P1130770

Efter My Dog

Det blev ju en fantatisk dag! Jag hade på känn innan att det kunde gå vägen med Niro. Han är en bra hund med ett ben i varje hörn. Ställer sig alltid naturligt rätt och då är konstruktionen bra. Tyvärr fick jag höra lite skitsnack som kom från en annan uppfödare men det är inget att bry sig i . Avundsjukan är troligen stor. Jag, Laila och uppfödare Monica  är glada i Niro och hoppas mycket på honom i framtiden.
Stämningen runt ringen var trevlig och en stor eloge till vår dommare, Ann Chatrine Edoff. Fantastiskt trevlig och väldigt bra med hundarna, hon gav de hundar som var lite osäkra tid. Tog sig tid med utställare och förklarade hur hon dömt och varför de fick den kritiken de fick. Hon kom fram och pratade lite efter utställningen när jag hämtade kritiklapparna. Hon gillade rasen men känt en del svansknickar och sett lite för många hundar med runda ögon. Tyckte att vi skulle vara lite uppmärksamma på detta.  Hon var annars väldigt nöjd med temperamentet på rasen och det är ju jätteroligt.Niro vår prins! 13 månader och orkade med hela dagen . Unga hundar kan lätt tröttna när de är på stora utställningar och det är fullt förståligt. Niro var på topp hela dagen. Att ta en BIS 4 placering var stort. Det var närmare 60 juniorer i finalen. Dommaren, Knut-Sigurd Willberg hade fullt upp att gå igenom alla hundar på förhandsgranskningen. När han var klar kom han förbi oss och kikade och klämde lite på Niro en gång till. Då tändes ett hopp om att kanske ta sig upp i toppen . In i ringen och han var taggad! Har ju haft Chicko som gått bra på utställningar och varit inne i finalringen men denna hunden var något helt annat. Superenergisk!! Vi blev utplockade med nio andra juniorer och fick springa ett varv. Han knappt ställa upp förrän dommaren kom förbi och pekade in oss mot mitten på ringen. Nu var vi sex deltagare kvar. Började bli lite torr i munnen och lite mer nervös. Vi sprang ett varv till och sedan ställde vi upp hundarna igen. Niro stog som fasgjuten i golvet med en viftande svans. Återigen blev vi invisade. Herregud, munnen var som sandpapper och jag tänkte bara att nu är jag nöjd, placering oviktig. Vi fick springa fram och tillbaka och sedan runt stora ringen en gång till. Niro hade härlig bjudning i kopplet och han bara flöt fram! Ställde upp honom sista gången och han bara stog och viftade på svansen och såg nöjd och glad ut. En 4:e placering i det gänget var stort!
Nu kommer Niro åka hem till Laila och sedan ska vi se vilka utställningar det blir framöver. Han är inte gammal och man behöver inte ha brått med en bra hund.

Övriga resultat. Skriver nu så alla förstår och utan förkortningar. Blir ju lite lättare för de som inte är så insatta i utställningstermer

Juniorklass. Niro 1:a exellent, certifikatkvalitet, cert Bäst i rasen-junior,Best in Show-4 Junior,  Termelli Verry Good
Unghundsklass:  Shamwari  exellent 1:a   Shimoni exellent 2:a
Sarajevo verry Good
Öppenklass Kadina exellent certifikatkvalitet, reserv-cert 3:e bästa tik  , Ochi verry Good.
Ett STORT TACK till alla mina härliga valpköpare som ställer ut. Jätteskoj att det går så bra för er alla. Jag är så glad!!!
Idag fick Shimoni, Sarajevo och Kadina exellent med ck ich lilla fröken Termelli ytterligare ett VG. Duktiga hundar och mattar.

Väldigt roligt är att Essmania's Sarajevo parat Leiionspitz Amazing Zaviera. Kan nog bli väldigt fina valpar :) Är så glad att Kicki köpte honom och han har ett jättefint hem. Doffen som han kallas väntar förhoppningsvis valpar på Sorschies kennel om några veckor. Ska bli spännande att få följa hans avkommor!
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-