P1130770

Att söka vård utomlands

I september började jag kolla upp om man kunde få vården betald på något sätt. På försäkringskassans sida kan man söka om Förhandstillstånd och Förhandsbesked. Lite rörigt att hålla isär dom .
Började med Förhandstillstånd.
Får man detta godkänt debiterar Danska landstinget det Svenska landstinget och jag som patient behöver bara betala den vanliga vårdavgiften. Då får jag även resa betald samt kost och logi samt medföljande person om det behövs.
Skrev ut blanketten S2 från Försäkringskassans sida och började fylla i den. Skickade det sedan till Hviidsminde. De skickades den vidare till Kollunds privathospital där operationen utförs. Chefen där, Karsten Bruun tog med min ansökan till ett möte i Köpenhamn. Här konstaterades att denna operation ligger på högspecialiserad nivå samt på ett privat sjukhus Då blev det totalstopp.
Fick skriva ut nya pappret om förhandsbesked
Skickade in detta och väntar nu på om de tänker godkänna det. Gör dom det får jag gå till banken och låna 200 000. När operationen är klar och betald skickas kvitto in och man får pengar tillbaka. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Sanna och Micke Uddevalla » Årets sista dag:  ”Halloj! Vi kommer såååå gärna den 7 februari- så himla kul!!!!! Ska vi ta med os..”

  • Viktor Thorbjörnson » Eurasier och vikt:  ”Hej, Vad glad jag blev av att hitta detta inlägget! Vår hane, som fyllde 1 år f..”

  • Sanna » Zeldas valpar:  ”Åååå ngn av dessavad vi LÄNGTAR❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-