P1130770

14 januari

Ja nu ligger alltså mina papper hos Försäkringskassan. De har skickat förfrågan till Landstinget. Jag bad för ett tag sedan min koordinator att kolla varför de inte vill skicka en remiss från Sahlgrenska till Karolinska. Svaret kom förra veckan. De upplyste min koordinator om att de skickat ett svar till försäkringskassan. De ansåg inte att en operation var försvarbar. Skriver att de inte behandlat någon de senaste 15 åren för de hade så dåliga resultat. Dom är verkligen inte med i tiden!!
Ringde min handläggare och han hade fått svaret men skulle skicka iväg en ny förfrågan. Fattade inte vart han tänkte skicka den. Han lät i alla fall negativ och trodde kanske inte att jag skulle få betalt. 
Jag vet två personer som fått operationen betald av försäkringskassan så jag frågade om man kan överklaga ett ev. negativt beslut. Jodå det kunde man .
Jag skrev i FB gruppen och efterlyste  hjälp. Behövde ju ett prejudikat. Och jag fick svar och jag fick en persons beslut på operation i Danmark. Tänk jag fick beslutspappren!!!   Där står nog allt jag behöver och kan hänvisa till . 
De skriver så här
I vissa situationer har man rätt till ersättning för vård utomlands, trots att vården inte ges inom landstingen i Sverige. Det gäller om vården har stöd i internationell medicins vetenskap och beprövad erfarenhet. Om det inte finns något sådant stöd, har man ej rätt till ersättning.
Nisse fick rätt till vård, ja vi kallar personen för Nisse här.
Så här står det i försäkringskassans beslut:
Försäkringskassans försäkringsmedicinska rådgivare har skrivit ett yttrande i Nisses ärende. Den försäkringsmedicinska rådgivaren har uppgett att vården var i enlighet mer internationell vetenskap och beprövad erfarenhet samt medicinskt relevant.
STORT TACK TILL DEJ SOM HJÄLPTE MIG MED DETTA!!!!
Då jag fått dessa papper sökte jag min handläggare . Igår ringde en från f-kassas och undrade vad jag ville ha hjälp med. Min handläggare var sjuk så nu skulle denna människa ta tag i detta. Jag förklarade att jag hade pappren som visade att man kan få operationen betald. Kan en person få borde jag jag få det samma. Då började hon snacka om att det nu varit en dom i Högsta förvaltningsdomstolen och att man får avslag på ansökan om operationen inte utförs i det län man bor i. Trodde jag skulle få ett bryt!  Jag frågade henne om jag bodde i fel landsting. Jo det gjorde jag ju. Frågade om jag skulle få hjälp om jag skrev mig i Stockholm. Jo det skulle ju bli lite lättare då. Vilken jävla idioti. Frågade henne om domen och det hittade jag på nätet . Mål 647-17  www.hogstaforvaltningsdomstolen.se/Domstolar/regeringsratten/Avgöranden/2017/November/647-17.pdf
Satt och läste denna dom igår ett antal gånger och jag kan bara tyda den så att hon inte fick betald från f-kassan för att hon kunde fått bra vård i sitt hemlandsting. Att hänvisa till detta mål verkar ju inte så smart. Om du som läsare tolkar detta på annat sätt eller är juridiskt kunnig så kontakta mig gärna!!  Får hoppas min handläggare är tillbaka på måndag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Monica Nordqvist Wictorin » Väntan på valpar:  ”Vi ser fram mot och väntar med spänning på att Capri skall få sina valpar. Så tr..”

  • Monica » Detta är ett blogginlägg:  ”Gott Nytt År till dig och hundarna! Synd att det inte blev någon parning. Men h..”

  • PASCALE THOMAS » Valp:  ”Bonjour si vous avez des chiots je suis intéressée par une femelle; en France tr..”

  • Susanne Eriksson » Årets första dag:  ”Vilket händelserikt år du haft både på gott och ont ❤️ Hoppas att detta år bara ..”

  • Anneli Jonsson » Årets första dag:  ”Jag hoppas verkligen 2022 blir ett bättre år, och att du kommer ner och får häls..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-