P1130770

Augusti

Mitten av augusti och oj vad det blommar! En fantastisk rosensommar har det varit och det verkar ha varit lika dant i hela Sverige. Är ju med i några rosengrupper och det är skoj och jag har lärt mig mycket och fått namn på några rosor som jag inte visste vad det var. Bygger ju upp mitt eget kartotek öve mina rosor. Det kommer att fyllas på uppgifter allt efter som. Det är inte gjort i en handvändning och det får göras en dag som denna då det regnar. Dagen börjar och slutar i trädgården. Vissna blommor ska klippas bort och ser man gula eller prickiga blad ska dom bort. Allt för att motverka sjukdommar som man tyvärr får räkna med att man får. Ofta klarar rosen det bra och blommar men den har inga blad kvar och det ser tråkigt ut. 
Jag kom mig in på Rozenlottum i rätt tid när de öppnade för höstens försäljning. Det var två rosor som var sltsålda men jag fick tänka om. Nu kommer det ett gäng Austinrosor. De blommar hela sommaren med stora doftande rosor. Trodde inte de klarade sig här men fått kontakt med Rosenkungen. Han är ett levande uppslagsverk med en fantastisk rosenträdgård neri vid Kungsbacka. Han lärde mig att man inte behöver sätta rosor med 50 cm mellanrum, det går utmärkt med 30 cm. Blir ju klart maffigare med många som växrt tätt. Man kan även gödsla bra mycket mer än vad det står i handböcker och på nätet. Här kommer lite blandade bilder från min augustiträdgård

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Rosa Fairy och okänd ros
Rosa Fairy och okänd ros
Chandos Beauty
Chandos Beauty
Alfred Sissley
Alfred Sissley
Nostalgie
Nostalgie
Cremosa
Cremosa
Hot Chocolate och jätteverbena
Hot Chocolate och jätteverbena
Garden of Rose
Garden of Rose
Echinacea purpurea
Echinacea purpurea
Gladiol Purple Flora
Gladiol Purple Flora
Prince of Orange
Prince of Orange
Ebb Tide och astilbe okänt namn
Ebb Tide och astilbe okänt namn
Koko Loco
Koko Loco
Bassino
Bassino
Peace
Peace
Allium vid Silverpäron
Allium vid Silverpäron
Jätteverbena, en fjärilsmagnet
Jätteverbena, en fjärilsmagnet
Gladiol Sochi
Gladiol Sochi