P1130770

V-kullen är här!

Äntligen kom valparna, om än lite dramatiskt. Leijas förarbete drog ut ordentligt på tiden. I går morse strax efter klockan sex gick vattnet och vi beredde oss att få den första valpen. Leijas krystningar var inte mycket att hurra för så jag kände mig inte lugn. Ringde käre veterinären Jonas och han tyckte som jag att vi skulle komma upp. In på röntgen och det visade sig ju vara en stor kull. Blodprover togs och det visade sig att det var en infektion på gång. Inget att vänta på när det är en så stor kull. Det slutade alltså med ett snitt. Det var två små änglar i magen så kanse de var orsaken till infektionen. Vi vet inte. Hur som helst fick vi in valparna på rummet  rätt snabbt. De var lite medtagna och det var ju inte så konstigt. Till slut kom Leja in och när hon kvicknat till tog hon snabbt till sig sina valpar. Så duktig! När alla ätit och allt var lugnt åkte vi hem. Lite stök och bök har det varit i lådan i natt men nu på morgonen är det lugnt med nöjda mätta valpar och mätt och go mamma.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-