P1130770

Zeldas valpar

I tisdags kom till slut Zeldas valpar. Några fler än jag gissat. Två hanar och sex tikar. Zelda startade redan på måndagen med flåsandet. Vi satt där vi satt liksom. Var ute och ringde när jag fick se Shammi springa omkring med en orm i munnen. Inte sjutton ville hon släppa den. Slutade med att jag kastade lite ruttna äpplen, då släppte hon. Sprang fram och tog den döda huvudlösa ormen och konstaterade att det var en huggorm. Givetvis trodde jag att det var Shammi som blivit biten Det visade sig att jag hade fel. Det var mamma Lexi som pratat med ormen. Om hon nu har bitit den och ormen bitit henne vet jag inte. Möjligen har hon tagit den och Shammi gillade "leksaken" så dom delade. Hittade aldrig huvudet. Det blev till att ringa in Monica som fick ta damen till veterinären. Hon fick dropp och smärtstillande och kom hem på kvällen hög som ett hus. Hon ylade till och från under natten och gick som om hon trampade vatten. På morgonen hade svullnaden i stort gått ner och hon var sitt vanliga jag igen. Nu har hon stränga order om att hålla sig lugn i 10 dagar. 
Två valppar föddes i alla fall hemma men sedan blev det stopp. Det blev en tur till Dingle där de redan hårt belastade veterinärerna pga en sjuk veterinär, tog hand om oss. De var vänliga och avbokade några icke akuta patienter så de kunde ta hand om Zelda. De är guld värda på den kliniken!! Två hanar och sex tikar blev slutresultatet. Hemma fick snälla Monica rycka ut igen och snälla hundvakten Tova kom och passade alla andra hundar så Monica fick åka hem till Ezzi. Denna gången fick vi klara oss utan Siv som hjälpt till med alla valpningar från och med G kullen. Äntligen fick hon tid för sin efterlängtade ryggoperation. Kändes lite konstigt när hon inte var med Vi är ju ett bra team. Måste säga at Zeldas matte Maria var en riktig pärla. Hon fixade det galant! 
Nu har det gått några dagar och man kommer in i en ny rutin efter att få sovit lite. Var ju vaken i stort sett två dygn innan valpningen var klar och första natten hemma gått. Har fotograferat Lunas stora barn De väger över kilot och har öppnat ögonen. Bilder på Zeldas valpar kommer framöver.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Monica Nordqvist Wictorin » Väntan på valpar:  ”Vi ser fram mot och väntar med spänning på att Capri skall få sina valpar. Så tr..”

  • Monica » Detta är ett blogginlägg:  ”Gott Nytt År till dig och hundarna! Synd att det inte blev någon parning. Men h..”

  • PASCALE THOMAS » Valp:  ”Bonjour si vous avez des chiots je suis intéressée par une femelle; en France tr..”

  • Susanne Eriksson » Årets första dag:  ”Vilket händelserikt år du haft både på gott och ont ❤️ Hoppas att detta år bara ..”

  • Anneli Jonsson » Årets första dag:  ”Jag hoppas verkligen 2022 blir ett bättre år, och att du kommer ner och får häls..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln