P1130770

Takarbete

Takarbetet tillhör ju inte dirrekt trädgården men får hamna här i alla fall. Har ju sett att innertaket i garaget var sunkigt. En dag droppade det vatten från lampan. Det slutade med att jag hackade hål i innertaket och ner kom det vatten. Då var det liksom inte mycket att be för. Jag rev ner innertaket på den delen  som var dålig. Fick dra ner en massa äcklig isolering. Fy så stickigt och äcklig! Efter mycket tänkande och diskuterande med min pappa beslutades att allt ska ner så man kunde se vad som var bra och vad som var dåligt Började att kasta ner telgepannor. Tur att jag kúnde kasta dem på baksidan. Där är ju ingen som går eller ser så de stör liksom inte.
 
Här har jag kommit en bit på väg. Kan ju säga att det var rätt intessant. De som lagt taket vet jag inte vad de har pysslat med.Här är det rätt klena läkter och många hade börjat ruttna. På vissa ställe låg det tre lager tjärpapp. Gissa om det var många pappspik att dra ur

Över delen på taket var helt okej så det gör jag inte om.

Nedre delen av taket var mindre skoj. Här var det lagt grövre läkt så fattar ju till och med jag som glad okunnig snickare att så kan man ju inte göra Inte konstigt att det inte höll tätt. Blev iofs inte förvånad för i mitt hus är det mycket konstiga grejor. Det har varit väldigt glada amatörer som byggt och då blir det därefter Här fick jag även strida med getingar som byggt bo under takpannorna. Tre bon var det. Tur man har lövblås :) Blåste med den så getingarna for iväg så jag kom åt boet och kunde spruta Raid i det. Getingar är envisa så jag hade dom runt mig när jag jobbade med nedre delen av taket. Hade Raiden i fickan och det gick åt två flasor. Här var rätt många ruttna plankor, fler än vad som ses på bilden Så telgepannor kastades bak och läkt samt papp fram. Ni kan ju gissa hur gårdplanen såg ut

Här har jag fått på pressening på hela taket och det var ju tur för på natten kom det regn. När jag var klar på taket tog jag tag i gårdplanens röra. Fram med en lastpall och motorsågen . Allt virke som var användbart sågade jag upp i lagom bitar att ha att tända i spisen med. Efter två dagars takarbete och ingen olycka trampade jag på en spik så nu går jag med bandage.Klart man inte ska gå oskadd ur detta arbete. Kändes i alla fall gott när det var färdigt och gården städad.
 

Igår kom min snälla pappa Göte med en kompis och byggde en ställning på framsida. Där är taket brant så det går man liksom inte på. Nu ska jag kolla upp med Rambo vad det kostar att få hit en kontainer så jag kan slänga tegelbannor i och lite annan skit som man samlat på sig. Inte skoj att kasta ner telepannorna på gården och sedna forsla bort dem i bilen eller bära dom till baksidan. Får se hur det blir, beror lite på priset.
Idag är det mulet och regnet hänger i luften. Ska i alla fall dra på mig arbetskläderna och gå ner och montera ner stuprännan på baksidan och kanske kan jag bryta loss lite dåliga brädor. Så nu får ni följa mitt takarbete här på bloggen och det blir nog lkanske lite tid för trädgårdspyssel imellanåt

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-