P1130770


Här skriver jag om allt som händer hos oss, ibland blir det lite och ibland blir det mycket. Givetvis blir det en hel del när vi väntar eller har valpar  Hoppas du gillar bloggen och följer oss
 

Nu har valparna blivit tre veckor. De fick flytta ur valplådan redan förra veckan då de var så rörliga. De var uppe på benen och sprang. Denna kull har över lag varit snabba i sin utveckling. Nu vid tre veckors ålder äter de ur egna skålar och det fungerar jättebra. Som vanligt har jag en tik som vill ha specialbehandling. Hon gillar inte matskålen utan henne får jag handmata, då är hon nöjd. Hon lär sig nog framöver. Valparna har nu börjat komma ut lite De är både på altanen framme och på altanen på baksidan. Ska sätta upp valpstaket i trädgården så de kan vara där. Jag är ju mestadels på baksidan i trädgården och då är det smidigast att valparna är där. Nästa vecka kommer deras nya familjer på besök. Tiden går fasligt fort. Jag har lite kort om tid för fotografering men får skärpa till mig så ni får individuella bilder på valparna.
Nedan Balon Greyjoy svart halsband och röda tiken Brienne of Tarth

Läs hela inlägget »

Det är ett otroligt tryck på efterfrågan av valpar. Som tur är har vi många förståndiga uppfödare i rasklubben så någon massproduktion är det inte. Alla planerade kullar blir snabbt bokade. Uppfödare har valpköpare till kullen i stort sett innan det ens har hunnit para tiken. Jag gillar inte att samla på mig valpköpare utan jag plockar ut mina valpköpare i samband med att jag parat en tik. Att lova något innan man ens parat går ju inte och  jag vill ha köparna i färskt minne när valparna väl är födda. Man ser dagligen annonser på blandras valpar på  25 000 tusen eller mycket mer. Fattar inte att folk betalar så stora summor för en blandras. De har ju ingen aning om vad de får. Alla valpar är söta men ingen kan säga hur de ser ut som vuxna. Titt som tätt ser man köksavlare garrantera att hunden är alergivänlig. De borde skämmas! 
Allt går att sälja med mördande reklam. Vi kommer snart få se effekten av alla impulsköpta coronavalpar. Verkligheten kommer ifatt dessa som köpt en hund bara för att det går så nbra när de jobbar hemifrån. Sorgligt.
Priserna på eurasier har legat rätt stadigt ett tag men har nu höjts en aning. Inte mer än rätt, då seriös avel kostar mycket mer än blandisavel. 
Så någon hysterisk coronahöjning av valppriset har det inte blivit. Har snarare fåt svaret - oj inte mer än så! 
Med stort tryck på valpar så kan jag vara extra extra kräsen på vilka som får köpa valp från mig. Jag behöver inte sälja mina valpar till hem 80 mil ifrån mej. Måste säga att detta är väldigt lyxigt att kunna välja.

Läs hela inlägget »

På eftermiddagen den 26 juni startade valpningen. Det blev en långdragen historia. Första valpen föddes 15.00 och sista valpen föddes den 27 juni 11.15  Det var lång tid mellan varje valp. Åtta fina och stora valpar blev resultatet.  Efter ett par dagar slutatd Misty att äta. Inget bra tecken. Åkte iväg med henne och valparna till veterinären som konstaterade att det jag redan viste. Livmoderinflammation. Åkte hem med pencillin. Ett dygn senare blev hon sämre igen och det blev åter en tur till veteinären. Denna gång var det inte mycket att snacka om utan det blev operation och livmodern avlägsnades. Dagen efter hade jag åter en pigg och glad Misty som gärna åt sin mat och var nöjd med mammalivet. Alla valparna har hem att flytta till, men vilken som ska vart vet vi inte ännu. Det är helt tyst i lådan, bara lite pipande när det är dax för mat. De går upp fint i vikt och har fått klorna klippta för första gången. Ett härligt gäng valpar och ett härligt gäng valpköpare. Vi ses om tre veckor! Då har det blivit lite mer liv och rörelse på de små. 

Läs hela inlägget »

Tjockis

Igår kom Regencia. Hon är riktigt tjock och mycket bred 
över ryggen. Hoppas på ett gäng fina valpar nu. Hon har redan gjort sig hemmastadd. Lugn, gosig och äter glatt allt hon får att äta. Hon är jättehungrig  just nu. Hon tycker att Zaki är ok så de får vara tillsammans. Zero är fruktansvärt trög. Hon har sagt till honom flera gånger men han är som ett jäkla plåster. Han får vara med de andra för Misty ska inte behöva ha en tjatig slyngel runt sig, hon ska ha det lugnt och fint. Vi har då sovit gott ihop inatt i valprummet.
 Nedan bilder på de blivande föräldrarna
Essmania's Regencia och Cool Surprise Ronaldo.
Ska försöka ta en bild på hela Misty. Hon blir exakt som Chilli blev när kameran kommer fran. Drar bak öronen eller lägger dom rakt ut och går där ifrån. Vissa gillar inte att bli fotograferade

Läs hela inlägget »

Zaki har fått bästa lekkamraten. Zero är här på boothcamp. Han är en kille full i hormoner och vill i stort sett para sig med allt på fyra ben. Tjejerna är lite trötta på honom När han blir för dryg får han vara med Ochi som är tydlig på att sätta gränser. De unga tjejerna är inte så bra på det ännu. Lite meckigt blir det när Shammi nu löper men när hon  är klar har alla löpt färdigt för denna gången. Så från midsommar blir det lugnare på den fronten. Regencia kommer hit i dag och det ska bli skoj och träffa henne igen, en riktig kopia av Lexi. Valparna beräknas födas under midsommarhelgen.  

Läs hela inlägget »

Zaki

I morgon hämtar jag Zaki från Landveter. Planet från Paris landar 17.15  Ska bli så skoj att äntligen få hem henne. Patricia har varit flitig och skickat en massa bilder så man har fått se henne växa. Tar med mig Aleri ner så hon har en kompis med i bilen. Ebba och Zero åke med och hämtar henne. Tror Ebba är lika glad som jag. 
Aleri har haft sitt första löp och nu har Capris startat sitt. Hoppas hon är lika ordningsam som Aleri var. Inte en enda droppe har jag sett på golven Hon har varit fasligt duktig på att hålla sig ren Inte alla som fattar hur det ska vara vid första löpet. 
Misty har träffat Yoshi och det blev två bra parningar. Det har gått två veckor på söndag så håll tummarna nu. 
Dam nummer två är något svårflirtad men troligen inte rätt dag ännu. Får ha is i magen och hoppas på det bästa.
 

Läs hela inlägget »

Väntan

Ja det är just det man gör just nu, väntar. Väntar på valpen, väntar på löp, väntar på parning och väntar på handoperation. En av tikarna som ska paras har precis börjat löpet i dagarna så nu är det bara att hoppas att tycke uppstår och det blir en parning eller två. Nu gör jag något jag aldrig gjort förut, lägger ut namnen på er som önskar valp i den första kullen.
Blir det inte valp till dej i första kullen flyttas ni över till andra kullen.
Kan inte ta emot fler intresserade till denna kull.
Ni som är med på kölistan är:
Gimlis matte, Lili, Felicia och Oskar, Madeleine i Onsala, Sofia i Nässjö, Hannah Västerås,  Henric i Lysekil, Anne J Lysekil
Har ni hittat valp någon annan stans så hör gärna av er så någon annan kan få hamna på denna lista. Ni som inte har varit här och hälsat på hoppas jag får träffa när parning skett. Uppdaterar här. 

Läs hela inlägget »

Äntligen börjar det gå mot vår. Här är mest trädgårdsarbete för närvarande. Förhoppningsvis blir det ett par kullar till sommaren. Allt är inte klart ännu men info kommer på sidan när parning är gjord. 
Zero växer  och har det bra hos Ebba. Han är fasligt charmig.

Detta är Zaki som kommer hit när hon är strax över 15 veckor.
Ska bli skoj att få hem henne men väntan är lång, allt för lång ibland.
 

Läs hela inlägget »

Igår åkte jag till Göteborg. Skulle in till Handcenter för en bedömning av min handled, de qvervains tenosynovitis. Det blir operation om inte allt för lång tid. Triggerfingret på högerhanden fick en cortisonspruta och blir den inte bra av de blir det även operation på den. Redan opererad i händerna tre gånger och hoppas detta ska bli sista problemet med dom.
Stack in till Ebba på en snabbfika och en liten hundpromenad innan jag skulle till läkaren. Lille Zero växer så det knakar och tyckte det var rätt skoj med två kompisar. Jag hade med Aleri och Capri, det var väl Capri som mest uppskattade den vilda valpen. Han har nu fått sitt första bad och protesterade lite men fann sig snabbt. En himla go valp är han

Läs hela inlägget »

Så har jag haft en valpträff. Det var sol och molnfritt, så det var riktigt skönt ute. Flera av valparna i de sista kullarna kom Så roligt att se dom och få pratat med ägarna igen. Både barn och hundar busade i hagen någa timmar Tror nog att alla sov gott när de kom hem.

Zero har det fint i Göteborg med Ebba. Nu äe han 12 veckor och har fått sin vaccienering. Han charmade dem på kliniken och blev även fotograferad.

Aleri och Capri håller igån. Mycket lek hela dagarna. Aleri är en riktig mammegris. Hon ska vara där jag är hela tiden Ska jag åka iväg och lämna hundarna hemma en liten stund skriker hon som en stucken gris när jag går. Hon tysnar snabbt och när jag är hemma igen hörs inget ylande. Capri tar livet med ro. Hon är både go och glad och det finns inget som bekymrar eller oroar henne. Vi promenerar på stan och flickorna vill gärna in på Zebran för där finns Camilla med godiset. Dom lär sig allt snabbt :)
 

Går här hemma och väntar på löp så det kanske kan bli en valpkull framöver. Jag tar inte emot fler förfrågningar på valp just nu då. Här är en bild i alla fall på hanen som jag hoppas kan göra ett gott jobb framöver

Läs hela inlägget »

Nu har Zero varit hos Ebba i tio dagar och det går jättebra. Han har åkt både buss och spårvagn och hunnit med resturangbesök. Han chamar alla med sitt goa nyfikna sätt. Hanhar blivit en riktig mammegris så det protesteras en del när Ebba går ut med soporna. Han lär sig väl får vi hoppas
 

Här hemma är det full rulle på flickorna. De är båda väldigt sociala och vill hälsa på alla de möter. Capri har lärt sig hoppa upp i sängen. Hon har dålig koll på var hon hoppar upp så det har hänt att jag fått en hel hund i huvudet och vaknat. Hon vill helst ligga på kudden men det kommer ju inte att funka i längden. Hon växer ju. Aleri har fått Niros lämna-mig-inte -ensam-gen. Hon skriker som en stucken gris när jag går utanför dörren. Som tur är tystnar hon snabbt. Hon har även fått Niros jag-svälter-ihjäg-gen, Hon är som tokig när det är matdax. Är mer på två ben än fyra och har samma snurr som Niro hade som valp. Skoj att man kan se så mycket från hanen i en hund. Det är samma med att stå. Hon ställer sig alltid med ett ben i varje hörn. Lätt att fotografera. Capri är betydligt sävligare. Hon tycker det är helt ok om jag går ut en stund. Säger inte ett ljud. Lika matgalen som Aleri men svår att fotografera. Hon släpper svansen så fort hon stått still i två sekunder. Hon älskar höjder så hon ska upp på varje stenblock hon hittar ute.
Är vi i stan vill hon alltid gå på den låga muren som omgärdar stadsparken. På bilden nedan kom hon i full fart och hoppade upp i fälgen och sedan rakt upp i luften. Var ren tur att jag fick detta på bild.  TOKHUND!

Aleri springer mest omkring ute och gillar att fjäska för Shammi. Jag fattar inte att Shammi inte tröttnar på henne men hon gillar väl uppmärksamheten

Att få alla tjejerna på en och samma bild är ju en rejäl utmaning. Valparna är ju inte still så länge. Innan jag fick denna bilden hade jag nog knäppt 50 st. Aleri ställer sig fint hos de andra och så fort jag trycker ner avtryckaren på kameran hoppar hon iväg. Får vara nöjd med denna blid för bättre blir det inte i dagsläget.

Nu har de små änglarna fått mat och stensover. Lite gott när de är trötta och det blir lite lugnt i huset. Det är då man får vara snabb och uppdatera bloggen

Läs hela inlägget »

Så har det kommit en liten kille till kenneln. Han kommer från Norge och heter Yndige Yoda Av Nixenspitze. Ebba kallar honom Zero så då får han heta det. Han ska bo med henne i Göteborg ett tag framöver. Passar bra då hon arbetar hemifrån och jag redan har två halvstora gangsterbrudar hemma. Så igår var jag iväg och hämtade hem honom samtidigt som jag lämnade Raja till Monica som har Nixenspitz kennel. Blir tomt här hemma utan henne. En härlig glad tjej som var väldigt tillgiven och fin. Önskar henne lycka till i Norge nu och hoppas att hon kommer att trivas. 
Nog är Zero redan en liten charmör, vem kan motstå en stor bomullstuss på ben med den blicken?  
Stort tack till Anna och Jonas som passade Aleri och Capri när jag åkte och hämtade hem honom

Läs hela inlägget »

Så var året 2020 till ända. På många sätt ett ovanligt år med tanke på Corona. Jag har haft det fint och inte påverkats så mycket då jag mestadels är hemma med hundarna. Ett tråkigt år då både Chilli och Lexi lämnat oss. Men man får se frammåt med tillförsikt. Just nu är det full fart med tre valpar i huset. Aleri kom hem tidigare än planerat då jag fick mindre hundar i huset. Det går jättebra och alla sköter sig fint. Raja har blivit lite vuxen och väljer oftare att inte leka med de små valparna. Hon trivs bra med Ochi och de leker en hel del ute. Ochi som är lite surtant har skött sig fint med valparna. Hon har en tendens att vara lite grinig och uppfostra dom på sitt eget sätt. Alltså genom att skrämma dom lite med små utfall. Inget allvarligt men tillräckligt för att valparna ska fatta att hon inte tänker vara lektant på heltid. 
Det har blivit många hundpromenader på stan med de små och det har funkat fint. Raja har helt klart blivit tonåring och kommit in i den så kallade spökåldern. Inte mycket att bry sig om då jag vet att det går över. Snart åker hon till Norge och vi kommer verkligen att sakna henne här hemma. Aleri är sin far upp idagen. Ett ben i varje hörn och älskar mat. Hon är precis som Niro var som valp när maten serveras. Hon far omkring och snurrar runt, hoppar och låter. Att både stå och gå på två ben går utmärkt.
2021 då, vad är på gång? Ja det börjar med att en ny liten kille flyttar hit när Raja åker hem. En valp till tänker Ni, jo men han ska faktiskt bo hos Ebba. Jag är inte helt tokig och tar hem ytterligare en valp, två är fullt tillräckligt. Han kommer ju hit så småning om, men då Ebba jobbar hemifrån kan detta vara en riktigt bra lösning. Han lär ju bli stadsvan i Göteborg. Förhoppningsvis blir det ett par kullar fram till våren eller sommaren. 
7 februari blir det en liten valpträff för valparna från Y,Z och A2 kullen Läs mer här 

Så nu önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Läs hela inlägget »

Lugnet har inte infunnit sig efter valparnas flytt. Fransyskan Raya har flyttat in för en period Hon ska vidare till Norge framöver. Kallar henne lilla Coronavalpen. En väldigt snäll och social liten dam. Capri flyttade ju hit innan valparna flyttade så hon har haft lekkamrater hela tiden. Capri tar priset som keligaste hunden i huset Hon slår faktiskt Ochi på den punkten. Hon ska vara i soffan och helst ligga på mej. Hon kan hanteras som en disktrasa, helt lealös i famnen bara men kliar på henne och gosar. Så nu har jag två små som ska socialiseras. Idag har vi varit en sväng till stallet. Hästskit var gott och sedan fick man skälla lite på hästarna. Konstiga stora djur. Fram över flyttar ju Raya hem till Norge och då kommer Aleri hem. Just nu är hon tillsammans med Rio och hans familj Weixi är röntgad och fick A-höfter och ED samt patella var OK. Förhoppningsvis är  coronan under kontroll till våren för jag skulle vilja para henne i Norge. Vi får se hur det blir.sedan ska Xuyi röntgas så man får hålla tummarna för bra resultat även där.  

Läs hela inlägget »

Tiden bara springer iväg. Lunas valpar blev sju veckor i lördags och Zeldas barn blev sex veckor igår. Imorgon blir det besiktning för de fem stora. Här startar dagen runt sex på morgonen Lite körigt men det funkar bättre än förväntat Bara jag får ta en sak i tagen och i min egen takt blir det bra. De minsta valparna för inte så mycket väsen när jag ger de stora mat och släpper ut dom . Det har blivit lite meckigar att få till vissa saker nu när Capri flyttat in. Nu ska ju Luna producera bra mycket mindre mjölk innan hon flyttar hem så hon är inte så mycket med valparna Tror hon tycker det är rätt skönt. Zelada smiter in och tar sig lite ledigt när hennes valpar är ute så då får jag vara med. När jag kommer in i valprummet stensover hon utslagen på soffan. Hon har lite eget utrymme för att slippa barnen och soffan är favoritplatsen. Har fått klart vilken valp som flyttar till vem i stora kullen. Har börjat fördela i lilla. Några var rätt självklara. Några får jag fundera på lite till Klart är att Aleri stannar här hemma. Jo jag vet , två valpar är massor av jobb men jag har en plan. Sedan måste de ju inte vara med varandra hela tiden. Har ju vuxna hundar hemma och gott om utrymme både inne och ute så det ska nog gå fint. Skulle det bli för jobbigt kommer Aleri att få gå ut till någon fodervärd men det hoppas jag att jag slipper. Nu när man har lite unga hundar  hoppas jag komma iväg på lite utställningar framöver bara Coronaläget blir bättre. 

Läs hela inlägget »

Nu har Lunas valpar blivit sex veckor. Zeldas valpar blir fem veckor på tisdag. Här rivstartar man morgonen nu. Alla vill ut, alla vill ha mat. Börjar få in rutinen på detta nu. Att rodda två kullar samtidigt kräver organisation så det flyter på. 
Z-kullen springer nu in och ut som de vill. Det har som tur varit bra väder. A2 kullen är ute tre, fyra gånger om dagen. Det är full fart på dem nu och de har mycket att utforska.I dag ska det bli kloklippning på alla 19 hundar. Tur att dom är snälla och valparna tar jag när de är trötta , då går det fint. 
Man får ju ett extra gott öga till någon valp och denna gången är det Zeldas minsta tik, Arya Stark. Hon älskar att sitta i knät och bli gosad med.  Hon väger ungefär ett halvkilo mindre än syskonen. Dagarna går och snart flyttar första kullen. Det går allt för fort! Efter all skit jag haft med kullar så uppskattar man varje minut med dessa små. Kliver glatt upp tidigt på morgonen med ett leende på läpparna. idag kommer Zeldas matte och husse och stannar över helgen. Ska trimma in Maria nu så hon fixar nästa helg när jag åker och hämtar valpen. 
Framtiden har många roliga saker att se fram emot. Mer info kommer längre fram om detta 

Läs hela inlägget »

Så har valparna blivit tre och fyra veckor gamla. A2 kullen har fått större utrymme och de får mat tre gånger om dagen De äter fint i egna skålar Vissa hungrigare än andra så man får passa så någon inte får för mycket. De har börjat få tänder och börjar upptäcka varandra. De har fått lite mjukisdjur men de leker inte med dom ännu men vila huvudet på dom går fint. När man kommer in blir det ett fasligt liv Alla kommer och vill bli gosade med och de testar att bita lite i kläderna. 
Z kullen har nu stort utrymme i köket De har under några dagar nu varit ute på altanen men i går kom dom ner på gräset. Det var väldigt spännande. Tog lite nya bilder på dem i morse och de ligger på deras egna sida, längst ner där jag skapat ett galleri. Även A2 kullen har fått ett galleri  på sin sida Till helgen blir det en del besök och sedan rullar det på tills det är dax för dom att flytta. Jag har en tik ledig för försäljning till rätt hem.
På bilden ser ni Asha Greyjoy  och hennes syster Aleri Hightower.

Läs hela inlägget »

I tisdags kom till slut Zeldas valpar. Några fler än jag gissat. Två hanar och sex tikar. Zelda startade redan på måndagen med flåsandet. Vi satt där vi satt liksom. Var ute och ringde när jag fick se Shammi springa omkring med en orm i munnen. Inte sjutton ville hon släppa den. Slutade med att jag kastade lite ruttna äpplen, då släppte hon. Sprang fram och tog den döda huvudlösa ormen och konstaterade att det var en huggorm. Givetvis trodde jag att det var Shammi som blivit biten Det visade sig att jag hade fel. Det var mamma Lexi som pratat med ormen. Om hon nu har bitit den och ormen bitit henne vet jag inte. Möjligen har hon tagit den och Shammi gillade "leksaken" så dom delade. Hittade aldrig huvudet. Det blev till att ringa in Monica som fick ta damen till veterinären. Hon fick dropp och smärtstillande och kom hem på kvällen hög som ett hus. Hon ylade till och från under natten och gick som om hon trampade vatten. På morgonen hade svullnaden i stort gått ner och hon var sitt vanliga jag igen. Nu har hon stränga order om att hålla sig lugn i 10 dagar. 
Två valppar föddes i alla fall hemma men sedan blev det stopp. Det blev en tur till Dingle där de redan hårt belastade veterinärerna pga en sjuk veterinär, tog hand om oss. De var vänliga och avbokade några icke akuta patienter så de kunde ta hand om Zelda. De är guld värda på den kliniken!! Två hanar och sex tikar blev slutresultatet. Hemma fick snälla Monica rycka ut igen och snälla hundvakten Tova kom och passade alla andra hundar så Monica fick åka hem till Ezzi. Denna gången fick vi klara oss utan Siv som hjälpt till med alla valpningar från och med G kullen. Äntligen fick hon tid för sin efterlängtade ryggoperation. Kändes lite konstigt när hon inte var med Vi är ju ett bra team. Måste säga at Zeldas matte Maria var en riktig pärla. Hon fixade det galant! 
Nu har det gått några dagar och man kommer in i en ny rutin efter att få sovit lite. Var ju vaken i stort sett två dygn innan valpningen var klar och första natten hemma gått. Har fotograferat Lunas stora barn De väger över kilot och har öppnat ögonen. Bilder på Zeldas valpar kommer framöver.

 

Läs hela inlägget »

Efter ett par dagars vandrande och flåsande kom Lunas valpar. Som vanligt var Sivan med. Denna gången fick hon åka hem efter första natten då Luna lurade oss. Nästa dag kom valparna och det blev en lång historia. Till slut var det klart och i lådan hade vi en hane och fyra tikar. Alla stora och kraftiga. Efter att varit vaken i över två dygn var det gott att få sova. Luna sköter sina valpar helt perfekt och de har nu 
fått sin egen sida och här uppdateras under resans gång. Ni som får valp i denna kullen kommer få besked imorgon, tisdag. 
Igår kom Rimini hit. Hon ska ha sina valpar vecka 38. Denna kull har jag inte lagt ut då jag skulle bli dränkt i förfrågningar. Då det nu blev fem valpar i första kullen blir det några som förs över till Riminis kull. Beroende på hur många det blir kan det bli utrymme för någon/några fler valpköpare. Säljer ingen valp utan att först ha träffat de som är intresserade. 
Idag har jag fixat med en ny ramp på baksidan. Käckt om valparna kan gå ut där också.

Läs hela inlägget »

I dag kom Luna hit. Hon är rätt tjock. Lexi välkomnade  henne med tratten och det tyckde väl Luna var sådär roligt. Just nu
ligger båda ute i solen på gården
  Lexi har varit hos veterinären och opererat bort en juvertumör. Kollade lungorna innan och som tur var så var det ingen spridning.
Som flera av er vet, fick jag ta bort Chilli den 20 augusti. Nu är det väldigt tomt här hemma. Måste gå in och lägga in om semester då här blir lite att göra framöver :)
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar