P1130770

Väntan & lära av sina misstag.

Ja väntan, ja. Som uppfödare är det ett fasligt väntande. Vänta på löp, vänta på parning, vänta på dräktighetstecken och vänta på valpar. Luna har nu gått 19 dagar sedan parningen. Hon äter bra som vanligt men vissa små tecken märks. Inbilning eller dräktighet, ja det vet vi inte ännu. Vi hoppas ju att hon kommer att må lite illa och strunta i maten fram i helgen. Så taskigt det låter :) Ni är många som väntar och jag lovar att uppdatera er så fort vi bara vet. Håll tummar och tassar!
Just nu fäller jag träd och sågar kubbar som ska klyvas. Får passa på att göra så mycket som möjligt innan det ev. kommer valpar och ryggoperation. Nog sjutton får jag mer ont men det är bara att bita ihop. Jag tar det gärna för att ligga inne och sura blir man inte glad över. Jag blir glad av skogsarbete och då är det värt att få mer ont. Kan ju inte bara parkera mig inne , lite skoj måste man ju få ha.
Så nu till lite annat av lite allvarligare slag, men viktigt för mig att skriva. Detta är inget jag slängt ihop på en kafferast mellan skogsjobbet, utan något som legat och grott länge. Det sätter punkt för en del av mitt liv som varit och starten på något nytt och förhoppningsvis bättre.
 

Man lär av sina misstag

 
Vid starten av min kennelverksamhet och några år fram fick jag mycket hjälp och stöttning och folk delade med sig av sin kunskap, vilket jag är mycket tacksam för idag.  Kunskaps delare finns det fortfarande och tur är väl det, man blir aldrig full lärd.
Åren har gått och många valpkullar och nya vänner har det blivit.
Till slut står man på egna ben. Man tar egna beslut utefter kunskap och erfarenhet. Man vet vad man gillar och inte gillar när man tittar på tilltänkta hanar och planerar en kull.

Egna beslut man får stå för på gott och ont.

Under dessa 16 år med rasen finns det vissa saker jag inte är så stolt över. Jag har gått andras ärende och skadat folk för att vara till lags. Absolut inget jag är stolt över idag. Visst, vissa saker jag sagt och gjort står jag för själv till 100%. Och många gånger har jag lyft på luren och ringt den det berör.

I dag går jag ingen annans ärende som jag får ta skiten för. Man kan säga att man känner sig fri och stärkt.  Under dessa år har jag fått uppfödarkollegor och vänner som jag tycker om och litar på.  Ni vet vilka ni är!  Ni har följt mig och undrat när jag ska få upp ögonen.
Nu ser jag och nu fattar jag. Jag är nog lite trög och det har tagit lång tid att komma till insikt.

Ibland är jag lite för snäll vilket många säkert inte tror på men så är det. Jag gör så gott jag kan när det kommer frågor från valpköpare och andra som vill veta saker när det gäller hälsa och avel. Något jag tycker är roligt att hjälpa till med. Jag delar mer än gärna med mig av min kunskap till andra. Jag är tacksam för den kunskap andra delar med sig av till mig.
Hur som helst kan jag idag se tillbaka både med stor glädje och även stor sorg. Jag har lärt av mina misstag så idag går jag min egen väg med rak rygg och med stolthet över det jobb jag gör som uppfödare

Var och en får stå för sitt
På vägen har jag fått många underbara vänner och de är guld värda. Så om någon nu pratar skit om mig vill jag gärna veta. Är det något jag gör, säger eller skriver som vekar konstigt så ring och fråga, jag bits inte.
Mina fina valpköpare! utan Er är jag inget, ni förgyller min dag med era mail, bilder och telefonsamtal!
 Mina vänner som kan ringa och fråga hur det är och pratar om ditt och datt och inte bara ringer för att de bara vill ha information om något.

Kram till Er alla därute!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-