P1130770

Lite blandat

Har fixat en fågelmatplats. Det börjar bli många sortes fåglar som uppskattar maten. Utfodrar med viltfågelfrö, jordnötter och talgbollar, både köpta och hemmagjorda. Hemmagjorda talgbollar gör man av lika delar osaltat margarin och cocosfett. Bara att smälta i en kastrull och sedan blanda i fröna och forma bollarna. De är helt klart mer poppis än de köpta. Granngården har talgbollar med frukt och de gillas och tar snabbt slut. Nästa gång får jag blanda i hackad torkad frukt så blir dom lite extra glada.  Har hämtat krossad havre som en del fåglar gillar. Har olika sorters mat på olika ställen. Gamla juice och mjölkkartonger fungerar fint som fågelmatare och håller det torrt. Om man tar viltfågelfröd och blandar med osaltat margarin kan man peta in det i barken på trädet. Verkar fasligt poppis att äta detta.
De sista rosorna i trädgården dukar under för frosten nu men fina är dom

Kaprifolen har blommat ända tills frosten kom

Ett hemmabygge gjort av en stubbe och lite grenar. Välbesökt matplats. Rödhaken är ju väldigt söt. Idag har jag fått en ny fågel, svartmesen och så har koltrasten kommit så nu får den äpple. Har plockat av en massa äpplen och lagt i källaren så jag har ett litet lager.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar