P1130770

Rosornas tid

 Det är verkligen rosornas år. Alla mina rosor blommar nu för fullt. Förra året hade flera rosor svartfläcksjuka. I år är det bara Flammentanzen vid källartrappan som drabbats. Vädret har varit perfekt, mycket sol och regn på natten. 
 

Bonican vid dammen blommar som aldrig förr tillsammans med atilbe

På framsidan blommar nu fyra sorters rosor. De har trasslat in sig i varandra rätt ordentligt. Honungsrosen Lykkefund, den vita växer över allt och har blivit väldigt stor. I höst ska jag ta och trassla ur dom och styra upp Lykkenfunden,tror jag ska styra upp den så den växer uppe vid taket istället. 

Pionvallmon växer och trivs. Jag köpte frön förra året och fick några blommor. Tog då frön från dem och förodlade inne i våras. Nu blommar de för fullt och jag kommer absolut ta frö igen. Har haft flera besökare i år i trädgården vilket är jätteroligt. Nästa år kanske jag vågar mig på " Öppen trädgård" 
Nu öppnade Rozenlottum sin sida för beställningar och givewtvis fastnade jag på sidan. Beaställde givietvis rosor, för hur ska man kunna låta bli?  Det som är beställt är Emely Bronte, Gentle Hermione och Wollerton Hall. Detta är Austinrosor. Sedan beställde jag Novalis, Nautica ,Neptun och Barbara Steisand. Dessa går i blåtoner och ska bo tillsammans i en ny rabzatt. En Pearl Wasa klickades hem men den vet jag inte var jag ska ha ännu 
Har ju börjat lägga stengång och kommer att fortsätta runt rabatterna, detta kommer att ta lite tid då jag måste ut och leta lämpliga stenar. Tur man bor i Bohuslän. Det finns sten över allt.  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar