P1130770

Februari

Det kliar i fingrarna så jag har inte kunnat låta bli att rensa lite rabatter. Det har varit ok väder med sol. Har även fyllt på med jord i de nyrensade rabattera. Väntar nu på lite mildare väder så jag kan gå ut och gräva lite nya rabatter. Har beställt fler rosor från Rozenlottum och de måste ju ha någonstans att stå när de kommer i april. 2 st. Astrid Lindgren, 2st  Blue Boy, 2 st Diorescense, 1 st Pastella och en Guirlande d'Amour, klängros.  Jag har grävt en djup grop i kant med berget under björken. Här ska en Guirlande d' Amour planteras,  vit klängros och tanken är att den ska rinna ner över stenröste jag lagt upp och sedan ner över berget. Den kan bli 4 meter på en sommar så jag hoppas proljektet kommer att fungera. Ska även gräva under björken där en ros ska få klättra upp. Har varit och köpt 25 säckar planteringsjor så nu klarar jag sommarens alla projekt. Hästskit ska hämtas och så ska jag köpa lite rosengödning. Har beställt en växter från Garden seedsmaket. Blev mycket då jag på något sätt lyckades med två beställningar. 6 st blomsterlupiner, 15 st. Gladioler,Black surprice 15 st , Gladioler Princess Margaret Rose  10 st,  Stora lila gladioler 5 st, Blå ranunkel 10 st, Astilbe America, Bessingham beauty och diamant totalt 8 st. 
Hae en herrans massa lökar som ska i jorden i april 
Ranuncel. Picotee cafe 30 st, Gula 15 st, Cremefärgade 10st,  Rosa 20 st och Mörkröda 10 st. 
Sedan har jag alla Anemonlökar Vita och blå samt alla fröer. Kommer inte att förså något i år utan väntar tills jorden grer sig och sätter ute. Får nog börja göra ett kartotek över alla mina växter eller en käck ritning över rabatterna. Börjar bli mycket nu. Alla ranunkel kommer att sättas i grupper så det blir lättare att ta upp dom till hösten. Längtar till våren, älskar min trädgård :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar