P1130770

 Har upptäckt att vi är många med TCD, men få som får någon hjälp. När läkare ser cystan avfärdas man snabbt med kommentaren - Den där ger inga problem. Alltså vet de inte vad de pratar om. Har nu kontakt med flera personer som har ett bedrövligt liv då de ingen hjälp får och alla blir vi bara sämre och sämre. Jag opererades i Danmark för tre år sedan och har inte blivit sämre. Jag fick strida länge med vården för att få operationen betald. Läs gärna min blogg och följ med på resan hur det går.    

2018 > 05

Försäkringskassan är en sjuk jävla instans!! Pratade med min handläggare idag. Nu måste jag skicka in allt en gång till för nu räknas det som ett nytt ärende! Hur sjukt är det?? Börja om igen! Handläggaren nekar nu till att han sagt att det jag behöver för ett possetivt resultat är intyget från S.F. Så lät det idag! Iddes inte orda med honom, ingen ide att snacka med en inbiten f- kassehandläggare som ska vara nitisk.
Satte mig och gjorde en helt ny ansökan och bifogade alla papper utom jorunalen. Den har de redan fått en gång så den kan de använda. Jo detta höll han i allafall med om. 
Efter att ha lagt på luren loggade jag in få F-kassan och  skrev allt en gång till och när jag ändå var igång och förbannad skickade jag in den stora bunten papper till Förvaltningsrätten. I vadderat och rekommenderat brev. Man kan inte lita på Postnord! Nu kör jag på två fronter.
Kastat ner min stora pärm med alla dokument i byrålådan och nu tänker jag inte titta mer på skiten i sommar! 
Vem f..n ska tro att något ska vara enkelt???

Läs hela inlägget »

Det formella brevet från Föräkringskassan kom igår. Jag får inget betalt! Jasså? Jag kommer att strida vidare, inget snack om det. 
Även intyget från Sahlgrenska till Patientnämnden kom dit det skulle. Exakt en kopia på det lögnaktiga  intyg jag fick från Dr. S.F.  Detta var givetvis inte till någon nytta. Frågade handläggaren vad jag nu skulle göra Han rekommenderade mig att anmäla Sahlgrenskas läkare till IVO. Tror knappast att Patientnämnden rekommenderar en patient att anmäla till IVO om dom inte anser att läkarna gjort fel. Tack för den!! Ringde idag upp högsta chefen för neurokirurgen och berättade vad som komma skall. Sa till henne att hon kunde upplyse Dr. S.F om läget och han kunde göra om och göra rätt. Hon lovade att prata med honom. Detta började nog bli jobbigt för dom började nog fatta att tanten bakom detta tangentbordet inte kommer att ge upp speciellt lätt. 
För en halvtimma sedan ringde telefonen från okänt ID. Jodå, mycket riktigt hade cheften pratat med Dr. TS som presenterade sig i andra ändan av luren. Det blev ett bra samtal och jag klargjorde att det skall stå i intyget att inte gett mig God Vård enligt lagen om detta. Han skulle skriva intyget så nu är det bara att hoppas att pengen ramlat ner. Här fick han chansen att göra rätt eller bli anmäld till IVO. 
Överklagan till Förvaltningsrätten  är klar och likaså anmälan till IVO. Nu får vi se vad som ska skickas iväg efter att jag förhoppningsvis fåt brevet inom en snar framtid. 

Läs hela inlägget »

Så fick jag gjort MR. Skickade cd skivan samma dag till Danmark. Den kom fram dagen efter. De skriver från Hviidsminde att de inte kan läsa skivan. De har även åkt till Aleris i Århus men inte heller dom kan se något. Får ringa Aleris i Gbg och be dom skicka digitalt. Nej det visste dom inte om de kunde. Begärde att få tala med chefen. Jodå det gick visst att ordna. MR bilderna skickas digitalt till DK. Läkaren åker än en gång till Aleris Århus men  alla snitt finns inte med på skivkan! Hur svårt kan det vara?? Får ringa och jaga lite till och tillslut efter många om och men kommer en korrekt digital MR till DK. Allt ser bra ut på cystorna men Dorte ber mig komma ner för en undersökning. Fick snabbt en tid förra torsdagen så det var bara att packa och åka. Siv körde mig då jag inte kan sitta så länge. Tur man har en fin vän!! Kom ner till kliniken och det konstaterade att det finns en svullnad bakom korsbenet som trycker på cystan. Inte konstigt att jag har ont alltså. Nu planeras en operation den 4 juni. Bara att bita ihop och vänta på att tiden ska gå snabbt. 
I fredags ringde min handläggare och berättade att min ansökan av pengar avslås!!  Jävla idioti!!  Läkaren på Sahlgrenska, med det lögnaktiga intyget ska jag ha tag på idag. Ha ska krypa till korset och skriva ett korrekt intyg! Jag har suttit och skrivit typ ett manus i helgen så jag inte glömmer bort mina frågor. Ska bli intressant att höra vad han svarar.  Överklagan till länsrätten är nästan klar och en IVO anmälan på läkaren kommer att göras om han inte behagar skriva det han ska skriva. Man kan inte sitta på sina höga hästar och skriva lögner i ett intyg utan att detta får konsekvenser. 
 

Läs hela inlägget »

Smärtan syns inte utanpå, men den gör sig påmind varje dag, varje timma varje minut. Den är som en liten Djävel som förföljer en hela dagarna. Jag är en aktiv människa som gillar att greja i trädgården, måla, gräva, spika. Jag har hundar och en liten kennelverksamhet vilket är jätte skoj . Hundarna håller mig uppe, de finns alltid och är lika goa och glada oavsett hur jag mår. Jag vägrar att lägga mig för den lilla Djävulen som hela tiden är med mig. Han ska inte få mig att sluta göra sådant jag gillar. När man grejar med något stänger hjärnan av smärtan för en stund, när det blir för tufft finns soffan.

Senaste inläggen

-