P1130770

Äntligen!

Efter tre och ett halvt år skitliv ser man ljuset i tunneln. Jag har besökt närmare 25 olika läkare för mitt ryggproblem.Alla har olika teorier. Jag har knaprat alla möjliga sorters piller och har ibland varit hög som ett hus, legat hela dagarna. Ligga är bra för då har jag inte ont. Är röntgad flera gånger och gjort tre MR. Fått kortisonsprutor på hur många ställen som helst, gått hos smärtläkaren, och ätit penicillin i 100 dagar.  Alla läkare och jag själv har sett en cysta men alla läkare har sagt att den inte är problemet. Har provat olika bälten, sjukgymnastik, akupunktur, värme ,kyl och inget har fungerat. Varit hos privatläkare i Norge och fått kortisonbehandling i facettleder. Det var inte gratis Usch!!
Till slut ville en läkare operara mitt gamla diskbråck. Gick till inskrivningssamtal och träffade en ny läkare. En omtalad person med ett mindre bra rykte. För mej var han perfekt! Petig, gnetig med massor av humor och kompetens. Snygg var han åxå så det var ett pluss :)  Han vägrade operera mig utan hade focus på cystan. Skickade remiss till Sahlgrenska men där blev det stopp.
Provade med ett par andra kliniker åxåmen de ville inte peta på mig. Efter tre månader fick vi ett svar från neurokirurgen påSahlgrenska . Då hade jag ringt ett flertal gånger och bett dem skicka remissvaret. De påstog att de sänt det. Min läkare hade inte fått det heller så han låg på dom åxå  Fattar inte vad de höll på med, som höll inne med det. Under tiden sökte jag på tarovcysta vilket jag gissade att det kunde vara. Alla läkare har bra sagt sakralcysta men det finns ju många olika sortet. Till slut blev jag riktigt förbannad och ringde Sahlgrenska igen. Hotade med att gå till pressen med detta på fredagen om inte svaret kom till MIN brevlåda Det tog skruv! Brevet var daterad 7 april! Snacka om snigelpost eller rent slarv.  
Där stog det Tarlovcysta och att de inte opererar sådant. Kollade upp ytterligar och i Sverige finns det knappast någon som gör detta då det är för riskabelt att operera med den teknik och kunskap som finns i Sverige. Då var det bara att gå ut på nätet och leta. Fick napp i Danmark och en läkare som heter Dorte Clemmensen
Skrev ett mail och beskrev mitt problem Två timmar senare fick jag svar och att jag skulle sända mina dokument dit. Samlade ihop allt inkl. MR skivorna och skickade ner. 
Förra veckan kom svaret. Dom kan hjälpa mig!!!  Jag skrev att jag kunde komma när som helst.Så på onsdag sticker jag till Danmark för undersökning och nervblockad. Om detta hjälper blir det operation längre fram. Den görs med mikrokirurgi, vilket inte är så utvecklat i Sverige. 90% av de som opererats av Dorte mår bra idag.  

Cystan har grävt sig in till spinalkanalen När jag ligger ner rinner ryggmärgsvätskan tillbaka till ryggen och trycket på nerverna släpper. När jag reser mig fylls den på igen och trycker på nerverna Därför får jag ont. Med mikrokirurgi kan de gå in och täppa igen hålet mot ryggmärgen så det inte kommer in någon v
ätska i cystan Detta är rätt intressant och jag hopas det kommer att funka på mig. 
Troligen får jag inte betalt dirrekt från Svenska sjukvården så jag får ansöka om ett förhandsbesked. Blir det operation får jag betala själv och sedan hoppas att försäkringskassan betalar tillbaka Vet ett par svenska som fått hjälp med betalningen så varför skulle jag inte få. Bara att ligga på, men får först låna ett sex siffrigt belopp på banken. Pengar är helt ointressant för mig just nu Bara att lösa det om jag kan bli frisk.  Återkommer med fortsättningen på detta
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-