P1130770

Valparna snart fem veckor och fadderbarn!

Valpar och fadderbarn

Vilket bedrövligt väder det är. Valparna är ute flera gånger om dagen på altanen. Ska släppa ut dem på gården bara det slutar regna och torkar lite. Det är nu full fart på dom och de utforskar allt. Duktiga på att äta är dom, små matvrak. Shammi har drygt två veckor kvar av dräktigheten Hon är hungrig och vill ha mat mest hela tiden Hon har gått upp fem kilo så jag är nöjd med tanke på att hon var hopplöst kräsen i två veckor. Hon bara chillar och äter, gör inte många knop. Väntar nu på att få känna dom första valprörelserna i magen.
Och nu till något helt annat, så långt från valpar och kennel man kan komma
______________________________________________
Jag har blivit fadder! Till en liten flicka som heter Emely och är sex år. Hon bor i byn Nyabigoyi i Uganda. Bishozi International Program. BIP är en ideell, politiskt och religiöst obunden kulturorganisation som startade 1997. Organisationen har som syfte och mål att initiera och driva nyskapande kulturutbytesprojekt som ger människor möjlighet att växa och utvecklas både som enskilda individer och tillsammans med andra, vilket i förlängningen kan förändra hela samhällen. Jag kom i kontakt med organisationen genom Eva Shrimpf, Söskärs Kennel som har ett fadderbarn i byn Bishozi. Jag tyckte detta var ett fantastiskt projekt! Föreningen driver Svenska getbanken och har en massa andra projekt. Till exempel kan man bidra med hönor till föräldralösa barn elle getter till unga kvinnor. Teglestenar för byggprojekt eller köpa en ko.  Det finns många projekt och flera byar är nu anslutna. Emelys by är ansluten sedan en tid tillbaka. Här är det väldigt fattigt och de äger ingenting i princip. Nu får Emely chansen att få gå i skolan! Det kostar mig 200 kronor i månaden och det är ju ingenting för oss här i välfärdens Sverige. Gå gärna in här och läs om detta fantastiska projekt https://bishozi.com/   Eldsjälen bakom detta heter Anette Rosati. Jag pratade med henne igår och fick lite mer info. nu är jag ännu mer imponerad över deras verksamhet. Hon åker till Uganda två gånger om året. Ibland finns en container i Ödsmål och diverse saker skickas ner till Uganda. Det är allt från kläder,leksaker, cyklar, kryckor, ja allt som kan behövas. Då har vi faddrar chans att skicka med paket till just vårt fadderbarn. När Anette är där uppdaterar hon om vad som sker på FB sidan under hela resan. På detta sätt vet man att den hjälp man ger till just ett speciellt barn kommer fram. Man kan när som helst under året tex skicka en extra peng till sitt barn och skriva att de ska köpa skor. Ja då får barnet skor. Personal på plats i Bishozi hjälper till att fixa det. En fantasktisk sak är att om man vill åka med Anette till Uganda går det bra. Hur fantastiskt hade det inte varit att en gång kunna åka med! Hoppas kunna göra det framöver. Så gå nu in på Bishozis hemsida och läs om projektet! Kanske du kan göra en liten insats för någon. Du måste ju inte bli fadder utan du kanske kan tänka dig att köpa några hönor eller en get. All hjälp är mycket uppskattad!
Essmania's kennel kommer att stötta denna verksamhet med 100 kronor / såld valp och förhoppningsvis kommer pengarna kunna öronmärkas just till barn i byn Nyabigoyi

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln