P1130770

15 juni

Börjar dagen med en sväng i trädgården Håller på att göra ett galleri över mina rosor. I morse hade Ebb Tide rosen slagit ut sin första blomma. Otroligt läcker färg. Har två av dessa och det är många knoppar. Dessa rosor kom barrotade i höstas och det kommer att ta ett tag ( år) innan de når full storlek. Detta får man tänka på när man planterar dem. 

Jag blev tipsad om en ödetomt förra året. Var där och grävde upp lite av varje. Det mesta hade jag ingen aning om vad det var. Nu blommar denna fantastiska växt. Efter efterforskning har jag nu fått fram namnet. Det är en Geranium Magnnificio
Till nsäta år ska jag prova att dela den så en ny planta kan flytta in i min blåa rabatt. Just nu står den lite på undantaget. Har ett litet hörn där jag stoppar ner oidentifierade växter jag hittat lite här och där. 

  När jag jobbade extra med att fixa i folks trädgårdar tjuvade jag en liten liten stockrosplanta Den var kanse 20 cm hög. Den blommade inte . Tog hem den och satte ner den i en rabatt på framsidan och glömde bort den. I vintras såg jag stora blad och undrade vad sjutton det var. Den växte och växte och så kom jag på vad det var :) Nu ska det bli skoj att se vilken färg den får på blomman. Jag har provat med stockrosor här förut men det har aldrig funkat. Här i min rabatt är det sandjord och det var det den stog i när jag tjuvade den Kan säga att ägaren har flera hundra stockrosor så att en pytteplanta hamnade hos mig gjorde nog inget. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar