P1130770

Nya rabatter

Nu har jag planterat alla mina rosor. Fick göra lite nya rabatter för att få plats. När man nu kan beställa från Rozenlottum.nl så blir det billigt och då givetvis väldigt många.Rekommenderar att beställa rosorna på sensommaren Då får man dem när de blir höst och de gått i vila. Då hinner dom aklimatisera sig över vintern. Fick hem en beställning nu i april och jag får se om de kommer att blomma i år. De är över lag lite senare än de jag fick i höstas. Finns ju så många fina rosor.  Nedan är min lista på rosor i min trädgård så nu väntar jag på att de ska växa till sig. 
1 Arthur Bell,  1 Garden Princess,   1 Nadia Renaissance, 4 Nina Weibull,  1 Planten un Blomen, 4 Carl Philip, 1 Rumba, 2 Flammentanz, 2 Nostalgie, 1 Aloha, 1 Lyckefund, 1 Peaudouce, 1 Goldstern, 1 Candy Stripe  1 Ethude, 2 Fairy röd, 3 Fairy rosa, 4 Koko Loko, 2 Cinco de Mayo,  2 Hot Chocolate,  2 Cremosa, 1 Orange My Love, 1 Westerland, 1 Mary Anne, 1 Bengali, 1 Betty Harkness, 1 Alchemyst, 1 Super trouper, 2 Alfred Sisley,  2 Blue fory you, 1 Rhapsody in blue, 1 Scarlet hit, 1 Sommearbend, 1 Etandarde rouge, 1 White New dawn, 1 New dawn,2 Hansestadt Rostock, 2 Celebration time 2 Garden of roses,2 Rose der Hofnung, 1 Lichtkönigin Lucia , och 22 som jag inte vet namnen på.
Övriga växter jag satt i år är Avic Picote cafe- ranunkel,  20 crocosmia, 6 Vita Agapanthus Duisenbrugge, Mount Everest vita dubbla anemoner  80 lökar, Lord Lieutenant, blå dubbla anemoner 60 st, 6 Astilbe Washington vita , 6 Astilbe Bessingham Beauty. 3 Axmalva 7 Gladiolus Princess Margaret,  20 st Crocosmia
 Frösådd: Sommarmalvor, Pionvallmo, kornvallmo, Luktärt blandade färger, Luktärt blålila, Borstnejlikor.
I uterummet står flera klockrankor som ska ut om någon vecka. Några nya rabatter fick göras och mitt potatisland vid staketet blev nu en rosenrabatt. 
På framsidan blommar nu papegojtulpanerna. Dom är tacksamma och blommar länge

Ändrade vid grinden. Har ju haft en båge här för humlen att växa upp på men det blir för tungt. Nu köpte jag en omålad spalje och målade den i samma färg som grinden och huset. Nu får den växa där och upp i trädet som står bredvid

Här har jag satt tre rosor Blue fore You  och Rhapsody in Blue. De står tillsammans med Laxfärgade astilbe och sedan kommer det blå anemoner i framkant

Till vänster växer en Flammentanz. Den har jag nu styrt under köksfönstret och bort över trappan till rosen Aloha. Den styr jag vidare mot uterummet

Möbler som jag fick av min pappa och Gullvie Passade fint här. Till vänster har jag satt en Salix flamingo och ett par rosor av obestämd sort. Möjligen är det Carl Philip eller Nina Weibull. Får se när de blommar.

Här är Koko Loko, Cremosa, Hot chocolate, Cinco de Mayo, vita astilbe, vita anemoner och kaffefärgade ranunklar. Här kommer jag säkert att ändra om med tiden men börjar så här så får man se hur det blir

Orange rabatt med klängrosor i ytterkanterna och floribunda rosor, Crocosmia och i bakkant orangegula Gladiolus

När jag grävde bort gräset i den 8 kantiga rabatten staplade jag tuvorna i nerdkant av berget. Här har jag satt jordgubb och smultronplantor. Ett litet Strawberry hill :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar