P1130770

Trädgården13 juni

Rosorna har börjat slå ut nu. Många rosenbuskar har fina knoppar och växer bra. Alla rosenplantor jag köpt i år växer och ingen har dött. Lite lus är det på dom men inte värre att de går att få bort med såpvatten . Hade lite larver som rullade in sig i bladen men jag tror jag har fått bort dom . Det finns inget medel som tar dom utan man får snällt plocka bort för hand
Har köpt en vindruvsplanta. Får se om den trivs på altanen. I såfall får jag se till att den får något större kruka framöver. Borde kunna packa in den i vinter i alla fall. Skulle ju vara roligt om det kom några vindruvor i år. Den har växt fint på bara några dagar. I botten satte jag ett par smultronplantor.
Hostorna växer fint nu. Jag hade en planta för åtta år sedan och har delat hur många gånger som helst. Har köpt in två andra sorter och de fungerar bra att dela dom med. Trivs både i gräskanten och i stora krukor. De är ju tåliga om det blir lite torka som det är nu

Kameran luras, jag har ingen svängd altan :) Kompostgller fungerar till det mesta. Här är det stöd för en klematis. Förhoppningsvis växer den upp och täcker det fula gallret. Jag vattnade allt en kväll och sedan fick jag för mig att jag skulle gå ner och klippa ur en häck forcytia som blivit allt för hög.  Så jag roade mig med saxen ett par timmar sedan stupade jag i säng. På morgonen kom det bara luft ur vattenkranen! Jag mitt pucko hade glömt att stänga av vattnet i källare. När det blev tryck i slangen gled den av kranen. Puckot hade ingen slangklämma på. Alltså rann det vatten till brunnen var tom. Blev att ringa till räddaren Boman så han fixade ut vatten dagen efter. Blev till att hämta vatten i dunkar på Preem så man klarade sig. Vatten till hundarna prio ett, vatten till kaffet prio två. Ska bli minder kul när räkningen kommer. Vatten är ju inte så dyrt däremot frakt och arbetskosnad.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • PASCALE THOMAS » Valp:  ”Bonjour si vous avez des chiots je suis intéressée par une femelle; en France tr..”

  • Susanne Eriksson » Årets första dag:  ”Vilket händelserikt år du haft både på gott och ont ❤️ Hoppas att detta år bara ..”

  • Anneli Jonsson » Årets första dag:  ”Jag hoppas verkligen 2022 blir ett bättre år, och att du kommer ner och får häls..”

  • Gunilla Janson » Eurasier och vikt:  ”En fin hane. Hur mycket bör en 51/2 ärlig tik väga? Min tik väger idag 27kg hon..”

  • Sanna och Micke Uddevalla » Årets sista dag:  ”Halloj! Vi kommer såååå gärna den 7 februari- så himla kul!!!!! Ska vi ta med os..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-