P1130770

alla vill ha valp

Det är ett otroligt tryck på efterfrågan av valpar. Som tur är har vi många förståndiga uppfödare i rasklubben så någon massproduktion är det inte. Alla planerade kullar blir snabbt bokade. Uppfödare har valpköpare till kullen i stort sett innan det ens har hunnit para tiken. Jag gillar inte att samla på mig valpköpare utan jag plockar ut mina valpköpare i samband med att jag parat en tik. Att lova något innan man ens parat går ju inte och  jag vill ha köparna i färskt minne när valparna väl är födda. Man ser dagligen annonser på blandras valpar på  25 000 tusen eller mycket mer. Fattar inte att folk betalar så stora summor för en blandras. De har ju ingen aning om vad de får. Alla valpar är söta men ingen kan säga hur de ser ut som vuxna. Titt som tätt ser man köksavlare garrantera att hunden är alergivänlig. De borde skämmas! 
Allt går att sälja med mördande reklam. Vi kommer snart få se effekten av alla impulsköpta coronavalpar. Verkligheten kommer ifatt dessa som köpt en hund bara för att det går så nbra när de jobbar hemifrån. Sorgligt.
Priserna på eurasier har legat rätt stadigt ett tag men har nu höjts en aning. Inte mer än rätt, då seriös avel kostar mycket mer än blandisavel. 
Så någon hysterisk coronahöjning av valppriset har det inte blivit. Har snarare fåt svaret - oj inte mer än så! 
Med stort tryck på valpar så kan jag vara extra extra kräsen på vilka som får köpa valp från mig. Jag behöver inte sälja mina valpar till hem 80 mil ifrån mej. Måste säga att detta är väldigt lyxigt att kunna välja.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln