P1130770

Nystart

Denna blogg har legat i totalt träda så nu är det dax att väcka den tillö liv. 1 september startade jag ett nytt projekt. Den pyttelilla dammen skulle bli större. Satte igång och tömde den på vatten och slog bort de gjutna kanterna.  Filurade ut ungefärlig storlek och började gräva. Det var massor av sten och det var ju iofs bra då jag behöver mycket av den varan.

Allt grävarbete fick göras med trädgårdsspade. En vanlig stor spade funkade inte då man slog i sten hela tiden Detta var ett drygt arbete och jäkligt söligt. Det hade regnat rätt mycket så det var rena geggan n ere i botten Jag hade hoppats komma n er en meter men fick nöja mig med ca 70 cm då det var berg och sprängning är inte riktigt min grej. 

Byggde på uppåt med reglar. Här är inte bakkanten klar ännu. Blev mycket mätande och vattenpasset användes flitigt. 

Här har regeln kommit upp. Var tvunget att gjuta en hel del på baksidan då det är en sunkhåla där och jag ville inte att det skulle rinna ner en massa vatten under dammduken. Beställde markduk och dammduk. Jag hade riktig tur och köpte en stor stuvbit som var bra mycket billigare än jag hade räknat med. 

Enligt väderrapporten skulle det komma mycket regn så i inväntan på mark och dammduk fick jag täcka dammen under några dagar. Det kom rätt mycket regn så jag var glad att jag inte fick in så mycket vatten i dammen. Inte skoj att ösa

Så fick jag i dammduken och kunde börja fylla i vatten Dammen rymmer ungefär 3 kubik så jag kunde inte fylla på allt på samma dag. Det tog fyra dagar att fylla dammen då jag inte vågad riskera att tömma min brunn. Jag har inte kommunalt vatten tyvärr. Har kört mängder av sten då det går åt en hel del .

Nu har jag börjat anlägga en bäck. Ska starta uppe i rabatten på kullen så inloppet kommert att vara dolt av växter. Ska inhandla en pump till våren och leda upp vattnet från dammen till starten på bäcken. Det blir ett litet fall ner i dammen Allt ska täckas med sten och jord ska köras upp och läggas ut på sidorna där jag sedan ska plantera. Det kommer att bli en hel del Hostor. Nu återstår jobbet med att hämta sten Har hittat en ödetomt och där finns hur mycket som helst att hämta. Ska till en strand och hämta hem fina stenar till bäckens botten. Det lär gå åt en hel del. Sedan får man filura på flödet. Måste ha en rätt kraftig pum som orkar få upp vattnet och sedan vill jag kunna reglera flödet.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar