P1130770


Vill du bekanta dig med Eurasier innan du bestämt dig för att köpa, rekommenderar jag dig att gå med i FB gruppen Eurasier Sverige Här läggs in massor av info om rasen, bilder och träffar. Är du intresserad av valp från mig skickar du ett mail och presentera dig eller ringer.  Jag säljer  ingen valp per mail eller enbart genom telefonkontakt. Avsteg från detta kan göras om jag fått rekommendationer från annan uppfödare. Jag tar emot besökare när jag har en kull planerad. Jag jobbar som habiliteringsassisten  inom LSS och arbetar nätter.  Samtliga avelshundar är hälsoundersökta, friska och sociala. 
Om du blir valpköpare här hos mej får Ni gärna komma och besöka valparna flera gånger. Vilken valp som flyttar till vem beslutas om när valparna är ca 7 veckor. Jag väljer ut vart valparna flyttar då jag känner dem bäst. Givetvis får ni ha önskemål.  Allt för att rätt valp skall hamna hos rätt familj. Alla valpköpare har ju olika önskemål om temperament, färg och vad de vill ha hunden till.
Vid leverans är valparna veterinärbesiktade, avmaskade och fått sin första vaccination. De är chipmärkta och registrerade i Svenska Kennelklubben samt har dolda-felförsäkring i Folksam. Om så önskas ombesörjer jag att din valp blir införsäkrad i Folksam från den dagen du hämtar hem den. Valpen livförsäkras till inköpspriset samt veterinärvårdsförsäkras för önskat belopp. Jag använder endast Svenska Kennelklubbens köpeavtal och följer deras regler gällande försäljning.
 
Alla får inte köpa en Eurasier från oss. Här nedan ser du orsakerna :
Arbetar för mycket och inte har ordnad hundtillsyn
Har fel förväntningar på rasen. Det är ingen nallebjörn som inte behöver en sund fostran
Inte visat nog intresse för rasen och dess egenheter
Har ett sätt att bemöta Eurasiern som gör att jag känner oro för på vilket sätt ledarskapet kommer att utvecklas
Har en familje situation som kan komplicera hundägandet. Till exempel att inte hela familjen kommer att engagera sig i hunden.
 
Jag är mycket tacksam om valpköpare röntgar sina hundar för HD, ED samt kontrollerar patella status vid ca. 18 månaders ålder. Har inte krav på mina valpköpare att ställa ut sin hund men tycker det är kul om man vill visa den någon gång. Har absolut inget emot att sälja hund till barnfamiljer under förutsättning att de vuxna i familjen har hunderfarenhet och huvudansvaret.
Jag ställer alltid upp för mina valpköpare med råd, tips och stöd och vill gärna kunna följa" mina" valpar i livet.  Man får ringa mig när som helst på dygnet om man behöver hjälp, tips och råd. Skulle du av någon anledning inte kunna behålla din hund hjälper jag till med omplacering.Hund från min uppfödning är alltid välkommen tillbaka om man inte kan ha den kvar under förutsättning att jag inte har huset fullt. 
Jag arrangerar valpträffar en till två gånger om året . Vi träffas och har trevligt ihop och ibland görs någon aktivitet.  Jag blir  väldigt glad om det kommer bilder ibland så man ser hur de små utvecklas.  

 Hjärtligt välkomna med förfrågningar via mail essmanias@gmail.se  eller per telefon  0760 40 81 11