P1130770


Här skriver jag om allt som händer hos oss, ibland blir det lite och ibland blir det mycket. 
Hoppas du gillar bloggen

 

Igår tidig morgon började flåsandet och krafsandet.Höll på hela dagen. Kvällen kom och inga valpar. Släckte och somnade vid ca 23. Då var allt lugnt. Vaknar med ett ryck vid 1-tiden av att jag hör ett valppip. Tänder ljuset och i bäddsoffan ligger Capri med ryggen mot golvet, ihoprullad med två valpar En var redan torr och den andra nyss utkommen. Hon fixar det galant utan mej. Vi flyttar ner i valplådan och under natten kommer totalt 11 fina stora pigga valpar. Capri tar det hela med ro Trycker ut en valp som ingenting och sedan invänta nästa. Hon är en duktig mamma. Alla ska tvätta smycket noga flera gånger när de äter. Blir lite trångt vid matdax men stora kullar brukar dela upp sig sa alla inte äter samtidigt. Nu ska jag vila upp mig och njuta av den stora familjen

Läs hela inlägget »

Tyvärr inga valpar efter Aleri. Visade tecken på dräktighet vid dag 21 och ultraljudad dag 28 och inga valpar. Tråkigt, men får göra ett nytt försök på nästa löp. Capri är väldigt dräktig . Hon är riktigt stor och har gått upp 8 kilo. Hon har börjat gräva i ordning sitt "rede" på framsidan i backen. En stor grop som hon grävde vid förra dräktigheten. Jag fyllde igen den, men  nu har hon grävt upp allt igen. Vi sover ihop i uterummet men mest för att jag gillar att sova där. Nu är det snart dax att ta fram lådan och tvätta grejer och se till att man har allt hemma inför den stora dagen.
Har ett gäng intressenter och jag hoppas att alla som nu besökt mig kommer att bli valpägare och bli en del i Essmania's familjen. 
 

Läs hela inlägget »

Nu har det gått 19 dagar sedan paningen mella Capri och Chester. Igår och idag har hon hoppat över frukosten. Damen brukar vara rätt matglad. Man får ju ett litet hopp om att hon är dräktig.
Sedan över till Aleri. Besvärlig dam när det gäller parning. Har provat tre gånger med tre olika hanar och hon för mest väsen. När hanen har hoppat på skriker hon och och sticker iväg. Hon verkar ha ett väldigt kort höglöp och det är inget jag är van vid De flesta tikar jag parat har gladerligen ställt upp i flera dagar. Efter sista försöket gjorde jag en gynundersökning men den visade att allt är helt normalt. Så nu har hon träffat Zero här hemma och hon har varit en huggorm alla dagar utom igår då det äntligen blev en parning.  Zero säger att det är höglöp för han är tyst i vanliga fall. Både idag och igår har han fört väsen. Man kan inte prata i telefon inne. Så när jag tog ut honom till Aleri  idag trodde jag att det kunde bli en parning igen. Icke sa nicke, huggormen är tillbaka så det var en besviken Zero som jag praktikt taget fick dra in igen. 
Nu är det bara att vänta och se om det tog sig på denna parning. Äggen lever ju i ca 4 dagar så förhoppningsvis fanns de några levande ägg där inne.  

Läs hela inlägget »

Glömer ju bort denna blogg. Har haft fullt upp. Nu har trädgårdstiden startat och man väntar på att det ska börja växa lite. Hoppas även på valpar då jag nu parat Capri med Chester från min C-2 kull. Det lär bli väldigt glada valpar. Båda föräldrarna är väldigt sociala. Hoppas hon är dräktig då det var ett år sedan jag hade valpar i huset. Planerar lite runt Aleri och Zaki, vi får se vad det blir framöver.
 

Läs hela inlägget »

Tyvärr ingen tik parad. Men det går ju fler tåg längre fram. Har rätt fullt upp med en placerad sjuåring i huset. Det är full rulle hela dagen. Man märker av att man inte är 25 år längre utan det dubbla och lite till. Här är ömsom snö och ömsom regn, precis som vanligt här på kusten. Alla  hundar mår fint och trivs med barn i huset. Längre fram kommer jag att ha två barn i huset. Från den 5 januari ingår Essmania's Cedrik Storm i kenneln. Han kommer åxå att bo i Åmål hos Lizette och blir granne med kullbrodern Wille.På andra sidan Åmål bor kullbroder nummer tre, Celo. Samtliga grabbar är friröntgade samt ok på patella. I Åmål bor även Kantarellas Black Raven som ska röntgas fram till våren. Gillar inte denna årstid och ser fram imot ljusare tider. Att hålla backen ren vid snöoväder är rätt slitsamt men det är det iofs värt då jag älskar mitt hus på berget.

Önskar er alla ett Gott Nytt År!!!

Läs hela inlägget »

Här rullar det på men ingen parning ännu. Väntar på löp på två tikar och hoppas att det går vägen nu. Har ju familjehem så det händer en hel del på den fronten. Har nu kommit över till Humana vilket jag tror ska bli ett skoj sammarbete .
Har fått lite nya rosor som jag fått planterat.Så här års börjar planeringen för nästa sommar. Får hoppas på en mild vinter med lite eller ingen snö.  

Läs hela inlägget »
Så har sommaren gått. Inget nytt på hundfronten. Alla har hållt sig friska som tur är. Just nu är det lite rörigt med två löptikar i huset och Zero som vet vad det innebär. Han är rätt snäll men vid höglöpet är det lite pipande och så äts det lite dåligt. Har lite valpplaner framöver Troligen blir det två tjejer som paras fram i oktober/november. Vilka det blir har jag inte riktigt bestämt. Både hemma hundarna och de på foder löper ungefär samtidigt. Inte det ultimata precis men inget man rår över. Röntgenresultaten har börjat komma in på C-2 gänget Det är nu fyra av sex pojkar som är röntgade och patellatestade med fina resultat. Sådant gör mig glad :) 
Även Dracarys av Nixenspitze har fått fina hälsoresultat. Ska bli skoj att ta en kull efter honom framöver. 
Läs hela inlägget »

Sommar

Får rapporter från ägarna till senaste kullen. Allt går fint i deras nya hem. Här har varit mindre lugnt. Nemi skadade sig i låret, hur det gick till har jag ingen aning om. Det blev till att sy ihop tuffingen. Ingen sedering, bara bedövning. Stog som ett ljus hela proceduren igenom. Behövde knappt hålla henne på bordet. Penicillin och tratt. Tratt på en whippet är en utmaning. Det finns ju inget stopp mellan hals och huvud. Fick rotat fram en whippetsele som är rymningssäker. Halsband i tratten, valphalsband fastsatt i halsbandet på tratten och sedan fäst bak på ryggen på selen. Nemi tar livet med ro som tur är. Nästa onsdag tar vi stygnen och då kan hon fortsätta tokspringa utan tratt. Capri,Zero och Aleri fäller mängder och det blir kamning varje kväll. Dammsugaren går varm.  Jättevarmt är det just nu men hundarna hittar alltid svala ställe att vara på. De har gemensamt grävt en stor grop under rhododendronbuskarna i hagen. Jag har börjar röja i garaget för att få in veden. Fönster är bytade i de tre sovrummen så där måste jag storstäda. Det får bli en mulen dag om det nu blir någon sådan snart. Jag är tveksam. Kör och hämtar vatten varje dag. Får hem ca 130 l. Önskar jag hade kommunalt vatten 

Läs hela inlägget »

Nu är Capris valpar en vecka gamla. De har fördubblat sin födelsevikt och alla väger nu drygt ett kilo. Det är en praktmamma jag har här hemma. Capri är så duktig med sina valpar. Det är tyst i lådan dygnet runt. Det enda man hör är lite knorrande  ibland.  Jag får sova hela natten och är ju glad för det. Klorna är klippta för första gången och nu väntar jag på att de ska öppna ögonen. Då blir dom väldigt söta. 

Läs hela inlägget »
Efter ett dygns flåsande kom valpningen igång. Puk skulle komma ner och hjälpa till och kunde komma på torsdag efter jobbet. Hur tur har man? Puk kom och vi skulle äta. Mitt i maten startade valpningen. Allt gick fint men det dröjde tills klockan fem på morgonen innan det var färdigt.  8 stora fina valpar och man kan inte annat vara än supernöjd. Nu vilar jag inför nästa valpning.Capri sköter sina små exemplariskt och det är tyst och fin i lådan och jag får sova hela natten. Jätteskönt.
Läs hela inlägget »

Dagarna går fort nu. Både valprum och kök är iordningställda till flickornas valpningar. Capri är beräknad 22 mars men det lär bli tidigare. Jag hoppas hon håller sig till fredag fast idag är hon lite mer flåsig och vill inte äta. Min macka går givetvis ner och andra godsaker. Hon har bäddat lite i soffan och legat med mig i min säng. Hon är lite extra mammig just nu. Bara att vänta vidare. Det sprattlar bra i magen och valparna känns inte pyttesmå. Blir spännande att se hur många som döljer sig där inne. Jag håller er uppdaterade här och på FB sidan Essmania's Eurasier.

Läs hela inlägget »

Igår pratade jag med Xuyis matte Jossan. Nog är Xuyi dräktig. Har fått lite mage, större spenar och börjat bli hungrig. Tror inte hon lurar oss denna gången. 63 dygn den 3/4. Capri är beräknad till 28/3. Jag har nu fixat valprummet för första kullen och nu är det dax att fixa köket för Xuyi. Om allt går vägen så hoppas vi att alla ni som besökt oss de senaste månaderna får hem en lite fram i sommar. Hade tänkt köpa en våtrummsmatta till köket men har nu sett att många har dammduk. Blir ju klart enklare att lägga än en stor matta. Måste ta ett par timmar i garaget och fixa en till ram för kisselådorna jag brukar ha till valparna. De har ju funkat jättebra. Det blir en hel del pyssel innan valparna anländer.
Jag har tagit ut semester från 17/3 -5/5. Därefter jobbar jag 7 nätter innan leverans. Tror mina kenneltjejer kommer att fixa det galant när jag jobbar. 

Läs hela inlägget »
Ibland händer oväntade saker som inte är meningen men blir förhoppningsvis bra ialla fall. Har väntat på Capris löp men det har lyset med sin frånvaro Brukar dutta toapapper i fiffin på tiken när jag misstänker att det närmar sig. För fyra dagar sedan kom det lite blod på pappret. Bra tänkte jag nu har löpet startat. Hon har umgåtts med alla hundar inklusive Zero och han har varit helt ointresserad. Han brukar vara rätt snäll inne när  en tik löper men brukar visa lite intresse vid höglöpet. Inte en bloddroppe har jag sett och jag kollade fiffin igår och den såg inte alls parningsklar ut. Det är bara Zaki som uppfört sig lite märkligt mot Capri. Liten surfia.  Hade ju en plan men den innefattade inte Zero. Satt som vanligt ute på altanen och tog mitt morgonkaffe. Zero, Capri och Aleri var ute och de andra var inne för att äta klart sin frukost. Hundarna lunkar runt på gårsplanen och Aleri ligger hos med. Helt plötsligt hör jag det välkända skrikandet av en tik som blir parad. Far upp och nedanför trappan står Capri och en Zero som sitter fast. Capri skiar vidare och Alewri far omkring och skäller. Tur jag hade godis i fickan så Aleri fick roa sig med godissök. När gottan var slut gick hon fram till Zero och tvättade hans öron. Han måste ha varit supernöjd! En fram och en bak :)
Hundarna inne äter inte sin mat längre utan hänger på och skäller dom med. Ja då stog man där i morgonrock och de sedvanliga lurvtofflorna  Blev en hägning på kanske tio minuter. Zero stog som ett ljus så det var inga problem, bara att vänta på att det skulle bli klart. Så nu får jag lämna min plan och se vad som händer framöver. Detta är nog vad som kallas tyst löp vilket jag aldrig varit med om. Så om nio veckor, om vi har tur, så har vi små valpisar i huset igen. 
Läs hela inlägget »

Höst

Hej! Jag har varit hur dålig som helst med uppdatering här Dax att skärpa till sig lite. Har haft fullt upp med att höstfixa trädgården och få ihop ved inför vintern. Nu börjar det bli ordnig på de sakerna i alla fall. Vet att många väntar på valp från mej. Ja vad händer? Jo nu har Aleri startat löpet och jag hoppas på parning till helgen som kommer. Sedan tyckte Zaki att det var dax att löpa och hon startade i måndags.  Fick ju lite att fundera på här. Ska jag para henne nu eller inte. Måste tänka lite till på det men har kikat på lite hanar. Capri kommer att paras på nästa löp och håller hon sin tidtabell beräknas parning till i januari. Sedan har jag ett par fodertikar men det vet jag inte riktigt än hur det ser ut. Ska ju ha tid att vara hemma åxå. Har iofs trettio dagar sparad semester och i januari kommer det nya. Om två vecker får jag ytterligare en hane till kenneln. Det blir en liten svart från Kantarella's i Norge , Black Raven heter han och ska bo i Åmål 
 

Läs hela inlägget »

Igår var jag iväg till Norge för att hämta hem Dracarys av Nixenspitze, en ny liten hane. Han ska bo hos fodervärdar i Vänersborg. Ibland får man få in lite nytt blod. Nu hoppas jag att han växer som han ska och går igenom röntgen.. Alltid en liten chansning.Just nu väntar jag på att Weixi ska börja sitt löp och att det blir en valpkull i höst.

Läs hela inlägget »

Fått rapport från Jossan som äger Xuyi. Hon visar en del tecken på att vara dräktig. Ska passa henne några dagar i slutet av nästa vecka och har bokat en tid för ultraljud. Håll nu tummarna för att hon är dräktig.

Läs hela inlägget »

Nu har jag haft söta Xuyi på besök en vecka. Vi har varit och träffat Rio och fick till en parning. Dagen efter var intresset svalt. Nu har hon åkt hem till sin familj och vi börjar vänta på tecken. Har ytterligare valpplaner med parning i augusti om det blir som man tänkt.

Sommaren verkar ha kommit och här är verkligen gott väder Flera dagar med sol och fågelkvitter. Hundarna har fått hela huset och vi slipper grindar. De går som dom vill då jag har öppnat mellan hagen och trädgården. Både altandärr och ytterdör kan vara öppna. Tror de trivs rätt bra. Gjorde en rabatt för ett tag sedan. Den har jag fått ta bort då hundarna tyckde det var bästa liggplatsen i trädgården, på berget under shersminbusken. Här en riktigt somrig bild på vår prins Zero

Läs hela inlägget »
Tiden med valparna gick snabbt. De har funnit sig till rätta i sina nya familjer. Jag har fått hem en tik från Kathy på Chiasmas. Lilla Adelie bor hos Johanna som var ägare till kennelns allra första valp, Allie. Bättre hem kan man inte hitta.
Nu är våren här och allt är nu grönt . Jag påtar mycket i trädgården och hundarna hjälper gärna till. Några tuggar i sig lite gräs och det hjälper ju till lite. När fiskarna får mat står Zaki , Ochi och Aleri på kanten och glor på dom. Avensjukan är stor, fiskarna får mat. När de inte tror att jag ser dem, hänger de ner över kanten, för ibland glider det in fiskmat under sargen. Undrar vem som kommer att ramla i först?  
Har varit till veterinären med Zaki och Zero för patellakoll. De var båda utan anmärkning. Nu är även tid för röntgen inbokad. Attans nervöst innan det är avläst och färdigt. 
Läs hela inlägget »

6 veckor

Tiden går fort. Valparna är nu sex veckor. In och ut många gånger. Kloklippning och avmaskning var dagens jobb. Här är riktigt varm och valparna har sovit ute på trappan. Idag kom deras halsband, trodde kopplen var med i samma sändning men det var dom inte . Hoppas de dyker upp snart. Registreringspappret är klart och går till SKK idag så snart har jag stamtavlor och köpekontrakten hemma. Alla har besökt valparna en gång och det blir fler besök om vågra dagar. Yulis husse och matte kommer i helgen och det är alltid så trevligt. Grillning står på schemat förutom en massa valpgos då. 

Läs hela inlägget »

5 veckor

Valparna är nu fem veckor gamla, tiden går så fort. De är nu ute flera gånger om dagen och är riktigt duktiga. De kommer oftast när man ropar på dom. Nu har de tagit sig bort på gräset och har väldigt skoj där. De har även varit med bak på altanen och träffat Zero. Han är en snäll tålmodig kille trots att han är ung. Han tar det försiktigt och fint med barnen. De äter en massa mat och länsar skålarna på ett kick.  En massa nya bilder ligger på kullens egna sida. Har kraschat min kamera och använder en liten en så jag är inte så nöjd just nu. Nikonen är på lagning och hoppas få den nästa vecka. Tappade den i berget när Nemi kom i 120 med en frisbee. Hela objelktivet blev snett. Ja det finns en rem att ha runt halsen. Ska nog bli bättre på att använda den.
Nu vill valparna ut igen. Slut för denna gång

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar