skall vara ID-märkt och ska vara avmaskad och förstagångsvaccinerad mot parvovirus. Vara registrerad i SKK och ha stamtavla.
Acceptera endast SKK's köpeavtal. Läs noga och fråga om något är oklart
Uppfödare ska ge dig information om mat och hur valpen ska skötas.
Endel uppfödare kan teckna försäkring vid leveransen. Kolla detta innan du hämtar valpen. Om det inte görs får man göra det själv. Åk aldrig hem med en oförsäkrad valp.