P1130770

 Har upptäckt att vi är många med TCD, men få som får någon hjälp. När läkare ser cystan avfärdas man snabbt med kommentaren - Den där ger inga problem. Alltså vet de inte vad de pratar om. Har nu kontakt med flera personer som har ett bedrövligt liv då de ingen hjälp får och alla blir vi bara sämre och sämre. Jag opererades i Danmark för tre år sedan och har inte blivit sämre. Jag fick strida länge med vården för att få operationen betald. Läs gärna min blogg och följ med på resan hur det går.    

2021 > 02

Nu har det gått tre år sedan min operation. Smärtan har varit konstant men ibland får jag en dag eller två då jag inte har ont. Försöker alltid lista ut om jag har gjort något speciellt men ser aldrig något som kan påverkat cystan. Någon nytta har ju operationen gjort då jag inte blivit sämre.
Har fått flera nya kontakter genom denna bloggen. Tjejer som oftast är i min egen ålder och som har cystor på S2. Några har även på fler ställen Det gemensamma för oss är den dagliga smärtan och läkarnas ointresse. Alla har fått höra att cystorna bara är ett bifynd och att man inte har ont av dom. Skitsnack!!
Jag hfar lärt mig leva med smärtan. Jag ser till att ha och göra, små och stora projekt för att avleda det onda. Att ligga på sofflocket hjälper inte mej ett dugg. 
Nu ska ni få höra något jäkligt konstigt.
Jag blev vaccineerad mot covid-19 den22 februari. Blev rejält påverkad av vaccinet. Fick feber, ont i alla muskler och sprängande huvudvärk. Tisdagen var jag utslagen. Märkligt nog hade jag inte kvar min dagliga smärta! Att vara smärtfri en hel dag har ju hänt förut men nu är det den 27 februari och jag har fortfarande inte ont! Alltså inne på min femte dag utan smärta. Det känns helt underbart men väldigt konstigt. Man stannar upp och känner efter men man känner inget. Jag är överlycklig för varje smärtfri timma. Konstigt att den försvann samtidigt som jag fick vaccinet. Kan det påverka nervsmärta? Verkar otroligt långsökt. Nu får jag se hur länge det tar innan smärtan kommer tillbaka, för det tror jag att den gör. Det ska bli intressant att se vad som händer efter nästa spruta. Den ska jag ta om ca 4 veckor. 

Läs hela inlägget »

Smärtan syns inte utanpå, men den gör sig påmind varje dag, varje timma varje minut. Den är som en liten Djävel som förföljer en hela dagarna. Jag är en aktiv människa som gillar att greja i trädgården, måla, gräva, spika. Jag har hundar och en liten kennelverksamhet vilket är jätte skoj . Hundarna håller mig uppe, de finns alltid och är lika goa och glada oavsett hur jag mår. Jag vägrar att lägga mig för den lilla Djävulen som hela tiden är med mig. Han ska inte få mig att sluta göra sådant jag gillar. När man grejar med något stänger hjärnan av smärtan för en stund, när det blir för tufft finns soffan.

Senaste inläggen

-