P1130770

Trädgårdsjobb

Igår blev det trädgårdsjobb hela dagen. Av någon märklig anledning skjunker stenarna så jag plockade jag upp dem. I dag  ska jag fylla på med sand i botten för att få upp dem i rätt höjd. Alla kanter blev klippta idag och den jäkla trimmerna släpper ut snöret så det är ett meckande att få det att sitta kvar. Gräsklipparnen fick sig en tur den med

Gammalt rör fungerar bra som kruka för timjan. Fick lägga en platt sten i bakkant, det är ju bra om jorden stannar kvar i krukan
Har spadvänt hela rabatten . Det växer någon slags astillbe och den växer som ogräs. Ett riktigt skit jobb som tog ett par timmar. Massor av rötter var det, tror jag körde fyra fulla skottkärror och ändå är det jord kvar i rabatten. Några röda astillbar står nu kvar. Ska köra i lite koskit idag och sedan får jag fundera på vad som ska sättas
Ebba var i Bullaren hos Morfar och Gullvie och fick med sig hallonplantor hem. Har grävt djupt, vattnat och lagt på ordentligt med gödning. Får hoppas att de trivs. Här komer solen åt hela dagen sa kanske vi får några hallon i sommar
Köpte två nya rosor igår, en Kimono och en Garden Princess. Började bli lite plats i rosenrabatten. Sedan kikard jag in på Bakker, skulle bara titta, men de hade bra erbjudande på tre rosor så då blev det en Arthur Bell, en Rumba och en Nina Weibull. På köpet fick man två klängrosor, en Idigoletta och en Climbing snow.  Givetvis stoppade det inte så utan två klematis, en rosa och en blå hamnade i korgen. Detta kommer i mitten av maj så nu får jag inte åka till Munkedals handelsträdgård :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Susanne Eriksson » Årets första dag:  ”Vilket händelserikt år du haft både på gott och ont ❤️ Hoppas att detta år bara ..”

  • Anneli Jonsson » Årets första dag:  ”Jag hoppas verkligen 2022 blir ett bättre år, och att du kommer ner och får häls..”

  • Gunilla Janson » Eurasier och vikt:  ”En fin hane. Hur mycket bör en 51/2 ärlig tik väga? Min tik väger idag 27kg hon..”

  • Sanna och Micke Uddevalla » Årets sista dag:  ”Halloj! Vi kommer såååå gärna den 7 februari- så himla kul!!!!! Ska vi ta med os..”

  • Viktor Thorbjörnson » Eurasier och vikt:  ”Hej, Vad glad jag blev av att hitta detta inlägget! Vår hane, som fyllde 1 år f..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln