P1130770

Nu får det gå åt rätt håll

Olyckor kommer aldrig ensamma. Nu har jag fått min del för resten av året och ett par år till. I helgen gick jag och plockade de sista kantarellerna. På spisen stog en glasform med lock på. Ingen hund har försök tjuva något längst in på spisen . När jag kom hem var det glas i hela köket. Fick ut Nemi och Chilli och kollade dem. Hittade inga sår. Städade av golvet och gick tillbaka ut i hallen . Blobad!! Massor av droppar. Gick över hundarna och såg att Chilli blödde ur munnen. Fram med handdukar och torka för att se var skadan var. Såg bara att den kom blod. Tryckte in en handduk i munnen och höll tryck men det fortsatte rinna. Såg då att det kom från tungan. Kunde inte se hur stort sår det var. Tryckte på nytt in handduk och hand och höll tryck i fem minuter. Tur att Chilli är snäll. Slutade inte att rinna så jag ringde veterinären som sa att det var bara att komma. Till Strömstad i snitthastighet 140! Kunde blivit dyrt. När jag kom upp hade det lugnat sig och vi fick kollat ordentligt. Två små sticksår som inte behövde sys som tur var. Det slutade rinna och vi åkte hem. Tog vägen om affären och köpte sparris. Nemi gufsade i sig 250 g. utan problem. Chilli vägrade. I dag mår dom i alla fall bra som tur är.
Fått lugnande innan röntgen Fått lugnande innan röntgen

Igår var jag på Blå Stjärnan med Shammi. Träffade en väldigt trevlig veterinär. Shammi reagerade när han drog så korsbandet rörde sig. Inte jättereaktion men i alla fall en reaktion. För att utreda ordentligt röntgades det och den 4 november ska hon in för en titthålsoperation. Ser de att det är något med korsbandet blir det TPLO operation dirrekt . Där efter blir det lång konvalecens. Inte kul för Shammi som alltid har myror i kroppen. Detta blir en utmaning!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-