P1130770


Här skriver jag om allt som händer hos oss, ibland blir det lite och ibland blir det mycket. 
Hoppas du gillar bloggen

 

2021

Lite nytt

Så var den annandag jul. Här har varit lugnt då jag jobbar hela helgen. Ett mindre julfirande på julafton med lunch med familjen och en slapparkväll innan det var dax att gå till jobbet. Vi har fått en del snö och det har varit riktigt kallt för att vara Lysekil. Inte så jättevanligt med 14-15 minusgrader. Hoppas det blir lite mildare fram på.
Hundarna trivs ju i snön. Zero och Zaki poserar gärna .

Läs hela inlägget »

Patellakoll

Idag hämtade jag upp Anna och Humla för att åka och kolla patella på henne, Aleri och Capri. Alla fick OK så det var skönt. Nu ska man få tummen ur och beställa HD och ED röntgen.  I januari blir det patellakoll på Zero och Zaki. Har Zero hemma igen då Ebba reser och far i jobbet. Han har två hem och jag tror han gillar det. Nu är hösten här på allvar och det är inget skoj. Plocka undan allt i trädgården och tagit in en massa växter för vintern. Väntar på mina rosor som ska komma i slutet på denna månaden Tror det kommer 18 stycken. Börjar bli fullt. Köpte ett äppelträd för ett par veckor sedan och hoppas det kommer att trivas. Tänkte trimma det så det inte blir så stort. 

Läs hela inlägget »

Höst

Nu är hösten här och valparna har bott lite över en månad i sina nya hem. Allt har gått fint med dem och de sköter sig. Härligt med positiva rapporter.
Vi har varit på utställning med unghundarna. Alla skötte sig fint. Zaki fick HP och en jättefin kritik. Capri och Aleri fick båda exellent.Båda flickorna helt urfällda. Zero blev trea i bästa hanhundsklassen med reserv cert. En bra debut för samtliga . Ni ser vi fram emot My Dog i Göteborg Då lär juniorerna ha fått tillbaka sin päls men troligen har Zaki fällt ur. Får se vilka jag anmäler. Ebba bor ju i Göteborg så det lutar mot att vi ställer ut båda dagarna. 
Planerar lite för nästa kull. Det blir Weixi som ska paras men hane har jag inte bestämt ännu men lite ideer finns. Blir nog en tur över till Norge. Nedan lite nya bilder. 
Så ska jag få tummen ur och boka patellaundersökning för Capri och Aleri. Röntgen blir lite längre fram. 

Läs hela inlägget »

Nu har valparna blivit tre veckor. De fick flytta ur valplådan redan förra veckan då de var så rörliga. De var uppe på benen och sprang. Denna kull har över lag varit snabba i sin utveckling. Nu vid tre veckors ålder äter de ur egna skålar och det fungerar jättebra. Som vanligt har jag en tik som vill ha specialbehandling. Hon gillar inte matskålen utan henne får jag handmata, då är hon nöjd. Hon lär sig nog framöver. Valparna har nu börjat komma ut lite De är både på altanen framme och på altanen på baksidan. Ska sätta upp valpstaket i trädgården så de kan vara där. Jag är ju mestadels på baksidan i trädgården och då är det smidigast att valparna är där. Nästa vecka kommer deras nya familjer på besök. Tiden går fasligt fort. Jag har lite kort om tid för fotografering men får skärpa till mig så ni får individuella bilder på valparna.
Nedan Balon Greyjoy svart halsband och röda tiken Brienne of Tarth

Läs hela inlägget »

Det är ett otroligt tryck på efterfrågan av valpar. Som tur är har vi många förståndiga uppfödare i rasklubben så någon massproduktion är det inte. Alla planerade kullar blir snabbt bokade. Uppfödare har valpköpare till kullen i stort sett innan det ens har hunnit para tiken. Jag gillar inte att samla på mig valpköpare utan jag plockar ut mina valpköpare i samband med att jag parat en tik. Att lova något innan man ens parat går ju inte och  jag vill ha köparna i färskt minne när valparna väl är födda. Man ser dagligen annonser på blandras valpar på  25 000 tusen eller mycket mer. Fattar inte att folk betalar så stora summor för en blandras. De har ju ingen aning om vad de får. Alla valpar är söta men ingen kan säga hur de ser ut som vuxna. Titt som tätt ser man köksavlare garrantera att hunden är alergivänlig. De borde skämmas! 
Allt går att sälja med mördande reklam. Vi kommer snart få se effekten av alla impulsköpta coronavalpar. Verkligheten kommer ifatt dessa som köpt en hund bara för att det går så nbra när de jobbar hemifrån. Sorgligt.
Priserna på eurasier har legat rätt stadigt ett tag men har nu höjts en aning. Inte mer än rätt, då seriös avel kostar mycket mer än blandisavel. 
Så någon hysterisk coronahöjning av valppriset har det inte blivit. Har snarare fåt svaret - oj inte mer än så! 
Med stort tryck på valpar så kan jag vara extra extra kräsen på vilka som får köpa valp från mig. Jag behöver inte sälja mina valpar till hem 80 mil ifrån mej. Måste säga att detta är väldigt lyxigt att kunna välja.

Läs hela inlägget »

På eftermiddagen den 26 juni startade valpningen. Det blev en långdragen historia. Första valpen föddes 15.00 och sista valpen föddes den 27 juni 11.15  Det var lång tid mellan varje valp. Åtta fina och stora valpar blev resultatet.  Efter ett par dagar slutatd Misty att äta. Inget bra tecken. Åkte iväg med henne och valparna till veterinären som konstaterade att det jag redan viste. Livmoderinflammation. Åkte hem med pencillin. Ett dygn senare blev hon sämre igen och det blev åter en tur till veteinären. Denna gång var det inte mycket att snacka om utan det blev operation och livmodern avlägsnades. Dagen efter hade jag åter en pigg och glad Misty som gärna åt sin mat och var nöjd med mammalivet. Alla valparna har hem att flytta till, men vilken som ska vart vet vi inte ännu. Det är helt tyst i lådan, bara lite pipande när det är dax för mat. De går upp fint i vikt och har fått klorna klippta för första gången. Ett härligt gäng valpar och ett härligt gäng valpköpare. Vi ses om tre veckor! Då har det blivit lite mer liv och rörelse på de små. 

Läs hela inlägget »

Tjockis

Igår kom Regencia. Hon är riktigt tjock och mycket bred 
över ryggen. Hoppas på ett gäng fina valpar nu. Hon har redan gjort sig hemmastadd. Lugn, gosig och äter glatt allt hon får att äta. Hon är jättehungrig  just nu. Hon tycker att Zaki är ok så de får vara tillsammans. Zero är fruktansvärt trög. Hon har sagt till honom flera gånger men han är som ett jäkla plåster. Han får vara med de andra för Misty ska inte behöva ha en tjatig slyngel runt sig, hon ska ha det lugnt och fint. Vi har då sovit gott ihop inatt i valprummet.
 Nedan bilder på de blivande föräldrarna
Essmania's Regencia och Cool Surprise Ronaldo.
Ska försöka ta en bild på hela Misty. Hon blir exakt som Chilli blev när kameran kommer fran. Drar bak öronen eller lägger dom rakt ut och går där ifrån. Vissa gillar inte att bli fotograferade

Läs hela inlägget »

Zaki har fått bästa lekkamraten. Zero är här på boothcamp. Han är en kille full i hormoner och vill i stort sett para sig med allt på fyra ben. Tjejerna är lite trötta på honom När han blir för dryg får han vara med Ochi som är tydlig på att sätta gränser. De unga tjejerna är inte så bra på det ännu. Lite meckigt blir det när Shammi nu löper men när hon  är klar har alla löpt färdigt för denna gången. Så från midsommar blir det lugnare på den fronten. Regencia kommer hit i dag och det ska bli skoj och träffa henne igen, en riktig kopia av Lexi. Valparna beräknas födas under midsommarhelgen.  

Läs hela inlägget »

Zaki

I morgon hämtar jag Zaki från Landveter. Planet från Paris landar 17.15  Ska bli så skoj att äntligen få hem henne. Patricia har varit flitig och skickat en massa bilder så man har fått se henne växa. Tar med mig Aleri ner så hon har en kompis med i bilen. Ebba och Zero åke med och hämtar henne. Tror Ebba är lika glad som jag. 
Aleri har haft sitt första löp och nu har Capris startat sitt. Hoppas hon är lika ordningsam som Aleri var. Inte en enda droppe har jag sett på golven Hon har varit fasligt duktig på att hålla sig ren Inte alla som fattar hur det ska vara vid första löpet. 
Misty har träffat Yoshi och det blev två bra parningar. Det har gått två veckor på söndag så håll tummarna nu. 
Dam nummer två är något svårflirtad men troligen inte rätt dag ännu. Får ha is i magen och hoppas på det bästa.
 

Läs hela inlägget »

Väntan

Ja det är just det man gör just nu, väntar. Väntar på valpen, väntar på löp, väntar på parning och väntar på handoperation. En av tikarna som ska paras har precis börjat löpet i dagarna så nu är det bara att hoppas att tycke uppstår och det blir en parning eller två. Nu gör jag något jag aldrig gjort förut, lägger ut namnen på er som önskar valp i den första kullen.
Blir det inte valp till dej i första kullen flyttas ni över till andra kullen.
Kan inte ta emot fler intresserade till denna kull.
Ni som är med på kölistan är:
Gimlis matte, Lili, Felicia och Oskar, Madeleine i Onsala, Sofia i Nässjö, Hannah Västerås,  Henric i Lysekil, Anne J Lysekil
Har ni hittat valp någon annan stans så hör gärna av er så någon annan kan få hamna på denna lista. Ni som inte har varit här och hälsat på hoppas jag får träffa när parning skett. Uppdaterar här. 

Läs hela inlägget »

Äntligen börjar det gå mot vår. Här är mest trädgårdsarbete för närvarande. Förhoppningsvis blir det ett par kullar till sommaren. Allt är inte klart ännu men info kommer på sidan när parning är gjord. 
Zero växer  och har det bra hos Ebba. Han är fasligt charmig.

Detta är Zaki som kommer hit när hon är strax över 15 veckor.
Ska bli skoj att få hem henne men väntan är lång, allt för lång ibland.
 

Läs hela inlägget »

Igår åkte jag till Göteborg. Skulle in till Handcenter för en bedömning av min handled, de qvervains tenosynovitis. Det blir operation om inte allt för lång tid. Triggerfingret på högerhanden fick en cortisonspruta och blir den inte bra av de blir det även operation på den. Redan opererad i händerna tre gånger och hoppas detta ska bli sista problemet med dom.
Stack in till Ebba på en snabbfika och en liten hundpromenad innan jag skulle till läkaren. Lille Zero växer så det knakar och tyckte det var rätt skoj med två kompisar. Jag hade med Aleri och Capri, det var väl Capri som mest uppskattade den vilda valpen. Han har nu fått sitt första bad och protesterade lite men fann sig snabbt. En himla go valp är han

Läs hela inlägget »

Så har jag haft en valpträff. Det var sol och molnfritt, så det var riktigt skönt ute. Flera av valparna i de sista kullarna kom Så roligt att se dom och få pratat med ägarna igen. Både barn och hundar busade i hagen någa timmar Tror nog att alla sov gott när de kom hem.

Zero har det fint i Göteborg med Ebba. Nu äe han 12 veckor och har fått sin vaccienering. Han charmade dem på kliniken och blev även fotograferad.

Aleri och Capri håller igån. Mycket lek hela dagarna. Aleri är en riktig mammegris. Hon ska vara där jag är hela tiden Ska jag åka iväg och lämna hundarna hemma en liten stund skriker hon som en stucken gris när jag går. Hon tysnar snabbt och när jag är hemma igen hörs inget ylande. Capri tar livet med ro. Hon är både go och glad och det finns inget som bekymrar eller oroar henne. Vi promenerar på stan och flickorna vill gärna in på Zebran för där finns Camilla med godiset. Dom lär sig allt snabbt :)
 

Går här hemma och väntar på löp så det kanske kan bli en valpkull framöver. Jag tar inte emot fler förfrågningar på valp just nu då. Här är en bild i alla fall på hanen som jag hoppas kan göra ett gott jobb framöver

Läs hela inlägget »

Nu har Zero varit hos Ebba i tio dagar och det går jättebra. Han har åkt både buss och spårvagn och hunnit med resturangbesök. Han chamar alla med sitt goa nyfikna sätt. Hanhar blivit en riktig mammegris så det protesteras en del när Ebba går ut med soporna. Han lär sig väl får vi hoppas
 

Här hemma är det full rulle på flickorna. De är båda väldigt sociala och vill hälsa på alla de möter. Capri har lärt sig hoppa upp i sängen. Hon har dålig koll på var hon hoppar upp så det har hänt att jag fått en hel hund i huvudet och vaknat. Hon vill helst ligga på kudden men det kommer ju inte att funka i längden. Hon växer ju. Aleri har fått Niros lämna-mig-inte -ensam-gen. Hon skriker som en stucken gris när jag går utanför dörren. Som tur är tystnar hon snabbt. Hon har även fått Niros jag-svälter-ihjäg-gen, Hon är som tokig när det är matdax. Är mer på två ben än fyra och har samma snurr som Niro hade som valp. Skoj att man kan se så mycket från hanen i en hund. Det är samma med att stå. Hon ställer sig alltid med ett ben i varje hörn. Lätt att fotografera. Capri är betydligt sävligare. Hon tycker det är helt ok om jag går ut en stund. Säger inte ett ljud. Lika matgalen som Aleri men svår att fotografera. Hon släpper svansen så fort hon stått still i två sekunder. Hon älskar höjder så hon ska upp på varje stenblock hon hittar ute.
Är vi i stan vill hon alltid gå på den låga muren som omgärdar stadsparken. På bilden nedan kom hon i full fart och hoppade upp i fälgen och sedan rakt upp i luften. Var ren tur att jag fick detta på bild.  TOKHUND!

Aleri springer mest omkring ute och gillar att fjäska för Shammi. Jag fattar inte att Shammi inte tröttnar på henne men hon gillar väl uppmärksamheten

Att få alla tjejerna på en och samma bild är ju en rejäl utmaning. Valparna är ju inte still så länge. Innan jag fick denna bilden hade jag nog knäppt 50 st. Aleri ställer sig fint hos de andra och så fort jag trycker ner avtryckaren på kameran hoppar hon iväg. Får vara nöjd med denna blid för bättre blir det inte i dagsläget.

Nu har de små änglarna fått mat och stensover. Lite gott när de är trötta och det blir lite lugnt i huset. Det är då man får vara snabb och uppdatera bloggen

Läs hela inlägget »

Så har det kommit en liten kille till kenneln. Han kommer från Norge och heter Yndige Yoda Av Nixenspitze. Ebba kallar honom Zero så då får han heta det. Han ska bo med henne i Göteborg ett tag framöver. Passar bra då hon arbetar hemifrån och jag redan har två halvstora gangsterbrudar hemma. Så igår var jag iväg och hämtade hem honom samtidigt som jag lämnade Raja till Monica som har Nixenspitz kennel. Blir tomt här hemma utan henne. En härlig glad tjej som var väldigt tillgiven och fin. Önskar henne lycka till i Norge nu och hoppas att hon kommer att trivas. 
Nog är Zero redan en liten charmör, vem kan motstå en stor bomullstuss på ben med den blicken?  
Stort tack till Anna och Jonas som passade Aleri och Capri när jag åkte och hämtade hem honom

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar