P1130770


Här skriver jag om allt som händer hos oss, ibland blir det lite och ibland blir det mycket. 
Hoppas du gillar bloggen

 

2022

Höst

Hej! Jag har varit hur dålig som helst med uppdatering här Dax att skärpa till sig lite. Har haft fullt upp med att höstfixa trädgården och få ihop ved inför vintern. Nu börjar det bli ordnig på de sakerna i alla fall. Vet att många väntar på valp från mej. Ja vad händer? Jo nu har Aleri startat löpet och jag hoppas på parning till helgen som kommer. Sedan tyckte Zaki att det var dax att löpa och hon startade i måndags.  Fick ju lite att fundera på här. Ska jag para henne nu eller inte. Måste tänka lite till på det men har kikat på lite hanar. Capri kommer att paras på nästa löp och håller hon sin tidtabell beräknas parning till i januari. Sedan har jag ett par fodertikar men det vet jag inte riktigt än hur det ser ut. Ska ju ha tid att vara hemma åxå. Har iofs trettio dagar sparad semester och i januari kommer det nya. Om två vecker får jag ytterligare en hane till kenneln. Det blir en liten svart från Kantarella's i Norge , Black Raven heter han och ska bo i Åmål 
 

Läs hela inlägget »

Igår var jag iväg till Norge för att hämta hem Dracarys av Nixenspitze, en ny liten hane. Han ska bo hos fodervärdar i Vänersborg. Ibland får man få in lite nytt blod. Nu hoppas jag att han växer som han ska och går igenom röntgen.. Alltid en liten chansning.Just nu väntar jag på att Weixi ska börja sitt löp och att det blir en valpkull i höst.

Läs hela inlägget »

Fått rapport från Jossan som äger Xuyi. Hon visar en del tecken på att vara dräktig. Ska passa henne några dagar i slutet av nästa vecka och har bokat en tid för ultraljud. Håll nu tummarna för att hon är dräktig.

Läs hela inlägget »

Nu har jag haft söta Xuyi på besök en vecka. Vi har varit och träffat Rio och fick till en parning. Dagen efter var intresset svalt. Nu har hon åkt hem till sin familj och vi börjar vänta på tecken. Har ytterligare valpplaner med parning i augusti om det blir som man tänkt.

Sommaren verkar ha kommit och här är verkligen gott väder Flera dagar med sol och fågelkvitter. Hundarna har fått hela huset och vi slipper grindar. De går som dom vill då jag har öppnat mellan hagen och trädgården. Både altandärr och ytterdör kan vara öppna. Tror de trivs rätt bra. Gjorde en rabatt för ett tag sedan. Den har jag fått ta bort då hundarna tyckde det var bästa liggplatsen i trädgården, på berget under shersminbusken. Här en riktigt somrig bild på vår prins Zero

Läs hela inlägget »
Tiden med valparna gick snabbt. De har funnit sig till rätta i sina nya familjer. Jag har fått hem en tik från Kathy på Chiasmas. Lilla Adelie bor hos Johanna som var ägare till kennelns allra första valp, Allie. Bättre hem kan man inte hitta.
Nu är våren här och allt är nu grönt . Jag påtar mycket i trädgården och hundarna hjälper gärna till. Några tuggar i sig lite gräs och det hjälper ju till lite. När fiskarna får mat står Zaki , Ochi och Aleri på kanten och glor på dom. Avensjukan är stor, fiskarna får mat. När de inte tror att jag ser dem, hänger de ner över kanten, för ibland glider det in fiskmat under sargen. Undrar vem som kommer att ramla i först?  
Har varit till veterinären med Zaki och Zero för patellakoll. De var båda utan anmärkning. Nu är även tid för röntgen inbokad. Attans nervöst innan det är avläst och färdigt. 
Läs hela inlägget »

6 veckor

Tiden går fort. Valparna är nu sex veckor. In och ut många gånger. Kloklippning och avmaskning var dagens jobb. Här är riktigt varm och valparna har sovit ute på trappan. Idag kom deras halsband, trodde kopplen var med i samma sändning men det var dom inte . Hoppas de dyker upp snart. Registreringspappret är klart och går till SKK idag så snart har jag stamtavlor och köpekontrakten hemma. Alla har besökt valparna en gång och det blir fler besök om vågra dagar. Yulis husse och matte kommer i helgen och det är alltid så trevligt. Grillning står på schemat förutom en massa valpgos då. 

Läs hela inlägget »

5 veckor

Valparna är nu fem veckor gamla, tiden går så fort. De är nu ute flera gånger om dagen och är riktigt duktiga. De kommer oftast när man ropar på dom. Nu har de tagit sig bort på gräset och har väldigt skoj där. De har även varit med bak på altanen och träffat Zero. Han är en snäll tålmodig kille trots att han är ung. Han tar det försiktigt och fint med barnen. De äter en massa mat och länsar skålarna på ett kick.  En massa nya bilder ligger på kullens egna sida. Har kraschat min kamera och använder en liten en så jag är inte så nöjd just nu. Nikonen är på lagning och hoppas få den nästa vecka. Tappade den i berget när Nemi kom i 120 med en frisbee. Hela objelktivet blev snett. Ja det finns en rem att ha runt halsen. Ska nog bli bättre på att använda den.
Nu vill valparna ut igen. Slut för denna gång

Läs hela inlägget »

Nu är valparna tre veckor. De har fått klorna klippta ett par gånger och blivit avmaskade. De har nu fått hela valprummet att röra sig på. De verkar väldigt nöjda. Nu får dom mat tre gånger om dagen och äter fint i egna skålar. De sover mycket  men när de är vakna är dom nyfikna på varandra och leksakerna. Gillar att mysa och är duktiga på att dela ut pussar.  

Läs hela inlägget »

Nu har vi landat efter valpningen. Det var en bra och enkel valpning. Sex hanar var ju inte riktigt planen men jag är glad för kullen, en fin liten grabbliga. Yuli är en duktig mamma och sköter om sina valpar helt enlig boken. De andra hundarna är väldigt nyfikna på vad som finns i rummet. De står vid fönstret och glor.  Fick hänga upp en mörkläggningsgardin så nu är Yuli nöjd. Alla mår fint och valparna växer som de ska . Har lagt in nya bilder på C-kullens sida i ett galleri.

Läs hela inlägget »

Det närmar sig valpning. Jag och Yuli camperar ihop i
valprummen. Hon mår bra och äter gärna sin mat. Igår låg hon ute och spanade i trädgården när jag rensade ur vattenfallet .

Läs hela inlägget »

Lite av varje

Så var min semester beviljad. Trevlig vår har man framför sig nu! Var iväg och köpte 25 säckar jord så nu klarar man alla projekt. Det kommer endel nya rosor i april så jag måste fixa till några fler rabatter. 
Yuli mår bra och har börjat få lite mage. Ska bli spännande att se hur många valpar det blir. Weixi har lugnat sig med ätandet men däremot mått lite illa. Väntar vidare så får tiden utvisa om hon är dräktig. I vår ska jag patellakolla och röntga Zero och Zaki. Bara att hålla tummarna för bra resultat. 
Här är vädret bedrövlig! Snö en dag slask nästa och regn och blåst på detta. Zaki och Capri älskar att grisa ner sig så de åker in i duschen var och varannan dag.  

Läs hela inlägget »

Väntan

Nu väntar man på Yulis valpar. Mycket man ska fixa hemma innan de kommer. Så är det nästan alltid.  Nu närmar det sig ju vår och jag har hunnit fixa till flera rabatter, rensat och fyllt på ny jord. Det är gott att ha sådant klart. Pelagonerna är omplanterade och ansade. Garaget storstädat och valprummet har fått sig en ordentlig städning. Ytterligare ett bord har åkt ut i köket för att få plats med alla växter. Pratade med Weixis matte igår och nu äter hon som en häst. Hon äter även sådant som hon aldrig ätit förut. Man kan bara hoppas att det är ett dräktighetstecken. Blev två parningar men utan hägning så det är lite osäkert. Jag har lagt in om semester nu så den 8 mars till 17 april är jag hemma. Börjar semestern med 10 dagar långledigt och avslutar  den 17 april men då jobbar jag bara 2 nätter sedan 10 dagars långledihet igen. Det blir många veckor. Hamnade igår på Tradera. Skoj ställe då jag gillar gamla grejer. Sökte en bordsklocka som jag gillade. Många budade med autobud. Jag skickade mitt bud när det var två sekunder innan stopptid. Attans tur att få den. Visade sig sedan vara ett riktigt bra fynd! Klockan kommer från USA och är tillverkad mellan 1881-1885. Roligt att den fungera som den ska.  Nu får tiden gärna gå fort till valpningen! 

Läs hela inlägget »

Röngen

I fredags var jag och röntgade Aleri och Capri. Koll av höfter HD och armbågar, ED. En nervös väntan som vanligt innan man fått resultatet. I dag låg det ute på SKK och hundarna kunde ju inte få bättre resultad. Båda A på höfterna och 0 på armbågarna. Nu får man vänta på att få något mer utställningsresultat som unghundar. Man får hoppas på någon utställning framöver om corana tillåter. Annars får det bli  någon exteriörbedömning någon stans. Båda har fått exellent i juniorklass. 
Översta bilden Capris höfter och nedersta bilden Aleris

Fram i sommar ska Zaki och Zero röntgas. Det är ingen brådska med det. Kollar nog patella om ett par månader. Då blir det nervöst igen. 

Läs hela inlägget »

Då startar man ett nytt år. Ser tillbaka på förra året med både glädje och en enorm sorg. Jag bokade en valp från Frankrike, lilla Zaki.Covid fortsatte att sprida sig och jag fick första covidsprutan och blev helt utslagen en hel dag. Det som var konstigt var att jag var helt smärtfri i en hel vecka. Under våren har jag deltagit i ett flertal webbinarium. Ämnet var givetvis hund. Mycket bra sätt att hålla föreläsningar på.
I april parades Misty med Yoshi.
 

Under april var jag även med på en avelskonferens under två dagar. Mycket intressant.
8 maj hämtade vi Zaki vid flyget. En pigg och nyfiken valp som tog sin plats i flocken med en gång. Märktes att hon var van vid många hundar och läste hundspråket väldigt bra. 

Var med i Medborgardialog i Lysekil gällande trygghet. Intressanta dagar men vet inte om det gett resultat ännu.
I maj opereraded jag även min hand. Det tog ett bra tag innan den blev som vanligt.
16 juni var värsta dagen i mitt liv. Min "syster" Siv gick bort efter en tids sjukdom. Säger som alla Fuck cancer!! Ni som följt min blogg vet att Sivan varit med vid varje valpning. Vi har rest i hop, skrattat och gråtit och stridit mot orättvisor för våra LSS brukare. Otroligt saknad och trots att det gått 6 månader är sorgen inte mycket mindre. Siv är vid min sida och i min tanke varje dag. Älskade vän!!
27 Juni fick Misty sina 8 valpar och vid min sida hade jag då Marianne Siverhav. Hon stog Sivan lika nära och vi pratade mycket den natten då valpana kom. Så tacksam att Marianne var med som stöd.Tack vännen!! 
Det var tur att jag hade en kull just då som höll mig uppe. Handen strulade, ont i ryggen och sorgen efter Siv gjorde att jag var på botten och blev sjukskriven hela sommaren. Valpar, valpköpare, hundarna, rosorna i trädgården som skulle skötas och svampplockning,fika och bilturer med Monica. Valparna flyttade till sina fina familjer i augusti.
Hösten kom och jag började få tillbaka lite livsglädje igen.
I septenber var jag och Ebba på utställning igen. Årets första och sista pga corona. Zero, Zaki, Capri och Aleri skötte sig fint och helt OK resultat.
Årets tre sista månader gick snabbt och jag målade om här hemma. Hittade chalkpaint, så skoj att måla med så några möbler blev ommålade samt att jag fixade min hall med ny färg. 
Mitt fadderbarn i Uganda, Emily, har blivit stora tjejen och lär sig engelska. Fick brev och bild nu i dagarna. Emiliy bor permanent på Bishozi då hon i stort sett blev övergiven. Gott att veta att hon har det bra. En stor önskan är att jag ska kunna åka till Uganda och träffa henne under ett par veckor och samtidigt kunna vara på plats i byn och ge en hjälpande hand där det behövs. Så om någon känner sig manad att bo här i 2-3 veckor i sommar och passa hundarna så är det bara att höra av sig. Se det som semester i Lysekil.
Jobbat en del extra och mycket har hänt på jobbet med ny chef och pedagog som verkligen lyft vår arbetsplats och vi har fått mycket uppskattning. Planerar nya kullar och längtar just nu efter valpar i huset igen. Mina barn har bra jobb och trivs med livet,älskar dom över allt annat. Önskar bara att jag kunde träffa dem lite oftare men vi har ju telefonen och tur är det. 
Ser fram mot detta nya år med tillförsikt, nu blir dagarna snart ljusare och snart kan man börja peta runt i trädgården igen.
    Önskar er alla ett fint nytt år och! 

 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar