P1130770

Lite nytt

Vilken torka det är! När jag måste vattna astillben och hostorna är det illa.  Mina växter skulle inte överleva om jag inte hämtade vatten varje dag. Har flera tunnor som tur är . Åker man iväg ser man alltid till att de tomma dunkarna är med i bilen. Jag har fått otroligt mycket växter av en lokal plantskola. Jag tar tacksamt allt jag får, har räddat livhanken på många. Bara att rensa dom och ställa i vatten över natten eller plantera dirrekt och ge dom vatten från dammen. Fick 80 jordgubbsplantor. Inte så smart egentligen att ta dom då de drar massor av vatten. Bellis, pelargoner, violer, astrar, Flitiga Lisa, Afrikanska margueriter, Dahlior, Petunior och Million Bells är några av blommerna jag fått. Det är inte några av varje utan en hel stor träback eller två. Bara att plantera och vara jätteglad :) 

 Köpte en Höganäskruka som var en stor spricka i, fick den för 50 kr. Åkte hem och slog ett slag med hammaren, Sedan satte jag tillbaka ett par skärvor för att få små fack. Superlim fungerade fint. Satte i lite taklök och en murgröna

På loppis kan man fynda, så det blev lite ändringar i min taklöksrabatt. En glaskula med hål på två sidor fick agera vattenboll

Två speglar vid silverpäronet blev ett intressant inslag. Tror detta blir bra när rosorna blommar i åttakantiga rabatten

Bloggarkiv

Länkar