P1130770

Ravenna har kommit hit

Ravenna är nu här och det är så mysigt! Det sprattlar i magen så det ska bli spännande att se hur många valpar det blir. Hon är inte jättestor men som förstagångsmamma kan det luras lite. Superkondis och väldigt välmusklad. Hon är kusligt lik Lexi så dom lär jag ta fel på sedan när de får vara tillsammans med valparna.  Soffan är favoritplatsen, där har man koll ut och sedan ligger man  gott och mjukt. Shammi har i stort sett löpt klart medan Chilli  är i höglöp och Lexi i början på löpet. Inget lugn just nu bland dessa flickor. De parar sig med varandra, som tikar kan göra i brist på pojkar. Får dela dom en stund emellanåt för det blir lite väl mycket cirkus. Förra helgen gjordes parningsförsök i ett par dagar med tilltänkt hane för Shammi. Detta lyckades inte tyvärr, trots Shammis ivriga uppvaktande, så vi fick ta en tur till Göteborg och Kouvo. Han var inte nödbedd och parningen var klar på några minuter. Har ju en kull med honom innan och de ser bra ut och främsta av allt, de är så bra mentalt. Detta tycker jag är jätteviktigt så nu hoppas vi att det tog sig så vi får små sociala valpar i vår X kull.  
Surfade runt lite och läste lite bloggar. Ibland stöter man på saker som är totalt felaktiga! Visst får man tycka och tänka men skriva en ren lögn är mer än tråkigt.  Eftersom jag har superkoll på EPI läget i Sverige kan jag bara skriva sanningen. Tiken valpade men tre dagar innan nedkomsten fick uppfödaren informationen att tikens bror fått EPI. I detta läget kan man tyvärr inte göra så mycket åt det. 
Var och en får ansvara för sin avel och alla tycker inte samma. Har man problem med att andra uppfödare gör si eller så kan man ju alltid ringa och fråga hur personen tänkte. Då får man fakta och slipper tro saker om andra. Man kanske har saker man kan informera om som gör att just den uppfödaren lär sig något.
Sammarbete uppfödare i mellan är något som brister i klubben och det behövs ett uppfödarmöte.  
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-