P1130770

Klart

Under hösten gjorde jag den första delen av dammbygget. I februari var det så milt ute att jag kunde fortsätta med projektet. När själva dammen var klar tyckte jag att det skulle vara en liten bäck. Hade markduk kvar så det var bara att sätta igång. Att lägga ut markduk och gummiduk var det enklaste. Stenar skulle hem så jag åkte skytteltrafik mellan några  stränder och hemmet. En hink sten fyllde bara 50 cm i fallet. Det blev mycket jobb men det var roligt. När bäcken var klar kom jag på att man kunde lägga plattor. Jag hade ingen lust att köpa några så jag efterlyste på Fb och fick några. Senare hittade jag en massa plattor nedvräkta på slänten till ett stort stenbrott. Tog med spett och skurborste och åkte dit och grävde upp. Dom var ju väldigt skitiga så jag sopade dom på plats och sedan fick jag köra med högtryckstvätten. Under alla plattor skulle jag haft markduk men den var slut så jag använde takpapp, vilket jag hade gott om. Detta bygge har inte kostat många kronorna då det mesta av materialet är återbruk. Markduk och dammduk hittade jag billigt på en sida som sålde stuvbitar, de fyra brädorna runt dammen kostade inte många kronor. Så jag har nog lagt ungefär 1000 kronor på detta bygge.  Så här kommer lite bilder hur det ser ut nu när det är färdigt.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar