P1130770

13 juni

Nu börjar det blomma i trädgården. På framsidan har jag en honungsros som heter Lykkefund, den växer nu in under taket på altanen. Det luktar fantasiskt av den rosen. Blommar i vitgula stora blomklasar. Tyvärr engångsblommande men den är ju grön efter blomningen. Den växer snabbt till 6-7 meter på ett par år så inget för en klen spalje. Den är fin om man har ett gammalt träd den kan växa utpp i .Flera av mina clematis blommar fint nu. Jag har många olika sorter så det finns alltid ett par som blommar någon stans . Har en jättefin blå som börjar blomma i augusti och nu skjuter den långa skott upp i min syren. Blir fint där framöver.  Gick upp på taket och fotograferad, man fick bra överblick och givetvis fick jag lite nya ideer. Nej jag ska inte dra igång något stort projekt nu. Inte med över 100 rosor som ska skötas. Varje kväll går jag rosenvarvet. Då får man plocka bort gula blad, för några rosor har fått svartsfläckssjuka. Det är svårt att bli av med och ibland kan hela rosen drabbas och tappar då alla blad. Konstigt nog verkar det inte påverka blomningen. Behandlar med Binab. Ett naturligt medel som innehåller sporer. Medlet förvaras i frysen och håller länge Dyrt är det men man behöver bara ta lite Spraya ros och jord ett par tre gånger i månaden tycks hjälpa lite . Har sett några rosor med rost och det är samma där, plocka bort alla taskiga blad. När man har många rosor ser man snart vilken sort som håller sig frisk. Lite förvånad att mina Koko Loko verkar trivas. De kan vara lite kinkiga. Löss på rosor kan man ju knappast undvika men lätt att bli av med. Bara blanda såpa och vatten. Spraya aldrig när solen skiner på rosev. Bästa tiden är sen kväll då bladen kan bli lite fula.  Undra om man kan köpa nyckelpigor någon stans?  Jag har ju massor av mat till dom här. 
Rosor gillar vatten men inte på bladen. Jag vattnar med vattenslangen med lite tryck och spolar vid rosens bas. Då blir det ett litet bevattningshål i jorden och man vet att vattnet kommer dit det ska.  Att dutta på med vatten över hela rabatten är ingen ide´, då göder man bara ogräset. Alltså har jag väldigt lite ogräs i mina rabatter. Rosor är en hel vetenskap men de är ju så fina och värda lite jobb. I nästa inlägg kommer det nog bilder på mina rosor. Det är massor av knoppar så snart blommar det

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar