P1130770

2017 > 03

Lilla trädgårdsdammen  läckte så nu hoppas jag den är tät Köpte betong och medel som man skulle ha i för att vattentäta. Nu har jag fixat till detta och hoppas på det bästa . Betongen ska ju bränna några dagar och hållas fuktig så jag la på blöta handdukar och täckt allt med glasskivorna.

Nu har jag fått jord och koskit i alla mina pallkragar. Har sått morötter, purjolök, lök, dill och rödbetor. Lagt glas över pallkragarna jag odlat i så där blir gott och varmt. Har grejat med potatislandet så snart är det dax att få potatisen i jorden Jag har 40 stycken i källaren som har grott fint. Har fler frö som ska sättas men det blir inte för än i april. Inga rosor har dött i vinter så det är skoj. Rabatterna är städade och fått gödslad jord så nu kan det bara sätta fart och växa när värmen kommer
Har man hus blir det ju lite huspyssel. Baksidan ligger i sol mest hela dagen så där tär det på färgen. Nu har jag börjat skrapa bort gammal flagande färg så jag kan måla. Gott att få klart altan delen innan utemöblerna ska på plats.

Lite kvar att skrapa på fönstret men det får bli lite varmare. Allt trärent får jag slipa lite för det blev lite ruggligt. Sedan ska det tvättas och målas. Gott att vara ute i god tid.

Lite som ska sås i apri. Nytt för i år är att jag ska testa frömattor. 250 cm långa och 22 cm breda mattor med frön på. Man gräver ner dom som man vill 5 cm under jord sedan ska det växa fint. Ja man får väl se hur det går. Har tre olika . En röd, en rosa och en blå.  Tre påsar luktärt för jag gillar dom och så givetvis solrosor, detta år blir det inte de vanliga gula utan rostfärgade som kan bli över 2 meter.

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

   

Etiketter

-