P1130770

Länge sedan

Nu var det ett tag sedan jag skrev något. Här har varit fullt upp. För tre veckor sedan fick jag opererat min hand för carpaltunnelsyndrom. Den har spökat flera månader och skena och gymnastik har inte hjälpt. Blev tröttsamt att vakna och väcka handen varje natt. Remiss gick till Uddevalla och jag fick tillbaka ett brev att jag kunde få träffa en ortoped om ca fem månader. Fattade ju att det säkert kunde ta upp till ett år för att få en operationstid inom Västragötalands regionen. Satte mig vid datorn och letade handkirurg i Göteborg och hittade rätt ställe. Vårdgarantikordinatorn på ortopeden i Uddevalla skickade min remiss dit och jag fick tid efter en vecka och sedan efter det besöket  operation efter tio dagar. Man blir ju en aning handikappad med högerhanden i paket men nu tre veckor senare börjar den fungera. Får ju tänka mig för så jag inte gör för mycket eller lyfter tungt.

Så har vi då hundarna. Lexi blev dålig förra måndagen och jag trodde nog att hon fått magomvridning. Stog på golvet och var spänd över magen och skakig så jag körde upp till Dingle. Hon hade inte provat att spy så jag var ute i god tid om det nu skulle vara magomvridning . På Dingle togs en plåt och konstaterades att magsäcken var där den skulle. Blev otroligt lättad! Kunde det vara en livmoderinflammation? Fram med ultraljudsapparaten och rakning och en nogrann koll. Nej det var det som tur inte och  jag kunde andas ut igen. Några fler röntgenplåtar togs och blodprover. Blodproverna visade ingenting.  Lite mycket mat i magsäcken men hon kunde inte ha tjuvat mat för den var instängd i hundrummet. Något hon ätit ute kanske? Fick smärtstillande, dropp  och kontrast och ny röntgen. Jodå maten sipprade ur magsäcken. Åkte hem med smärtstillande och en låg hund. Lexi sov i min säng hela natten. Morgonen efter var vi tillbaka och ny röntgen och innehållet i magen hade minskat. Petade i henne äcklig blötmat och sedan apomorfin så hon skulle spy. Inget konstigt kom upp heller. Så nu var det kostaterat att hon inte hade något konstigt i magen heller. Troligen har hon ätit något och reagerat så nu får hon fått DHS tabletter och idag mår hon fint igen .

Lakki löper och vi kommer att göra ett sista parningsförsök med snyggingen i Hålta. Lakki är kollad och allt ser OK ut Hypotyerosprovet var OK och nu skulle vi ge Herpesvaccin. Det är i stort sett restat i hela Europa så min förhoppning att få tag på det var inte stort. Ringde min bästa veterinär och visst hade de ett litet lager. Så igår hämtade jag vaccin och ispåse och transporterade det till Kungälv där Sanna mötte upp och sedan vidare till sin veterinär. Nu är hon vaccinerad och jag är så tacksam att min veterinär är en sådan pärla! Jag droppade av lite vetekransar till dem när jag hämtde vaccinet så de blev nog lite glada.

Så var allt frid och fröjd när jag kom hem på eftermiddagen . Glada hundar busade i hagen och jag fick mig lite kaffe. Säg den olycka som kommer ensam.
Shammi kom haltande och inte för att jag är en veterinär men jag är rätt säker på att hon gjort sig illa i korsbandet. Nu var det bara att ring Blå Stjärnan i Göteborg för nu behövdes det en ortopedexpert. Fick rådet att hålla henne i stillhet över helgen och så har jag en tid på måndag morgon. Hur skoj är det???
Ser hur pengarna bara rinner iväg och jag får leva på ris och potatis framöver. En sjuk hund räckte väl denna månad? Nu blev det två. Hoppas det löser sig för Shammi och blir det operation så hoppas jag att det blir snart och att det görs med titthål även på Blå Stjärnan. De gör så på Strömsholm och det är ju inte nästgårds precis. Får ont i magen när jag tänker på gips då Rio Visca hade det och det gick så illa att de fick ta bort honom .
Håll tummarna för Shammi!

Lilla Ezzi med matte har flyttat hit till Lyse så nu kan jag träffa henne och och fika med Monika titt som tätt och det är så mysigt att ha dem här! Jag har döpt om Ezzi till Hundini för hon kan ta sig ut genom små rutor i staketet. Mina skulle inte fixa det, jo möjligen Lexi då, men Ezzi är en stor tjej. Så nu håller vi på att sätta finmaskigt nät runt hela stora trädgården och vi får hoppas vi blir klara innan jul. Jätteskoj att hjälpa Monika och Ezzi med detta för det är alltid gott att kunna ha hundrackaren ute utan att behöva oroa sig över rymmning.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-