P1130770

Operation och inte operation

Igår var en riktig skitdag. Började morgonen med att stå upp klockan sex. Åkte in till Uddevalla för inskrivningssamtal inför operationen . Han var en trevlig herre och jag tror helt säkert att han vet vad han pratade om . Han ville inte operera min rygg då han var helt övertygad om att problemet inte kommer från min kassa disk. Blev vanlig undersökning, sedan var vi och kollade mina tre MR resultat Den första gjordes för fem år sedan. Jag har en liten systa som sitter så till att troligen är det den som skapar problemet Den har antingen ändrat form eller växt lite för den går in i skelettet och just där den sitter går det massor av nerver ner mot rumpan. Jag är troligen född med denna och det är många mäniskor som har sådana här utan att de ställer till problem. Han har nu skrivit en remiss för en ny MR och en remiss till en neurokirurg på Sahlgrenska i Göteborg. Dåligt att det blev så här på ett sätt men bra  atthan inte sätter kniven i mig i onödan. Nu börjar man om igen då. Suck... Vänta på nya tider och träffa nya läkare och detta kommer givetvis ta en hel evighet. Vårdkarusellen snurrar ju inte speciellt fort här i Sverige. Gick upp till smärtenheten ett varv och meddelade att jag det inte blev operation fick lite behandling och lite nya piller. Fick ny tid i slutet av mars.
Var snabbt klar i Uddevalla och åkte hem. Tog ur Ochi och Shammi som var med ur bilen  och fick se att någon spytt. Gissade att det var Ochi då hon inte åt sin frukost på morgonen . Inget ovanligt alls för henne som gillar att äta fram på förmiddagarna ibland. När vi kom in på gården såg jag något kladd i svansen. Givetvis är man där med fingrarna och känner och luktar. Luktade inte dåligt men persikofärgat klibbigt klet. Röda lampan blinkade ju dirrekt för livmoderinflammation. Lite skum tid då hon löpte i juli men det är en löms sjukdom. Hon har inte druckit mer vatten, inte varit allmänpåverkad över huvud taget utan det kom som en blixt från klar himmel. In och tempade henne och det var ingen feber.
Blev bara så less på allt och att gå och ha ont hela tiden tär på humöret och orken. Jag brukar inte lägga ner men igår tog luften liksom slut. Sjukskrev mig veckan ut, orkar bara inte hålla ihop och jobba. La in om semester samtidigt så nu är jag hemma till 4 april i alla fall sedan får vi se hur livet är och om orken kommer tillbaka.
In med Ochi i bilen och upp till Dingle Jonas tog emot på stört. Blodprov togs och ultraljudet visade att livmodern var för full av skit för att medicinera. Det var bara att lämna fröken dirrekt in på operation. 18.45 igår kväll hämtade jag hem lilla ynkliga . Nu får hon smärtstillande och penicillin. Massor av stygn på magen och en hemsk tratt på huvudet. Hon har sovit till och från i natt och är lite pipig, mest över tratten tror jag. Nu ligger hon i köket i biabädden och är lite ledsen. Varit ute och kissat men utan tratten Hon kan inte gå med den på huvudet tror hon . Medicin har hon fått nu på morgonen men mat och vatten vill hon inte ha ännu. Blir nog lite bättre fram på dagen får jag hoppas
På torsdag kommer Luna hit och flyttar in. Får hoppas att gänget tar emot henne väl och Ochi behöver hon ju inte träffa just nu. Får ha Ochi i köket för Mamma Lexi och Mormor Chilli hade hemskt gärna velat tvätta henne just nu. Dom brukar tvätta Ochi varje dag både här och där och någon städning av såret vill vi inte ha.  Det får jag sköta om det skulle behövas. Idag blir en lugn dag. Får väl ligga i soffan i köket med Ochi och kolla film på padan eller något.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-