P1130770

2015

Kom åter till NÄL och kirurgmottagningen och givetvis en ny läkare med ny teori. Fick med mig lite piller hem som inte hjälpte.
Tog ny kontakt med vården och kom in igen efter ett par månader Träffade en läkare som skickade mig på MR röntgen. Detta var det vettigaste hittills
Fick åter en lapp i brevlådan där det stod att väntetiden för MR var ca. 5 månader.
Jag tillhör inte den typen som sitter lugnt och väntar. Det finns något som heter vårdgaranti så jag ringde kirurgen och frågad var de kunde erbjuda mig MR på annan plats. Nej det kunde dom inte .
Blev rätt förbannad och satte mig vid datorn och läste. Jodå man har rätt att få vård någon annan stans. Letade runt i Göteborgsområdet och hittade Alleris röntgen. Ringde dit och frågade om de kunde ta emot mig. Jodå jag kunde få tid veckan därpå. Bara att ringa tillbaka till röntgen avdelningen och be dom skicka min remiss till Aleris. Stötte på en sur kärring men fick henne till slut att fatta att hon skulle skicka min remiss och att det var helt i sin ordning att göra så. Veckan efter åkte jag till Aleris i Göteborg och fick gjort röntgen.
Givetvis fick jag vänta ett par månader till innan jag kom till kirurgen på NÄL och fick svaret att det fanns då inget fel på mig. 
Har ett gammalt diskbråck men det såg lika dant ut nu som det gjorde vid MR 2012. Både nu och 2012 såg man cystan på MR men alla sa att den gjorde ingen skada där den satt så den uteslöts helt. Givetvis trodde man på läkarna
Började ju kännas lite tröttsamt när man inte hittade något fel. Började på sommaren få ont när det låg en filt över höger skicka och lår. Det gjorde ont i huden så jag fick ligga på alla olika sätt för att slippa trycket och smärtan. Jag hade vid detta laget listat ut att det måste komma från ryggen. Varför skulle det sluta annars när jag låg ner? 
Läkaren på NÄL avskrev mig helt och de ville inte ha mer med mig att göra för de kunde ju ändå inte hitta felet. Fick då remiss till smärtkliniken i Uddevalla. Remiss skickades dit och så började väntan på en ny tid. Skickades på sjukgymnastik och höll ut ett tag men det gjorde ingen nytta
Man började ju misströsta och började leta på nätet. Fick genom en kontakt info om att en ortopedläkare som jobbade på Norskt idrottsmedicinskt institut på Ullevål i Oslo. Tog kontakt med honom och fick komma dit. Fick beställa hem mina MR skivor samt journal som jag skickade till honom innan jag kom upp.
Tänkte att nu finns det någon som kan hjälpa mig. Han gjorde en grundlig undersökning och jämförde med MR bilderna. Han ville testa att spruta cortison i facettlederna i ländryggen så detta gjordes samma dag. Kändes inget då man fick bedövning. Han hade tittat på bilderna och sett cystan som var vid S2. Han berättade att den även fanns 2012 på först MR:en. De är ovanligt att man får ont av en sådan så han trodde inte att den var orsak till problemet. Avslutade besöket med att betala för kalaset,  10 000 norska kronor gick det på. I det läget ar jag beredd att betala vad som helst bara jag kunde få reda på vad jag hade. Åkte hem och hoppades givetvis på att jag skulle bli bättre. 
Inte sjutton blev jag bättre utan sämre. Smärtan spred sig till underlivet och ut i höger skinka. 
Började fundera på vad man skulle göra. Kom fram till att jag skulle gå på min magkänsla om att det kom från ryggen.
Sökte igen och åter igen den vanliga långa väntan. 
Var några vändor till smärtkliniken och fick en jättebra läkare där. Han hade ingen aning om vad jag hade för fel men ont hade jag ju. Han klämde på muskler här och där och jag hade skit ont på vissa punkter. Han satte då cortisonsprutor i olika omgångar på olika ställen men de hjälpte ju inte heller. Han skrev ut piller i mängd.
Jag har provat Tramadol, Gabapentin &  Lyrica maxdos, Cymbalta som jag blev hög som ett hus på, Oxycontin, Oxycodon, Diclofenak, Alvedon, Duloxetin som jag åxå blev hög på. Vilken lista!!  Ja jag kan säga att INGET har hjälp. Jag kan alltså ta hur mycket piller som helst utan att det hjälper. Har kommit fram till att Oxycontinet tar udden av det lite men det är ju inga piller man vill knapra varje dag. Tar ett då och då när jag ska åka någon stans. Bilturen blir liiiite enklare då Sitta är ett helvete kan jag säga.
Vänta vidare på remiss till ortopeden. 

Kommentera gärna: