P1130770

Nästan klar

Fick lägga lite stenar i överkant för att stoppa att det rinner ner skit. Kaveldunen står i en stor bergsskreva som jag fyllt med vanligt grus som man har på grusgångar. De är tredje året jag har dom så de trivs bra i vätan. Nu ser de lite risiga ut men jag har varit upp i dom ett antal gånger när jag grejat så jag får nog ansa till dom lite. Har gjutit fast en stor sten på var sida i bakersta hörnena som är helt flata så jag kan ställa krukor där. Har tänkt mig att ha lite strån av något slag. Sedan får vi se vad som ska vara i dammen, det blir ett vårprojekt. Sätter nog inget nu om jag kan låta bli vill säga.

Har idag även roat mig med att plocka lite mer björnbär Plockade två liter i förrgår och gjorde saft som blev jättegod. Alltså var jag ju tvungen att göra lite till min mamma idag. Sedan har jag fått hallon av pappa så nu blev det fyra burkar sylt i bara farten.

Fint när man bor så man kan gå ut och plocka lite av varje precis runt husknuten. Massor av äpplen blir det i år och en del plommon. Lite plommonmarmelad måste jag göra för den var väldigt god som jag gjorde förra året. Perfekt till Brieost och kex. Här växer en hel del slånbär och jag ska filura på vad jag ska göra av dom, saft kanske. Kul med lite olika sorters saft hemma. Jag har flädersaft i frysen, den bytade jag till mig mot svamp hos Herr Björk på granngården. I morgon måste jag nog ta ett varv med röjsågen för jösses vad det växer igen både här och där. Inte bra!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar