P1130770

10 April

Så fick jag ringa Sahlgrenska igen! Brevet från Dr. S.F, vad hände? Ingenting givetvis så jag blev förbannad. Har hållt mig lugn och saklig i hela tiden i kontakten med dom men denna gång rann bägaren över. Klargjorde att om jag inte fått mitt intyg på fredag (7/4) så går jag till pressen. Det ska inte ta nio veckor och tre brev från Patientnämnden och fem samtal till verksamhetschefen för att få ett svar. Detta tog skruv så brevet kom med expresspost på fredagen. Jätttebra, eller hur? När jag läste brevet höll jag på att få en hjärnblödning! Där stog att remissen inkommit till dem i noveber -17 från Uddevalla. Och att läkaren haft muntlig kontakt med både Lund och Karolinska och att de inte operar i yttersta nödfall. Hur gick detta till? Läste inte läkaren min journal innan han skrev brevet? Det stog i alla fall längst ner i brevet att vi kan tyvärr inte hjälpa patienten. Nej exakt, då har jag inte fått god vård eller rättare sagt ingen vård alls.  De har fått fyra remisser , den första gick 21 februari 2017 och jag har ingen kontakt haft med Sahgrenska sedan Augusti -17. Att läkaren skulle ha tagit kontakt med de andra sjukhusen efter november 2017 verkar ju inte speciellt trovärdigt! Fick ringa till den stackars sekreteraren igen och be henne säaga till her Doktor S.F. att göra om och göra rätt! Hon tyckte faktiskt att det var rätt pinsamt. 
Skickade ialla fall iväg brevet till min handläggare på F kasan och förklarade att datumet inte stämmer. Han har ju alla mina papper så han kan själv se när remisserna skickades från Uddevalla. Nu skulle han tydligen prata med en expert på avdelningen för vård utomlands. Han har hela tiden sagt att jag måste ha intyg på att jag inte fått god vård. När han nu har intyget börjar han snacka om att jag kanske inte får betalt då operationen ska kunna göras inom mitt landsting. Heregud jag blir galen snart på detta!!! Olika bud hela tiden.  Får se om det går igenom nu. 183 000 har operationen kostat mig + två båtresor resor till Danmark, bedömning, nervblockad, hotell, matkostnader så är jag snart uppe i 200 000. 
Går detta inte igenom blir nästa steg Länsrätten samt pressen. Jag tänker inte ge mig och gott om tid har jag.
Eftersom jag fick ett svar från Läkarhuset att de inte skickar remiss för postoperativ MR kontaktade jag chefen . Fick svar att Dorte ska skriva remiss men inget om vart hon ska skicka den. Kollade upp detta och det funkar inte. Sedan tyckte han att jag skulle kontakta ortopedmottagningen på NÄL i detta. Där har jag aldrig varit och att få en tid där skulle nog ta minst tre månader. Sedan skulle dom besluta om jag får en MR. Här lackade jag ur och insåg att detta skulle ta hur mycket energi som helst för att gå den väg han föreslog. 
Har hittat en klinik nu i Göteborg där jag får en MR som jag får betala själv. 3500 kostar den. Hoppas få en tid snabbt. Nu känns i allafall operationsområdet ok. Den gamla smärtan har kommit tillbaka till viss del och på ett lite anorlunda sätt. Bara att ha tålamod och hoppas det blir bättre med tiden. Fått info om att det tar tid för nerven att återhämta sig. Ligger fortfarande mycket men tar korta svängar i trädgården och klipper lite vissna växter  och pillar lite här och där. Rak rygg, inga lyft. Ute 30 minuter, en timma säng, ute trettio minuter och en timma säng. Hur skoj är det? 
Ebba och Adam var hemma i helgen så jag fick hjälp med att kratta hela hundhagen och blåsa bort alla löv och pinnar. Så nu är den i ordning igen, tusen tack för hjälpen!

Uppdatering

Ringde upp Frisk och Kry i Göteborg och kollade hur det gått med min remiss för MR Jodå den hade gått iväg idag. Frågade vart den gått. Alleris!! Svenska sjukvårdsystemet är ju faan sjukt! Min vårdcentral vägrar ge mig remiss men ett privat företag kan skriva en remiss för MR bara genom ett telefonsamtal och mot betalning , 3500 kronor. Borde ju för sjutton kunna anmäla vårdcentralen då de vägrar ge mig God vård! Får fundera på detta. Systemet är sjukt!!! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Monica Nordqvist Wictorin » Väntan på valpar:  ”Vi ser fram mot och väntar med spänning på att Capri skall få sina valpar. Så tr..”

  • Monica » Detta är ett blogginlägg:  ”Gott Nytt År till dig och hundarna! Synd att det inte blev någon parning. Men h..”

  • PASCALE THOMAS » Valp:  ”Bonjour si vous avez des chiots je suis intéressée par une femelle; en France tr..”

  • Susanne Eriksson » Årets första dag:  ”Vilket händelserikt år du haft både på gott och ont ❤️ Hoppas att detta år bara ..”

  • Anneli Jonsson » Årets första dag:  ”Jag hoppas verkligen 2022 blir ett bättre år, och att du kommer ner och får häls..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-