P1130770


Här skriver jag om allt som händer hos oss, ibland blir det lite och ibland blir det mycket. 
Hoppas du gillar bloggen

 

2017 > 05

Hur dålig har jag varit på att uppdatera då? Tiden bara rinner iväg. Valparna är snart tre veckor och har börjat få smakportioner. Väldigt gott tycker dom . Klorna är klippta ett antal gånger. Fram i veckan ska de få mer utrymme Lådan börjar bli lite för liten nu när de börjar röra sig mer. De klättrar gärna upp i knät nu när man sitter hos dem och de börjar bli lite mer personliga.
Om ett tag kommer valpköpare på besök, det ska bli trevligt.
 

Läs hela inlägget »

Äntligen kom valparna, om än lite dramatiskt. Leijas förarbete drog ut ordentligt på tiden. I går morse strax efter klockan sex gick vattnet och vi beredde oss att få den första valpen. Leijas krystningar var inte mycket att hurra för så jag kände mig inte lugn. Ringde käre veterinären Jonas och han tyckte som jag att vi skulle komma upp. In på röntgen och det visade sig ju vara en stor kull. Blodprover togs och det visade sig att det var en infektion på gång. Inget att vänta på när det är en så stor kull. Det slutade alltså med ett snitt. Det var två små änglar i magen så kanse de var orsaken till infektionen. Vi vet inte. Hur som helst fick vi in valparna på rummet  rätt snabbt. De var lite medtagna och det var ju inte så konstigt. Till slut kom Leja in och när hon kvicknat till tog hon snabbt till sig sina valpar. Så duktig! När alla ätit och allt var lugnt åkte vi hem. Lite stök och bök har det varit i lådan i natt men nu på morgonen är det lugnt med nöjda mätta valpar och mätt och go mamma.

Läs hela inlägget »

Vaknar klockan sju och det är helt tyst i huset. Valparna har flyttat till sina nya hem. Skönt men även lite vemodigt. Går upp och släpper ut hundarna och sätter på kaffet. Blir stående och tittar ut genom fönstret. Som sagt, det är väldigt tyst. Ochi ser till att det blir lite ljud i huset. Hon vill in och ha mat. Plockar fram skålarna och det är ingen valp som ylar och ingen Luna som tassar runt mig och smågnäller. Alla mumsar i sig sin mat sedan vill dom ut igen
Hamnar åter vid köksfönstret, de är helt tyst. Konstig känsla. Tänker på valparna. Undrar om de sovit gott i natt? Har dom ätit sin mat? Det har dom nog, dom har fått fina familjer. Jag känner mig nöjd med dessa åtta veckor med valparna. Jag tror mina valpköpare är nöjda med sina små troll. Önskar dom alla ett fint liv och jag vet att jag kommer att träffa dom framöver. Nu ska jag inte gå och glo vid köksfönstret, jag ska gå ut i solen och rensa lite ogräs.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar