P1130770

26 augusti

Snart är augusti slut och hösten börjar närma sig. Jag hatar det! Jag är inte gjord för kyla,regn och snö. Men ett litet tag till kan man njuta av trädgården. Jag fick tips om att ge rosorna lite gödning nu så blommar dom fint i september åxå Givetvis har jag gödslat. Man börjar så smått att planera lite inför kommande sommar. Grävt lite nya rabatter och flyttat rosor som har hamnat galet. I sängen ska stå 5 Austinrosor som kommer i oktober. Då kommer även ett gäng lavenderfärgade och lila rosor. Funderat på att sätta dom i den åttakantiga rabatten eller i två pallkragar. Den understa är rutten och den överst kan tas bort. Har redan börjat lägga stora stenar där så det kan bli en fin rosenrabatt.
Det är mycket fjärilar i trädgården just nu, jag har många växter som gillas av insekter. Köpte lite olika Gladioler i våras och alla har kommit upp, den ena finare än den andra. Kanske det blir några till. Jag väntar på 16 rosor nu och en hel del allium och liljor. Liljor är ju lite roligt då de kommer lite senare på sommaren . Man vill ju att det ska blomma hela säsongen.
Fyndade en dagbädd i stålrör så nu har två rosor fått nya spaljeer och den långa delen på dagbädden passade jättebra till min Peacerabatt. De rosorna har växt bra och är riktigt höga så nu har det något att luta sig emot. Jag målade om delarna för de var vaniljfärgade. Nu blev de svarta istället.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar