P1130770


Här skriver jag om allt som händer hos oss, ibland blir det lite och ibland blir det mycket. Givetvis blir det en hel del när vi väntar eller har valpar  Hoppas du gillar bloggen och följer oss
 

I tisdags kom till slut Zeldas valpar. Några fler än jag gissat. Två hanar och sex tikar. Zelda startade redan på måndagen med flåsandet. Vi satt där vi satt liksom. Var ute och ringde när jag fick se Shammi springa omkring med en orm i munnen. Inte sjutton ville hon släppa den. Slutade med att jag kastade lite ruttna äpplen, då släppte hon. Sprang fram och tog den döda huvudlösa ormen och konstaterade att det var en huggorm. Givetvis trodde jag att det var Shammi som blivit biten Det visade sig att jag hade fel. Det var mamma Lexi som pratat med ormen. Om hon nu har bitit den och ormen bitit henne vet jag inte. Möjligen har hon tagit den och Shammi gillade "leksaken" så dom delade. Hittade aldrig huvudet. Det blev till att ringa in Monica som fick ta damen till veterinären. Hon fick dropp och smärtstillande och kom hem på kvällen hög som ett hus. Hon ylade till och från under natten och gick som om hon trampade vatten. På morgonen hade svullnaden i stort gått ner och hon var sitt vanliga jag igen. Nu har hon stränga order om att hålla sig lugn i 10 dagar. 
Två valppar föddes i alla fall hemma men sedan blev det stopp. Det blev en tur till Dingle där de redan hårt belastade veterinärerna pga en sjuk veterinär, tog hand om oss. De var vänliga och avbokade några icke akuta patienter så de kunde ta hand om Zelda. De är guld värda på den kliniken!! Två hanar och sex tikar blev slutresultatet. Hemma fick snälla Monica rycka ut igen och snälla hundvakten Tova kom och passade alla andra hundar så Monica fick åka hem till Ezzi. Denna gången fick vi klara oss utan Siv som hjälpt till med alla valpningar från och med G kullen. Äntligen fick hon tid för sin efterlängtade ryggoperation. Kändes lite konstigt när hon inte var med Vi är ju ett bra team. Måste säga at Zeldas matte Maria var en riktig pärla. Hon fixade det galant! 
Nu har det gått några dagar och man kommer in i en ny rutin efter att få sovit lite. Var ju vaken i stort sett två dygn innan valpningen var klar och första natten hemma gått. Har fotograferat Lunas stora barn De väger över kilot och har öppnat ögonen. Bilder på Zeldas valpar kommer framöver.

 

Läs hela inlägget »

Efter ett par dagars vandrande och flåsande kom Lunas valpar. Som vanligt var Sivan med. Denna gången fick hon åka hem efter första natten då Luna lurade oss. Nästa dag kom valparna och det blev en lång historia. Till slut var det klart och i lådan hade vi en hane och fyra tikar. Alla stora och kraftiga. Efter att varit vaken i över två dygn var det gott att få sova. Luna sköter sina valpar helt perfekt och de har nu 
fått sin egen sida och här uppdateras under resans gång. Ni som får valp i denna kullen kommer få besked imorgon, tisdag. 
Igår kom Rimini hit. Hon ska ha sina valpar vecka 38. Denna kull har jag inte lagt ut då jag skulle bli dränkt i förfrågningar. Då det nu blev fem valpar i första kullen blir det några som förs över till Riminis kull. Beroende på hur många det blir kan det bli utrymme för någon/några fler valpköpare. Säljer ingen valp utan att först ha träffat de som är intresserade. 
Idag har jag fixat med en ny ramp på baksidan. Käckt om valparna kan gå ut där också.

Läs hela inlägget »

I dag kom Luna hit. Hon är rätt tjock. Lexi välkomnade  henne med tratten och det tyckde väl Luna var sådär roligt. Just nu
ligger båda ute i solen på gården
  Lexi har varit hos veterinären och opererat bort en juvertumör. Kollade lungorna innan och som tur var så var det ingen spridning.
Som flera av er vet, fick jag ta bort Chilli den 20 augusti. Nu är det väldigt tomt här hemma. Måste gå in och lägga in om semester då här blir lite att göra framöver :)
 

Läs hela inlägget »

Så blev det höglöp och parning. Luna har varit hemsk i en vecka. Fullkomligt galen i Niro Hon har flirtat hej vilt och han har tillslut blivit sur och sagt ifrån. Igår var det rätt dag enligt Niro så det blev en parning i går. Idag ösregnade det så jag möblerade om på altanen. Det blev parning med en gång så jag satt fint i soffan och höll Luna. Niro står snällt stilla. Där satt vi en kvart ungefär och jag hade det riktig bra med kaffekoppen lätt åtkomlig.  Har lärt mig med åren att hanen nästan alltid har rätt, när höglöpet är. En hane som aldrig parat kan var het på gröten redan långt tidigare än höglöp. Hanar som har parat  har i regle väldigt god koll och parar inte när det inte är rätt dag. Så det är till att lita på hanen och ha is i magen. Luna har ju haft en kull här tidigare så nu börjar väntan igen. Att vara uppfödare är ett fasligt väntande.

Läs hela inlägget »
Så har verkligen sommaren kommit. Har pysslat mycket i trädgården och hundarna har både stora rasthagen och trädgården att springa i. De har hittat sin favoritplats på berget. På bilden är det Ochi och Lexi som spanar. De trivs verkligen i trädgården, Där finns nu lite urgrävda håligheter i buskage och under shersminen.
Luna har äntligen startat sitt löp och jag ska hämta hit Niro från Åmål. Båda får bo här någon vecka så får vi hoppas att det blir en parning eller två. Det är fullbokat på kullen, några har väntat väldigt länge. Det blir en kull till och förhoppningsvis väntar den damen med löp några veckor till. 
Läs hela inlägget »

Besök

Idag har vi haft besök av Yoshi och Zelda med familj. Det blev mycket hundlek och hundprat. Tack för besöket familjen Hermansson och tack för de fina tulpanerna :)  Här kommer lite bilder från dagen. Speciellt Chilli blev väldigt glad för herrbesöket. Hon blev som en unghund igen. Härligt att se den 12 åriga damen flirta och göra sig till. 

Läs hela inlägget »

Det man inte trodde kunde hända har hänt igen . Blinda valpar :(  Efter allt med Läkemedelsverket och deras säkerhet på att det var Banminthen som orsakade att valpar blev blinda fick jag ett svar för några dagar sedan att de inte funnit något i tuben som var konstigt. Nu sitter jag här med blinda valpar igen och då fattar man att det måste vara något genetiskt. Valparna öppnande ögonen vid 11-12 dagar Jag är säker på att dom såg. De betedde sig helt normalt och reagerade på leksaker som man höll framför dom.  Igår började det igen. Såg dirrekt att något var fel på deras beteende. Bara så sorgligt. Shammi och Elli tas ur avel. Vad kan jag använda av mina hundar? Vannas valpar var helt ok. Är det någon mer som bär detta anlag av tikarna jag har? Kan man ha sådan otur att det finns fler? Mycket som snurrar just nu. Ska jag lägga ner detta? Hur ska jag orka fortsätta? 

Läs hela inlägget »

Nu har jag och hundarna tröttnat på regnandet. Chilli vill helst inte gå ut alls, hon hatar alla former av vatten. Valprummet är nu fixat och klart. Snart kommer Elli hit med sin dyrbara last. Ser fram mot detta. Det blir lagom med valpar nu med tanke på mitt vårarbete i trädgården och en valpfri sommar. Blir ingen resa för mig till avelskonferensen och årsmötet då jag nog sitter i valplådan då, bra mycket roligare liksom. Verkar vara trögt att få folk till styresleposter för tillfället. Kanske det är dax fundera på varför det är så. Tråkigt om vi inte skulle ha någon rasklubb.
 Det florerar snack om att det avlas på hundar som är både opererade för vissa åkommor och som har andra defekter.  Tycker detta verkar väldigt konstigt då jag uppfattar uppfödarkåren som rätt seriös i avelsarbetet. Tråkigt sätt att hänga ut uppfödare på då det enligt mig rimmar dåligt med verkligheten.  Många importerar också hundar vilket bara gynnar rasen.Det är inte bara att åka och hämta, utan det kostar en hel del tid i efterforskning och sedan en hel del pengar.  Bara att tacka och bocka för de som gör detta. Att det skulle vara ett problem för rasen att någon köper in några hanhundar är bara nys. Avundsjuka kanske?
Ang temperamentet har vi en spretande ras. Vissa är mer reserverade och vissa är översociala. ( med reserverad menar jag reserverad utifrån rasbeskrivningen på SKK's sida här) Att konsekvent utesluta en något reserverad bra tik/hane från avel är inte vettigt någon stans. Uppfödarna lämnar sina valpar vid 8 veckors ålder och vad ägaren sedan gör med sin valp kan inte uppfödaren styra över. Tror alla uppfödare framhåller vikten av att socialisera sin valp och hur man gör detta. Så detta med reserverad hund är ett litet kapitel för sig då en hund kan bli reserverad på grund av hanteringen efter den flyttat  eller så är den reserverad från start. Att bedömma en hunds temperament efter hur den beter sig på en utställning är huvudlöst. Utställning är en speciell situation med en eventuellt nervös ägare, det smittar av sig på hunden. Stojigt i ringen och utanför med många hundar eller en klantig dommare. Ska man bedömma temperamentet skulle jag påstå att BPH eller MH är det enda rätta. Hade själv en tik som var rätt reserverad. Hon hatade allt vad utställningar hette. Trivdes bäst hemma.  Hon fick ett par kullar med väldigt trevliga hundar. De var även grymt arbetsvilliga. Två av tolv avkommor var mer åt det reserverade hållet.
Om man som privatperson har åsikter om hur en uppfödare avlar och på vilka hundar så kontakta den berör. Måste ju vara det absolut enklaste för då får man svar. Det skrivs på olika forum och en del av diskussionerna landar i knät på oss uppfödare när vi får besökare som är intresserade av vår ras. 
Nu ska jag gå ut i stormen och kolla av min stora hage så jag vet att staketet är helt. 

Läs hela inlägget »

Så har valparna blivit åtta veckor och lämnade oss igår. Det blir ju lite tomt och man saknar dom små trollen Har fått rapporter från de nya hemmen och allt har gått fint. Nu är valprummet städat och fixat inför nästa kull. Får fyra veckor ledigt så det blir lite skönt att kunna lägga mer tid på hemmahundarna. 

Läs hela inlägget »

Nu är det full fart på valparna De är mycket ute när vädret tillåter. Vi är uppe i hagen minst en gång om dagen och där är en hel del att utforska Självständiga valpar som sticker iväg på upptäcktsfärd, själva eller med en kompis. Jag och Vanna har fullt upp med att hålla reda på var dom är. Vanna leker mycket med sina valpar, ibland lite väl hårdhänt tycker jag men valparna verkar tycka att det är helt OK .
Vi har besluta att vänta med parning på Valimaa. Ev. blir det en parning i sommar istället 

Läs hela inlägget »

6 veckor

 Nu är valparna ute flera gånger om dagen. Vi tillbringar mycket tid uppe i hagen med kameran. De har fullt upp med att utforska allt.

Otroligt smidigt att bara ha tre valpar. Jag är ju van vid lite större kullar. Valparna busar nu även runt i köket på dagarna och tycker att fontänen är spännande, särskilt Yuli. Hon badar gärna tassarna. Idag är Y-kullebns galleri uppdaterat med nya bilder 

Läs hela inlägget »

Här är nu full fart på valparna De är fem veckor på måndag. De har börjat vara ute och det tycker de är skoj Har gjort i ordning på gården så de har lite att pyssla med ute. Vanna är en duktig mamma på alla sätt. I mellandagarna hämtade jag hit Niro och ett par dagar senare kom Elli ner. Huset blev helt plötsligt väldigt fullt. Det blev två fina parningar och nu hoppas vi på en kull i slutet av februari. Jösses vilket tryck det är på valpar . Det ramlar in mail varje dag. Många mail innehåller inte mycket till info tyvärr.  Är man seriös så skriver man ett mail där man presenterar sig ordentligt. Skicka gärna telefonnummret så jag kan ringa upp. Har många på kö men den där bästa valpköparen kan ju dyka upp. Hoppas nu på att Valimaa inte börjar löpa för tidigt. Man ska ju orka med och tycka det är roligt med en kull. Semesterdagar har jag i alla fall många att ta så det är bra.  Ska försöka få tummen ur och fotografera småflickorna så ni får se lite nya bilder på dem Ha en god fortsätning på nya året!

Läs hela inlägget »

Äntligen valpar i huset :) Tre tjocka fina flickor. De har hunnit bli två veckor och har öppnat ögonen och börjar gå omkring i lådan. Vanna är en duktig mamma och sköter dom perfekt. Idag har jag flyttat tillbaka till mitt sovrum. Det behövs ingen passning av dessa små. Håller på att fotografera så bilder kommer snart. Den 23 ska jag hämta hit min lille prins, Niro. Ska bli så mysigt att rå om honom när familjen tar semester och lämnar Sverige. Även Termelli kommer hit så det blir fullt hus Tur att vi firar julafton här den 21 :)

Läs hela inlägget »

Nu har Vanna bott in sig här. Hon är en riktig mammegris. Äter bra och älskar min mat. Hon blir lite bortskämd givetvis :) Igår var hon jätteglad över den lilla snö som kommit ner här. Mycket bus och spring i benen. Hon är inte så stor så det är nog en minikull denna gången. Favoritplatsen är nu soffan och under bordet när det blir varmt. Valpningen närmar sig och jag har gjort klart allt. Nu är det bara att vänta och det gör jag ju så gärna Min hand läker bra efter operationen och jag ska ta stygnen på måndag. Därefter tycker jag valparna ska komma, inte innan . Dag 63 från parningen är nästa onsdag men det kan så klart komma tidigare. 

Läs hela inlägget »

                                            Lexi

Börjar med Vanna . Hon äter lite dåligt men har gått upp ca 1 kg. Det gör man knappast om det är tomt i magen. Ser fram emot att hon kommer hit. Nu är det snart dax att rensa i uterummer Flytta möbler och växter. Får ju flytta ut soffan i köket och då får det i köket bort. Flytta in min säng och fixa lådan . De är ett fasligt flyttande på möbler här. Ett rent nöje :) Mina flickor mår bra. De gillar att det blivit lite kallare. Ligger helst ute och spanar. Nu är trädgården rensad och hundarna tycker att det är väldigt kul där ute. Finns mycket gotta i planteringslådorna. Där är även väldigt roligt att gräva. Ja de får hållas för när jag planterat blir det lite andra regler igen. De vet vad som gäller olika årstider, lite konstigt faktiskt. 
Har lite planer för 2020 och några flickor som kommer att paras framöver. Har sett ut några hanhundar men inget är spikat ännu. Det är otroligt många som önskar valp. Jag prioriterar de som lägger lite tid på att skicka ett presentationsmail så man ser att de är seriösa.  

Läs hela inlägget »

Valpar

Jag fick den stora äran att ta en leasingkull på Vanna. När jag valde vilken valp som skulle vara ute på fodert stog valet mellan Vanna och Valimaa. Det blev Valima så detta är ju jätteskoj. Tack till Cornelia med familj! Det blev en parning med Niro. Vanna var helt tokig i honom så efter fem minuters lek var parningen fixad. Nu börjar den långa väntan på kullen. Har fått uppdateringar på hur hon mår och hon har i stort sett visat alla tecken en tik kan ha när hon är dräktig. Skulle vara konstigt om hon inte är det.  Vanna kommer hit i mitten på november för att bo in sig. 
Ang detta med de blinda valparna jag fick. Läkemedelsverket är inkopplat och jag har kontakt med chefsveterinären där. De har diskuterat detta i sin biverkningsgrupp och de jobbar på riktigt bra. Nu har de begärt in tuben med avmaskningsmedlet från SVA för att göra en egen oberoende analys av innehållet. Ska bli intressant att se vad de får ut av detta. Avmaskningsmedlet med det batchnummer jag skrev om i ett annat inlägg såldes endast i Sverige. Undrar om fler blivit drabbade?  Om det inte beror på avmaskningsmedlet kan jag då inte fatta varför valparna blev blinda . Läkemedelsverket är  hur som helst med på min teori om detta. Fortsättning följer 

Läs hela inlägget »

Kicki och Emira är med i Hundsport Jätteskoj att detta uppmärksammats!!

Har Niro på besök då hans familj är i Turkiet. Mysiga killen! 
Varje dag droppar det in mail med förfrågning på valpar. Det är iofs trevligt men jag kan inte hålla reda på alla förfrågningar och ha en massa folk på besök just nu. Jag jobbar rätt mycket för tillfället Jag uppdaterar här på sidan när jag har en tik dräktig. DÅ går det bra att höra av sig. 
 

Läs hela inlägget »

Fått svar från SVA som inte hittat felet till att valparna var blinda. Vägs ände där alltså. Gjorde en anmälan till Zoetis, de som tillverkar Banmint. De håller på att analysera. De har även redovisat anmälan till Läkemedelsverket. Jag har kontakt med dem och har skickat en anmälan dit åxå. De har fått alla intyg från veterinär, obduktionsrapporten och egen redogörelse. Pratade i förrgår med deras chefsveterinär. De har nu uppe detta i sin biverkningskgrupp. De tycker att det är ett intressant fall då alla valpar är avmaskade med medel från samma batch. Läkemedelsverket har nu skrivit till Zoetis för kompletterande svar i fallet. Får väl bara vänta och se vad detta kan utmynna i. 

Läs hela inlägget »

Kull 1 . Får en valp som beter sig konstigt . Konstateras blind. Funderar inte så mycket över detta då det händer att man får valpar som inte är OK. Inte vanligt iofs. Kull två var en valpning med dåligt värkarbete Pratar med veterinärer om detta och troligen är syrebristen boven i dramat. Detta köper man ju. Tredje kullen där alla blir blinda. Börjar återigen diskutera med veterinärerna. Genetiskt fel på Shammi. Ja det är ju en förklaring. Tänker då ta henne ur avel. När kull fyra föds är jag säker på att de ser men efter avmaskningen blir även dessa blinda Nu börjar man ju at fundera och åter igen prata med veterinärer som samtliga tycker att detta är ett mysterium. En vanlig veterinär, en som är specialist på hunden och kattens sjukdomar och en ögonspecialist. Vi bollar hit och dit och vi kommer inte fram till någon vettig förklaring. Den enda gemensamma nämnaren är avmaskningsmedlet. Hur bevisar man detta? Är det verkligen medlet? Kan det vara något i miljön? Mitt vatten är analyserat och OK   Hoppas obduktion, och test av innehållet i tuberna kan lösa gåtan. Även läkemedelstillverkaren kommer att kolla det hela. En egen tik och två fodervärdstikar, varav en boende i Norge som kommit hit två veckor innan valpninag. Ingen Bravecto, inget konstigt foder. Alla har ätit Royal Canin och inte varit sjuka på något sätt.
Inte lagt nytt golv i valprummet, inga konstiga kemikalier vid städning. Använt såpa och ajax samt spritat i valplådorna emellanåt. Inget nytt tvättmedel. Hoppas få lösning på myseteriet

Läs hela inlägget »

Nu känns det som om man har landat efter en riktig skitsommar. Förlorade ju fjorton valpar pga. att de var blinda. Har varit en hemsk resa. Förlorade även valpar 2019, så totalt 19 stycken. Det har varit mycket huvudbry och tårar och ilska. Här lägger jag nu in det jag skrivit. Detta dokument har skickats med till SVA där de nu obducerar tre valpar vilket kan ta upp till åtta veckor att få svar på. Dokumentet har även gått till läkemedelsföretaget dit jag gjort en skadeanmälan De har nu böjat titta på detta.
_______________________________________________________
_______________________________________________________
Fått fyra kullar med blinda valpar. Tre olika tikar har parats. Olika fäder till alla valparna.
Avmaskat med Banminth  Batchnummer  2400815.  Köpte en låda så alla är avmaskade med samma.
Tyvärr har jag inte uppmärksammat utgångsdatumen. Det gick ut 06/2019 Alltså har jag avmaskat två kullar med medel som gått över 25 dagar från sista förbrukningsdag. Mitt eget slarv tyvärr. Har pratat med tillverkarna och patologen och båda säger att detta inte var någon fara då de har mycket god marginal när de sätter utgångsdatum Det känns ju skönt i allt elände. Medlet var inte utgånget vid de två andra kullarna.
Tikarna friska sunda, normal dräktighet. Tik som fick kull 2 var värksvag . Tikarna äter Royal Canin medium valpfoder fyra veckor innan valpning samt efter valpning. Vattnet är analyserat av Västkustfilter. Något hög järnhalt så det är inget fel på det och små valpar dricker väldigt lite då de lär sig detta mellan 3-4 veckors ålder. Valparna har vid tre veckor börjat få smakportioner, samma mat som tiken.  Inga infektioner på valpar eller tik efter valpning.
Kull 1 f2018-09-20 6 valpar 3 tikar, 3 hanar  Avmaskad 2018-09-21  Tre dagar senare ser inte valpen . Märkte det när jag tog ut valparna på altanen. Hon blev sittande och pep och bet sig i baktassarna. Började snurra. Tar henne till veterinär som konstaterar att hon är blind. Diagnostiserad och avlivad  2018-10-30   
Kull 2 f 2018-11-21 åta valpar 7 hanar 1 tik Avmaskade 2018-12-21  Fyra blinda hanvalpar.  Två valpar ögonlyses av ögonspecialist som ej ser något fel på ögat. Misstänker att valparna fått syrebrist vid födseln och har någon hjärnskada . Valparna snurrar runt, biter sig i baktassarna, ser frånvarande ut. Tar ut en och en i köket. De blir helt disorienterade, piper ,snurrar runt eller blir sittande helt apatiska. Tre valpar diagnostiseras 2018-12-20 och avlivas. Ytterligare en valp diagnostiseras och avlivas 2018-12-27
Kull 3 f 2019-06-21 10 valpar 5 tikar 5 hanar  Avmaskas 2019-07-12  Är säker på att valparna såg innan avmaskningen .  De avmaskas på morgonen.  Flyttas ur valplådan till lite större utrymme.  På kvällen börjar de två minsta valparna i kullen bete sig märkligt Piper, snurrar runt och går i saker. De blir sittande och kliar sig på bakbenen och ser stundtals helt frånvarande ut. Allt efter att tiden går ( ungefär tre dagar) är alla valpar blinda . De leker de helt normalt med syskon de har i sin närhet. De kommer direkt när man går in i valprummet. De följer inte leksaker med blicken   De tas till veterinär och alla konstateras vara blinda. Avlivas 2019-07-22
Kull 4 f 2019-07-04 4 valpar 3 tikar 1 hane. Avmaskas 2019-07-25  Valparna väger mellan 1500 och 1800g. Avmaskar med 3 cm från tuben på morgonen. Jag är helt säker på att valparna ser då de följer leksaker med blicken. Rullar man en boll ser valparna den och följer efter.  På kvällen börjar minsta tiken snurra, bita sig i baktassarna och gå i saker. Två dagar senare beter sig den näst minsta lika dant. Tar ut valparna i en hage. De två minsta valparna som inte ser stannar på samma plats och piper. De två största går runt som normala valpar och utforskar området. Leker med leksaker och ser när jag viftar med något och jagar föremålet med tassen. Är het säker på att dom ser.  Ett dygn senare ser jag att näst största tiken ej ser och ytterligare en dag senare ser ej den största tiken. Valparna blir alltså blinda i storleksordning.  Diagnostiseras och avlivas 2018-08-05  Tre av dessa sänds för obduktion till SVA tillsammans med Banminth tuben.
Samtliga valpar som avlivats har uppnått en ålder av fyra veckor då de ska anses ha utvecklat full syn.
De har för övrigt varit pigga och ätit. Inget tår eller nosflöde. Inga balanssvårigheter. Samtliga valpar har kommit på benen runt två och en halv veckas ålder.  De har ätit bra på tikarna. Kull 2 och 3 som var stora kullar började med smakportioner vid två och en halv veckas ålder. Åt med god aptit. Åt i egna matskålar vid tre veckor. Royal Canins medium  valpfoder.
Hörseln väl utvecklad på samtliga. Följer ljud väl. Man kan inte smyga in i valprummet, de märker att man är där. De höjer upp huvudet och man ser att de lyssnar efter ljud.  De leker med varandra och vet man inte att de är blinda ser man inte det så enkelt.
När jag märkt att en valp betett sig konstigt har det varit när den varit en bit ifrån någon annan valp, tiken eller mig.
Har tagit ut en valp i taget i köket där de inte vanligen är vid denna ålder. Då uppvisar de avvikande beteende. Snurrar, piper, biter sig i baktassarna eller blir sittande helt apatiska.
________________________________________________________Ja detta är ingen rolig läsning och en rent ut sagt jävlig upplevelse.  Jag kan inte anklaga någon för detta men det är klart att man misstänker avmaskningsmedlet för vad skulle det annars kunna vara? Jag har använt avmaskningsmedlet i många år och de är stora på marknaden. Har alltid tyckt att det fungerat jättebra.  Jag kan just nu bara sitta och vänta på svar från SVA där de även ska analysera innehållet i tuben. Har sökt patologen som håller i detta men hon återkommer på onsdag och jag hoppas hon hör av sig då. Vill dubbelkolla lite så de verkligen har tuben och fått mitt brev.
Man kan inte älta saker i all evighet och jag börjar nu ta nya tag och börjar planera för kommande kull/kullar.
Inom ett par veckor får vi hem en ny flockmedlem så mer info kommer om det längre fram. Ska bli så roligt och jag tror att mina tjejer h är hemma kommer att uppskatta en ny kompis.
Rio har det fint i Kungshamn. Har besökt honom några gånger sedan han flyttade. Ett extra plus är ju att familjen har Lilla Glassverkstan när de gör supergod glas utan en massa tillsatser, bara naturliga råvaror. Så jag kan fylla på mitt glassföråd vid varje besök. Det är bra :) 
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar