P1130770


Här skriver jag om allt som händer hos oss, ibland blir det lite och ibland blir det mycket. Givetvis blir det en hel del när vi väntar eller har valpar  Hoppas du gillar bloggen och följer oss
 

Nu är det full fart på valparna De är mycket ute när vädret tillåter. Vi är uppe i hagen minst en gång om dagen och där är en hel del att utforska Självständiga valpar som sticker iväg på upptäcktsfärd, själva eller med en kompis. Jag och Vanna har fullt upp med att hålla reda på var dom är. Vanna leker mycket med sina valpar, ibland lite väl hårdhänt tycker jag men valparna verkar tycka att det är helt OK .
Vi har besluta att vänta med parning på Valimaa. Ev. blir det en parning i sommar istället 

Läs hela inlägget »

6 veckor

 Nu är valparna ute flera gånger om dagen. Vi tillbringar mycket tid uppe i hagen med kameran. De har fullt upp med att utforska allt.

Otroligt smidigt att bara ha tre valpar. Jag är ju van vid lite större kullar. Valparna busar nu även runt i köket på dagarna och tycker att fontänen är spännande, särskilt Yuli. Hon badar gärna tassarna. Idag är Y-kullebns galleri uppdaterat med nya bilder 

Läs hela inlägget »

Här är nu full fart på valparna De är fem veckor på måndag. De har börjat vara ute och det tycker de är skoj Har gjort i ordning på gården så de har lite att pyssla med ute. Vanna är en duktig mamma på alla sätt. I mellandagarna hämtade jag hit Niro och ett par dagar senare kom Elli ner. Huset blev helt plötsligt väldigt fullt. Det blev två fina parningar och nu hoppas vi på en kull i slutet av februari. Jösses vilket tryck det är på valpar . Det ramlar in mail varje dag. Många mail innehåller inte mycket till info tyvärr.  Är man seriös så skriver man ett mail där man presenterar sig ordentligt. Skicka gärna telefonnummret så jag kan ringa upp. Har många på kö men den där bästa valpköparen kan ju dyka upp. Hoppas nu på att Valimaa inte börjar löpa för tidigt. Man ska ju orka med och tycka det är roligt med en kull. Semesterdagar har jag i alla fall många att ta så det är bra.  Ska försöka få tummen ur och fotografera småflickorna så ni får se lite nya bilder på dem Ha en god fortsätning på nya året!

Läs hela inlägget »

Äntligen valpar i huset :) Tre tjocka fina flickor. De har hunnit bli två veckor och har öppnat ögonen och börjar gå omkring i lådan. Vanna är en duktig mamma och sköter dom perfekt. Idag har jag flyttat tillbaka till mitt sovrum. Det behövs ingen passning av dessa små. Håller på att fotografera så bilder kommer snart. Den 23 ska jag hämta hit min lille prins, Niro. Ska bli så mysigt att rå om honom när familjen tar semester och lämnar Sverige. Även Termelli kommer hit så det blir fullt hus Tur att vi firar julafton här den 21 :)

Läs hela inlägget »

Nu har Vanna bott in sig här. Hon är en riktig mammegris. Äter bra och älskar min mat. Hon blir lite bortskämd givetvis :) Igår var hon jätteglad över den lilla snö som kommit ner här. Mycket bus och spring i benen. Hon är inte så stor så det är nog en minikull denna gången. Favoritplatsen är nu soffan och under bordet när det blir varmt. Valpningen närmar sig och jag har gjort klart allt. Nu är det bara att vänta och det gör jag ju så gärna Min hand läker bra efter operationen och jag ska ta stygnen på måndag. Därefter tycker jag valparna ska komma, inte innan . Dag 63 från parningen är nästa onsdag men det kan så klart komma tidigare. 

Läs hela inlägget »

                                            Lexi

Börjar med Vanna . Hon äter lite dåligt men har gått upp ca 1 kg. Det gör man knappast om det är tomt i magen. Ser fram emot att hon kommer hit. Nu är det snart dax att rensa i uterummer Flytta möbler och växter. Får ju flytta ut soffan i köket och då får det i köket bort. Flytta in min säng och fixa lådan . De är ett fasligt flyttande på möbler här. Ett rent nöje :) Mina flickor mår bra. De gillar att det blivit lite kallare. Ligger helst ute och spanar. Nu är trädgården rensad och hundarna tycker att det är väldigt kul där ute. Finns mycket gotta i planteringslådorna. Där är även väldigt roligt att gräva. Ja de får hållas för när jag planterat blir det lite andra regler igen. De vet vad som gäller olika årstider, lite konstigt faktiskt. 
Har lite planer för 2020 och några flickor som kommer att paras framöver. Har sett ut några hanhundar men inget är spikat ännu. Det är otroligt många som önskar valp. Jag prioriterar de som lägger lite tid på att skicka ett presentationsmail så man ser att de är seriösa.  

Läs hela inlägget »

Valpar

Jag fick den stora äran att ta en leasingkull på Vanna. När jag valde vilken valp som skulle vara ute på fodert stog valet mellan Vanna och Valimaa. Det blev Valima så detta är ju jätteskoj. Tack till Cornelia med familj! Det blev en parning med Niro. Vanna var helt tokig i honom så efter fem minuters lek var parningen fixad. Nu börjar den långa väntan på kullen. Har fått uppdateringar på hur hon mår och hon har i stort sett visat alla tecken en tik kan ha när hon är dräktig. Skulle vara konstigt om hon inte är det.  Vanna kommer hit i mitten på november för att bo in sig. 
Ang detta med de blinda valparna jag fick. Läkemedelsverket är inkopplat och jag har kontakt med chefsveterinären där. De har diskuterat detta i sin biverkningsgrupp och de jobbar på riktigt bra. Nu har de begärt in tuben med avmaskningsmedlet från SVA för att göra en egen oberoende analys av innehållet. Ska bli intressant att se vad de får ut av detta. Avmaskningsmedlet med det batchnummer jag skrev om i ett annat inlägg såldes endast i Sverige. Undrar om fler blivit drabbade?  Om det inte beror på avmaskningsmedlet kan jag då inte fatta varför valparna blev blinda . Läkemedelsverket är  hur som helst med på min teori om detta. Fortsättning följer 

Läs hela inlägget »

Kicki och Emira är med i Hundsport Jätteskoj att detta uppmärksammats!!

Har Niro på besök då hans familj är i Turkiet. Mysiga killen! 
Varje dag droppar det in mail med förfrågning på valpar. Det är iofs trevligt men jag kan inte hålla reda på alla förfrågningar och ha en massa folk på besök just nu. Jag jobbar rätt mycket för tillfället Jag uppdaterar här på sidan när jag har en tik dräktig. DÅ går det bra att höra av sig. 
 

Läs hela inlägget »

Fått svar från SVA som inte hittat felet till att valparna var blinda. Vägs ände där alltså. Gjorde en anmälan till Zoetis, de som tillverkar Banmint. De håller på att analysera. De har även redovisat anmälan till Läkemedelsverket. Jag har kontakt med dem och har skickat en anmälan dit åxå. De har fått alla intyg från veterinär, obduktionsrapporten och egen redogörelse. Pratade i förrgår med deras chefsveterinär. De har nu uppe detta i sin biverkningskgrupp. De tycker att det är ett intressant fall då alla valpar är avmaskade med medel från samma batch. Läkemedelsverket har nu skrivit till Zoetis för kompletterande svar i fallet. Får väl bara vänta och se vad detta kan utmynna i. 

Läs hela inlägget »

Kull 1 . Får en valp som beter sig konstigt . Konstateras blind. Funderar inte så mycket över detta då det händer att man får valpar som inte är OK. Inte vanligt iofs. Kull två var en valpning med dåligt värkarbete Pratar med veterinärer om detta och troligen är syrebristen boven i dramat. Detta köper man ju. Tredje kullen där alla blir blinda. Börjar återigen diskutera med veterinärerna. Genetiskt fel på Shammi. Ja det är ju en förklaring. Tänker då ta henne ur avel. När kull fyra föds är jag säker på att de ser men efter avmaskningen blir även dessa blinda Nu börjar man ju at fundera och åter igen prata med veterinärer som samtliga tycker att detta är ett mysterium. En vanlig veterinär, en som är specialist på hunden och kattens sjukdomar och en ögonspecialist. Vi bollar hit och dit och vi kommer inte fram till någon vettig förklaring. Den enda gemensamma nämnaren är avmaskningsmedlet. Hur bevisar man detta? Är det verkligen medlet? Kan det vara något i miljön? Mitt vatten är analyserat och OK   Hoppas obduktion, och test av innehållet i tuberna kan lösa gåtan. Även läkemedelstillverkaren kommer att kolla det hela. En egen tik och två fodervärdstikar, varav en boende i Norge som kommit hit två veckor innan valpninag. Ingen Bravecto, inget konstigt foder. Alla har ätit Royal Canin och inte varit sjuka på något sätt.
Inte lagt nytt golv i valprummet, inga konstiga kemikalier vid städning. Använt såpa och ajax samt spritat i valplådorna emellanåt. Inget nytt tvättmedel. Hoppas få lösning på myseteriet

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar