P1130770

 Har upptäckt att vi är många med TCD, men få som får någon hjälp. När läkare ser cystan avfärdas man snabbt med kommentaren - Den där ger inga problem. Alltså vet de inte vad de pratar om. Har nu kontakt med flera personer som har ett bedrövligt liv då de ingen hjälp får och alla blir vi bara sämre och sämre. Jag opererades i Danmark för tre år sedan och har inte blivit sämre. Jag fick strida länge med vården för att få operationen betald. Läs gärna min blogg och följ med på resan hur det går.    

2018 > 09

Eftersom jag fick avslag från F kassan för mina omkostnader överklagade jag nu detta till Förvaltningsrätten. Nu har jag två mål där. Efter detta rotade jag runt och hittade en jurist på VG regionen. Pratade med hene och hon tyckte jag skulle skicka in alla handlingar dit. Så nu är det gjort. Kollade igår och det har kommit in och en handläggare ska titta på det. Intressant att se var detta landar. Någon får ta ansvar när man inte får god vård i Sverige. 

Läs hela inlägget »

 Äntligen har allt slit gett mig pengarna tillbaka ! Jag vann!! Tillslut kom beslutet från Försäkringskassan där jag fick erättning för min operation. Detta tack vare brev från ST på Sahlgrenska där han erkänner att jag ej fått kod vård enligt lagen om God Vård. Detta var ju en seger som man blev glad över. 
Nu i skrivandes stund har jag fått besked från Försäkringskassan att jag ej får betalt för mina omkosnader som i dagsläget uppgår till dryga 25000 kronor. Det är inte billigt att resa tur och retur till Danmark fyra gånger. Färjebiljeter, hotellkostnader samt bensin. Kommer nu att öveklaga detta beslut till Förvaltningsrätten. Troligen får jag avslag även där då F kassan har någon jäkla lag att stödja sitt beslut på.  Har även kopplat in en jurist i ärendet som sitter på VG regionen. Försäkringskassan hävdar att landstinget skall ta den kostnaden så nu får vi se vad denna jurist har att säga om detta. Så nu har jag haft sommarlov och nu ska man börja strida med olika instanser igen . Inte fan är det skoj men jag ser det som jag vill få till ett prejudikat i detta. Forstättning följer. 

Läs hela inlägget »

Smärtan syns inte utanpå, men den gör sig påmind varje dag, varje timma varje minut. Den är som en liten Djävel som förföljer en hela dagarna. Jag är en aktiv människa som gillar att greja i trädgården, måla, gräva, spika. Jag har hundar och en liten kennelverksamhet vilket är jätte skoj . Hundarna håller mig uppe, de finns alltid och är lika goa och glada oavsett hur jag mår. Jag vägrar att lägga mig för den lilla Djävulen som hela tiden är med mig. Han ska inte få mig att sluta göra sådant jag gillar. När man grejar med något stänger hjärnan av smärtan för en stund, när det blir för tufft finns soffan.

Senaste inläggen

-