P1130770

Detta är ett blogginlägg

Det börjar blomma fint i trädgården nu Många rosor har börjat sin blommning. De flesta rosorna jag har är remonterande vilket betyder att de blommar hela sommaren och in på hösten . Det är många nya rosor så det ser lite glest ut på sina ställen. Vågar inte stoppa i en massa andra växter utan det får bero till nästa sommar. Då får jag en uppfattning av hur stora buskarna blir. Jag vill bara ha perenna växter i rosenrabatterna. Det kommer att bli en del axveronika till nästa sommar i den orange rabatten. Rabatten under altanen ska göras om till nästa sommar Jag har för mycket citronmynta. Den är lite svår att bli av med. Sedan ska två klätterrosor skäras ner mycket då de inte är fina längre. Nedan ett litet axplock på vad som blommar just nu. Missade att ansa schersminbusken så den har fullkomligt exploderat. Den blommar i mängder och det luktar underbart. Har fått lite dille på orange och blått. Klippte ner mina Fairy i våras och de kommer fint nu. De har inte börjat blomma men det är mycket knoppar. Även i denna rabatten ska ändras en hel del till nästa vår. Det har blivit på tok för mycket astillbe och det mesta ska grävas bort och ersättas med annat. Till våren går det allts bra att komma och hämta växter av sådant jag har för mycket av. Har för en vecka sedan klippt skott av min Lykkefund.  Lykkefund är en engångsblommande honungsros som blommar jättemycket och växer sig lätt stor. Planen är att den nya ska kättra upp i björken på kullen. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar