P1130770

 Har upptäckt att vi är många med TCD, men få som får någon hjälp. När läkare ser cystan avfärdas man snabbt med kommentaren - Den där ger inga problem. Alltså vet de inte vad de pratar om. Har nu kontakt med flera personer som har ett bedrövligt liv då de ingen hjälp får och alla blir vi bara sämre och sämre. Jag har nu opererats i Danmark och går hemma och hoppas jag ska bli bättre. Nu håller jag på och strider för att få betalt för alla omkostnader jag haft kring operationen . Läs gärna min blogg och följ med på resan hur det går.    

Ett och ett halvt år nu sedan operationen. MR plåtar skickade till Danmark och allt ser bra ut. Cystorna syns inte längre på MR då de är fyllda av kroppseget fett. Hade det varit vätska i hade de synts. Just nu är väl läget ungefär som innan operationen Samma värk. Det konstiga är att jag har haft några dagar där jag varit helt smärtfri. Fattar inte hur det gått till men skönt har det varit. Har inte gjort något speciellt utan bara vaknat och varit som förr. Man får bara hoppas att det blir fler bra dagar framöver. Enligt kirurgen kan  det ta upp till ett par år för att märka förbättring. Nerver läker sakta om det nu inte blivit permanenta skador. Min läkare på smärtkliniken ska gå i pension och nu ska de minska på personal så nu har de skrivit ut mig därifrån. Kan förstå det för det finns nog andra som behöver min plats bättre. Mej kan dom ju inte göra något åt liksom. Läkaren skrev i alla fall ut nya recept på piller så jag har ett tag. Nu ska jag ara tillhöra min vårdcentral och då lär jag få strida för att få ut piller när det 'är dax för nya. Äter ju rätt starka grejer som läkare är restriktiva med. Ja,ja jag har ialla fall nu så det räcker några månader. 

Läs hela inlägget »

.Så var MR fixad och förhoppningsvis på väg till DK. Fick förklara och förklara på Aleris att Dorte inte var intresserad av deras svar utan ville ha ner alla MR bilderna. Finns ju ingen anledning att de ska läsa av plåtarna på Aleris De säger ju bara att cystorna är ett bifynd. 
Så håller jag på med mina omkostnader. Alla mina papper hamnade hos en jurist på VG regionen . Hon har nu skickad de vidare till handläggare på Sahlgrenska. Pratade med hene i går. Hon snöade in på varför jag inte summerat i hop mina omkostnader. Jag har skickat alla kvitton så det är väl bara att räkna ihop?  Hon fortsatte tjafsa om varför jag inte räknat ut totalsumman Tillslut blev jag en aning irriterad och frågad henne om de inte hade en miniräknare på kontoret. Om detta var det stora problemet, sa jag att hon kunde skicka tillbaka mina papper så skulle jag räkna ut totalsumman Då blev hon tyst. Herrejösses, hur svårt ska det vara?? Handläggningstiden är några veckor så nu får vi se vad de tänker ta för beslut på detta. 

Läs hela inlägget »

Innan jag blev opererad andra gången ville min läkare ha en ny MR. Jag var hos min läkare på vårdcentralem men nekades MR Det slutade med att jag kontaktade Frisk och Kry, en privatklinik i Göteborg. Då skrevs en remiss dit och jag fick själv betala röntgen, 3500 kr. Eftersom jag inte är OK så ville Dorte i DK att jag skulle sända ner en ny MR. Kontaktade på nytt vårdcentralen men denna gång begärde jag att få tala med chefen. Hon upplyste mig om att detta var ortopedens ansvar, alltså Ahlinder i Uddevalla. Ringde in till ortopeden och fick efter lite tjat en telefontid med läkaren. Han ringde upp mig och var verkligen intresserad om hur allt gått. Att få en remiss till en MR var absolut inga problem. Tre dagar senare kom pappret från radiologen att de tagit emot remissen. Väntetid 3-4 månader. Ja ja, inte för mig inte. Ringde Aleris i Göteborg och frågade om jag kunde komma till dom Jo det var inga problem. Ringde tillbaka till radiologen så fick de faxa remissen till Aleris.  Tre dagar senare kom kallelse. Röntgen den 10 oktober. Snabbt kan det gå om man kan vägarna :) Aleris finns ju även i Århus där Dorte har sin klinik så nu får jag bara se till att de i Göteborg skickar mina MR bilder dit.
 

Läs hela inlägget »

Eftersom jag fick avslag från F kassan för mina omkostnader överklagade jag nu detta till Förvaltningsrätten. Nu har jag två mål där. Efter detta rotade jag runt och hittade en jurist på VG regionen. Pratade med hene och hon tyckte jag skulle skicka in alla handlingar dit. Så nu är det gjort. Kollade igår och det har kommit in och en handläggare ska titta på det. Intressant att se var detta landar. Någon får ta ansvar när man inte får god vård i Sverige. 

Läs hela inlägget »

Tillslut kom beslutet från Försäkringskassan där jag fick erättning för min operation. Detta tack vare brev från ST på Sahlgrenska där han erkänner att jag ej fått kod vård enligt lagen om God Vård. Detta var ju en seger som man blev glad över. 
Nu i skrivandes stund har jag fått besked från Försäkringskassan att jag ej får betalt för mina omkosnader som i dagsläget uppgår till dryga 25000 kronor. Det är inte billigt att resa tur och retur till Danmark fyra gånger. Färjebiljeter, hotellkostnader samt bensin. Kommer nu att öveklaga detta beslut till Förvaltningsrätten. Troligen får jag avslag även där då F kassan har någon jäkla lag att stödja sitt beslut på.  Har även kopplat in en jurist i ärendet som sitter på VG regionen. Försäkringskassan hävdar att landstinget skall ta den kostnaden så nu får vi se vad denna jurist har att säga om detta. Så nu har jag haft sommarlov och nu ska man börja strida med olika instanser igen . Inte fan är det skoj men jag ser det som jag vill få till ett prejudikat i detta. Forstättning följer. 

Läs hela inlägget »

Försäkringskassan är en sjuk jävla instans!! Pratade med min handläggare idag. Nu måste jag skicka in allt en gång till för nu räknas det som ett nytt ärende! Hur sjukt är det?? Börja om igen! Handläggaren nekar nu till att han sagt att det jag behöver för ett possetivt resultat är intyget från S.F. Så lät det idag! Iddes inte orda med honom, ingen ide att snacka med en inbiten f- kassehandläggare som ska vara nitisk.
Satte mig och gjorde en helt ny ansökan och bifogade alla papper utom jorunalen. Den har de redan fått en gång så den kan de använda. Jo detta höll han i allafall med om. 
Efter att ha lagt på luren loggade jag in få F-kassan och  skrev allt en gång till och när jag ändå var igång och förbannad skickade jag in den stora bunten papper till Förvaltningsrätten. I vadderat och rekommenderat brev. Man kan inte lita på Postnord! Nu kör jag på två fronter.
Kastat ner min stora pärm med alla dokument i byrålådan och nu tänker jag inte titta mer på skiten i sommar! 
Vem f..n ska tro att något ska vara enkelt???

Läs hela inlägget »

Det formella brevet från Föräkringskassan kom igår. Jag får inget betalt! Jasså? Jag kommer att strida vidare, inget snack om det. 
Även intyget från Sahlgrenska till Patientnämnden kom dit det skulle. Exakt en kopia på det lögnaktiga  intyg jag fick från Dr. S.F.  Detta var givetvis inte till någon nytta. Frågade handläggaren vad jag nu skulle göra Han rekommenderade mig att anmäla Sahlgrenskas läkare till IVO. Tror knappast att Patientnämnden rekommenderar en patient att anmäla till IVO om dom inte anser att läkarna gjort fel. Tack för den!! Ringde idag upp högsta chefen för neurokirurgen och berättade vad som komma skall. Sa till henne att hon kunde upplyse Dr. S.F om läget och han kunde göra om och göra rätt. Hon lovade att prata med honom. Detta började nog bli jobbigt för dom började nog fatta att tanten bakom detta tangentbordet inte kommer att ge upp speciellt lätt. 
För en halvtimma sedan ringde telefonen från okänt ID. Jodå, mycket riktigt hade cheften pratat med Dr. TS som presenterade sig i andra ändan av luren. Det blev ett bra samtal och jag klargjorde att det skall stå i intyget att inte gett mig God Vård enligt lagen om detta. Han skulle skriva intyget så nu är det bara att hoppas att pengen ramlat ner. Här fick han chansen att göra rätt eller bli anmäld till IVO. 
Överklagan till Förvaltningsrätten  är klar och likaså anmälan till IVO. Nu får vi se vad som ska skickas iväg efter att jag förhoppningsvis fåt brevet inom en snar framtid. 

Läs hela inlägget »

Så fick jag gjort MR. Skickade cd skivan samma dag till Danmark. Den kom fram dagen efter. De skriver från Hviidsminde att de inte kan läsa skivan. De har även åkt till Aleris i Århus men inte heller dom kan se något. Får ringa Aleris i Gbg och be dom skicka digitalt. Nej det visste dom inte om de kunde. Begärde att få tala med chefen. Jodå det gick visst att ordna. MR bilderna skickas digitalt till DK. Läkaren åker än en gång till Aleris Århus men  alla snitt finns inte med på skivkan! Hur svårt kan det vara?? Får ringa och jaga lite till och tillslut efter många om och men kommer en korrekt digital MR till DK. Allt ser bra ut på cystorna men Dorte ber mig komma ner för en undersökning. Fick snabbt en tid förra torsdagen så det var bara att packa och åka. Siv körde mig då jag inte kan sitta så länge. Tur man har en fin vän!! Kom ner till kliniken och det konstaterade att det finns en svullnad bakom korsbenet som trycker på cystan. Inte konstigt att jag har ont alltså. Nu planeras en operation den 4 juni. Bara att bita ihop och vänta på att tiden ska gå snabbt. 
I fredags ringde min handläggare och berättade att min ansökan av pengar avslås!!  Jävla idioti!!  Läkaren på Sahlgrenska, med det lögnaktiga intyget ska jag ha tag på idag. Ha ska krypa till korset och skriva ett korrekt intyg! Jag har suttit och skrivit typ ett manus i helgen så jag inte glömmer bort mina frågor. Ska bli intressant att höra vad han svarar.  Överklagan till länsrätten är nästan klar och en IVO anmälan på läkaren kommer att göras om han inte behagar skriva det han ska skriva. Man kan inte sitta på sina höga hästar och skriva lögner i ett intyg utan att detta får konsekvenser. 
 

Läs hela inlägget »

Så fick jag ringa Sahlgrenska igen! Brevet från Dr. S.F, vad hände? Ingenting givetvis så jag blev förbannad. Har hållt mig lugn och saklig i hela tiden i kontakten med dom men denna gång rann bägaren över. Klargjorde att om jag inte fått mitt intyg på fredag (7/4) så går jag till pressen. Det ska inte ta nio veckor och tre brev från Patientnämnden och fem samtal till verksamhetschefen för att få ett svar. Detta tog skruv så brevet kom med expresspost på fredagen. Jätttebra, eller hur? När jag läste brevet höll jag på att få en hjärnblödning! Där stog att remissen inkommit till dem i noveber -17 från Uddevalla. Och att läkaren haft muntlig kontakt med både Lund och Karolinska och att de inte operar i yttersta nödfall. Hur gick detta till? Läste inte läkaren min journal innan han skrev brevet? Det stog i alla fall längst ner i brevet att vi kan tyvärr inte hjälpa patienten. Nej exakt, då har jag inte fått god vård eller rättare sagt ingen vård alls.  De har fått fyra remisser , den första gick 21 februari 2017 och jag har ingen kontakt haft med Sahgrenska sedan Augusti -17. Att läkaren skulle ha tagit kontakt med de andra sjukhusen efter november 2017 verkar ju inte speciellt trovärdigt! Fick ringa till den stackars sekreteraren igen och be henne säaga till her Doktor S.F. att göra om och göra rätt! Hon tyckte faktiskt att det var rätt pinsamt. 
Skickade ialla fall iväg brevet till min handläggare på F kasan och förklarade att datumet inte stämmer. Han har ju alla mina papper så han kan själv se när remisserna skickades från Uddevalla. Nu skulle han tydligen prata med en expert på avdelningen för vård utomlands. Han har hela tiden sagt att jag måste ha intyg på att jag inte fått god vård. När han nu har intyget börjar han snacka om att jag kanske inte får betalt då operationen ska kunna göras inom mitt landsting. Heregud jag blir galen snart på detta!!! Olika bud hela tiden.  Får se om det går igenom nu. 183 000 har operationen kostat mig + två båtresor resor till Danmark, bedömning, nervblockad, hotell, matkostnader så är jag snart uppe i 200 000. 
Går detta inte igenom blir nästa steg Länsrätten samt pressen. Jag tänker inte ge mig och gott om tid har jag.
Eftersom jag fick ett svar från Läkarhuset att de inte skickar remiss för postoperativ MR kontaktade jag chefen . Fick svar att Dorte ska skriva remiss men inget om vart hon ska skicka den. Kollade upp detta och det funkar inte. Sedan tyckte han att jag skulle kontakta ortopedmottagningen på NÄL i detta. Där har jag aldrig varit och att få en tid där skulle nog ta minst tre månader. Sedan skulle dom besluta om jag får en MR. Här lackade jag ur och insåg att detta skulle ta hur mycket energi som helst för att gå den väg han föreslog. 
Har hittat en klinik nu i Göteborg där jag får en MR som jag får betala själv. 3500 kostar den. Hoppas få en tid snabbt. Nu känns i allafall operationsområdet ok. Den gamla smärtan har kommit tillbaka till viss del och på ett lite anorlunda sätt. Bara att ha tålamod och hoppas det blir bättre med tiden. Fått info om att det tar tid för nerven att återhämta sig. Ligger fortfarande mycket men tar korta svängar i trädgården och klipper lite vissna växter  och pillar lite här och där. Rak rygg, inga lyft. Ute 30 minuter, en timma säng, ute trettio minuter och en timma säng. Hur skoj är det? 
Ebba och Adam var hemma i helgen så jag fick hjälp med att kratta hela hundhagen och blåsa bort alla löv och pinnar. Så nu är den i ordning igen, tusen tack för hjälpen!

Uppdatering

Ringde upp Frisk och Kry i Göteborg och kollade hur det gått med min remiss för MR Jodå den hade gått iväg idag. Frågade vart den gått. Alleris!! Svenska sjukvårdsystemet är ju faan sjukt! Min vårdcentral vägrar ge mig remiss men ett privat företag kan skriva en remiss för MR bara genom ett telefonsamtal och mot betalning , 3500 kronor. Borde ju för sjutton kunna anmäla vårdcentralen då de vägrar ge mig God vård! Får fundera på detta. Systemet är sjukt!!! 

Läs hela inlägget »

Smärtan syns inte utanpå, men den gör sig påmind varje dag, varje timma varje minut. Den är som en liten Djävel som förföljer en hela dagarna. Jag är en aktiv människa som gillar att greja i trädgården, måla, gräva, spika. Jag har hundar och en liten kennelverksamhet vilket är jätte skoj . Hundarna håller mig uppe, de finns alltid och är lika goa och glada oavsett hur jag mår. Jag vägrar att lägga mig för den lilla Djävulen som hela tiden är med mig. Han ska inte få mig att sluta göra sådant jag gillar. När man grejar med något stänger hjärnan av smärtan för en stund, när det blir för tufft finns soffan.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-