P1130770

Veterinärbesök

På påskaftons eftermiddag satt jag ute med valpar och kaffekopp. Valparna började tröttna så det var dax att gå in och ge dom mat. Alla valparna var inne och jag hämtade maten, då ser jag blodfläckar på en av tidningarna. Bara att kolla av barnen. Det visade sig att det var lilla Utica som blödde från en baktass. Suck. Kollade ordentligt och konstaterade att det var ett klobrott. Det hängde lite löst. Fick tvättat det ordentligt. Mycket konstigt att jag inte hört ett ljud från valparna Hon måste ju ha gjort det när vi var ute och man tycker att hon borde skrikigt men jag hörde eller såg inget, konstigt. Fick ringa till jourveterinären. Hade tur och det var Mathias som hade jouren och han var i Dingle. Stoppade in fröken under jackan och körde upp. Fröken uppförde sig exemplariskt och det räckte med en liten bedövning av tassen,så klon kunde plockas bort. Gott att slippa söva en så liten valp. Hem med valpen under jackan igen med bandagerad tass och penicillin och tratt. Fick pillat fram en bur och ställde i valprummet. Går ju inte med bandagerad tass och fyra syskon liksom. De hade ju plockat av bandaget snabbt och lätt. På med tratten och in med fröken i buren. Hon kvittrade en stund men somnade snart gott efter dagens bravad.
Hon skulle hållas inne och bandaget skulle av på söndag för att såret behövde luftas. Allt väl så långt . Nu var det bara så att fröken tänkte inte vare sig kissa eller bajsa inne. Jag försökte härda ut men icke sa nicke. Här var hon väldigt bestämd och höll sig. Fick sätta på ett bandage igen och bära ut fröken Det räckte att vi kom utanför dörren så kissade hon ner hela mig. Gullig fröken . Så nu har jag tillverkat ett tass skydd till henne som ska på varje gång hon ska ut. Det är liksom inte tre gånger om dagen utan betydligt fler gånger. Man får ha ett stort tålamod för att få på tass skyddet på den ålande sprattlande valpen. Man blir lite svettig innan det är på plats.  Nu får hon som hon vill och får uträtta sina behov ute och kan leka med sina kompisar en liten stund. Halva tiden med syskonen och halva tiden med mig inne. Hon har varit med mig i köket och ätit ost och lekt med en morot. Verkar rätt nöjd med det för svansen går mest hela tiden Hon har inte ont och är inte halt men gillar inte sitt bandag.Hon protesterar i ca 30 sekunder när tratten åker på och hon får gå in i buren.   Lite extra söt är hon för hennes öron har rest sig. Det räckte med att ta på tratten så kom öronen upp :) Öronen hängde på påskafton men på påskdagen stog de upp på morgonen när jag kom in i valprummet . Nej, det berodde nog inte på tratten men lustigt var det. Nu får det vara tassbandage, tratt och bur fram tills på torsdag. Då får jag se hur det läkt. Alltid händer det något.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-